🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 984
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Аз също мисля, че всякакви сравнения са меко казано грозни и ненужни. Не веднъж съм казвала, че тази група е за взаимопомощ и задаване на всякакви въпроси, а не за хвалене и изтъкване. Това, че някои мами са качили повече килограми по никакъв начин не ги прави грозни или прочее. Това, че други не са качили, не значи, че е нормално, а се дължи на някакъв евентуален проблем, нещо по различно от нормалното и поради тази причина не трябва да се споделя постоянно едно и също нещо.
Когато ставаше въпрос за контракции, всички обяснявахме и тя не можеше да разбере какво е. Когато откри какво е казваше “няма как да се сбъркат”. Не казвам, че всички сме професори, но споделяме опит, а такива изтъквания меко казано дразнят всички.
Общо взето е на всяка манджа меродия с акъл, къде потърсен, къде не.
Няколко пъти и аз влизам в конфронтация, но както казват момичетата на такива тролове изобщо няма смисъл да им се връзваме. Нека си леят жлъч.
Пожелавам на всички здраве, а килограмите ще ги гледаме накрая, коментирайки размерите на новородените. 🍀

# 406
До момичетата, които сте правили ехокардиография, при кого бяхте и в коя седмица я направихте?

На мен на фетална ми казаха д-р Маринов и д-р Евтимова, съответно в Надежда и Щерев. И ми каза, че следва да се направи в 28-та седмица.
Колко по-рано сте успявали да си запишете час при тези лекари? Аз сега съм 22 + 5.
Не знам откога да започна да звъня и съответнао на регистратура/рецепция в съответните болници ли си записвате часове? Или на самите лекари се обаждаме?

# 407
Bella Ella, аз правих при д-р Маринов в МЦ Марковс в 21-22 някъде.
Час си записах може би три седмици по-рано, но ако ти се пада да я правиш декември бих звъннала отсега, защото може да почива по празниците.

# 408
Оххх, момичета, успокоихте ме, че не само на мен дамата ми идва в повече с нейните килограми и как не може да заспи, ако не усеща мъжа си, заради възглавницата за бременни 😂 Мислех, че съм станала раздразнителна, но явно не е само в моя телевизор… Наистина няма лошо всеки да има мнение по въпроса, но изрази като цоцолана и клошарка и на мен никак не ми допадат…

# 409
The_Black_Hole, леле, не ти е лесно. Сериозен ремонт в 6-7 месец си е голямо предизвикателство. Важното е, че после ще ти е новичко и свежичко и ще посрещнете бебока на хубавко. Simple Smile

# 410
Мисля, че оптималното беше 22 г.с. навършени до 24. Аз бях в 22+2 г.с. При Маринов в Надежда. Седмица преди това записах час.
Преглежда също и в Марковс.

До момичетата, които сте правили ехокардиография, при кого бяхте и в коя седмица я направихте?

На мен на фетална ми казаха д-р Маринов и д-р Евтимова, съответно в Надежда и Щерев. И ми каза, че следва да се направи в 28-та седмица.
Колко по-рано сте успявали да си запишете час при тези лекари? Аз сега съм 22 + 5.
Не знам откога да започна да звъня и съответнао на регистратура/рецепция в съответните болници ли си записвате часове? Или на самите лекари се обаждаме?

# 411
Здравей 😊
Аз съм от Пловдив и моето АГ ми препоръча д-р Евтимова, като невероятен специалист, той и съпругата му също са провели изследването при нея. Тя идва в една от репродуктивните клиники в Пловдив, когато се обадих да запазя час се оказа, че няма да идва въпросния месец, а ще идва д-р Зорница Василева от МЦ Марковс. Ние я направихме при нея, при нас изследването не беше наложително, защото нямаше установени аномалии на ФМ, но решихме да го направим, като превантивна мярка. Час записах 3 седмици по-рано, на самото изследване бях в 25г.с. Беше доста обстойно, накрая издава протокол с доста данни и заключение. При нас всичко беше наред, препоръча ни след раждането, когато бебка е на месец да бъде отново прегледана, за да се види как се развива.
п.с. На регистратура звънях.

# 412
The_Black_Hole, леле, не ти е лесно. Сериозен ремонт в 6-7 месец си е голямо предизвикателство. Важното е, че после ще ти е новичко и свежичко и ще посрещнете бебока на хубавко. Simple Smile

Ремонтите ще ги преживея, това е лесно, само хокам някой магазин за объркана доставка и връщам майсторите да си довършат. Grinning Проблемът е друг, този красавец (от снимката) ми носи топка в краката, която иска да му я хвърлям като куче. Трудно ми е вече да се навеждам, ама момчето иска да играем и ми се къса сърцето.

Ама не ми я подава топката в в ръка, оставя ми я в краката Grinning Добре че все още я виждам Grinning

# 413
Напълно те разбирам. Нашата писана също е обсебена от топки. Непрекъснато ги прескачаме, издирваме… обожава да си ги крие под дивана.Аз вече доста трудно се сгъвам, за да ги извадя. 😂

Ремонтите ще ги преживея, това е лесно, само хокам някой магазин за объркана доставка и връщам майсторите да си довършат. Grinning Проблемът е друг, този красавец (от снимката) ми носи топка в краката, която иска да му я хвърлям като куче. Трудно ми е вече да се навеждам, ама момчето иска да играем и ми се къса сърцето.

Ама не ми я подава топката в в ръка, оставя ми я в краката Grinning Добре че все още я виждам Grinning

# 414
И нашия дивак (който, обаче, си е куче по паспорт Grinning ) умира за игра с топка. Постоянно ми я носи и не може дума да става да не му я хвърлиш. Обича да я хване паралелно с чехъл (мой или на ММ, не подбира) и ги разнася из целия апартамент. А това диване как се е разположило в кошарата на бебето, усещам, че голямо гушкане ще падне после. Grinning

Утре и ние взимаме кошара - от олх. Simple Smile

# 415
  • Варна

Аз правих в 22 гс, сега в 28 гс съм на вторичен, че доктора иска да е сигурен, че някаква клапа се е затворила, май нещо такова беше.

# 416
Тези от вас, които ще ходят на трета фетална в коя седмица запазихте час? Аз имам запазен в 30г.с, но някъде гледах, че и в 34та ходят. Да не би да съм избързала?

# 417
И на мен ми се къса сърцето, че не мога да си играя с котарака вкъщи, поради което той в момента обича много повече мъжа ми Grinning снощи пробвах да си играем с лазерче. Загасям всички лампи и го разкарвам из целия апартамент. Няма навеждане, супер е. Иначе и ние не можем да го изкараме от детското легло, много си го хареса, смята, че е за него Grinning

Анонимна, на мен ми казаха след 28 гс и в момента дебна за час. Не би трябвало да си избързала според мен..

# 418
Аз дори не си следя килограмите. Но като се качих на кантара при АГ на последния преглед се учудих, че досега (28 гс) съм качила около 5 кг. Сториха ми се малко на огромния корем, който виждам в огледалото Joy А с първото детенце не помня колко кг наддадох. Може би 8 бяха.

Аз също се чудя какво ще нося зимата. Имам само тънки клинове от Лидл, които вече май ми стягат на корема, а и са доста тънки. Вкъщи съм с анцузи по-голям размер и са ми доста комфортни, не ми стягат изобщо, но навън се чудя какво да облека.
lovelyavocado, аз бях поръчвала нощници за кърмене от този сайт и останах доволна. Сега гледах и клиновете им, но не знам дали са достатъчно плътни за зимата. Ти кои поръча и плътни ли са?

https://bstyle.bg/bg/product.php?id=189
Ето от този си поръчах аз, плътничък е, засега е подходящ, за по-напред през зимата и по-ниски температури, по-скоро не. Мисля, че има и подплатени в Шийн, лека-полека ще потърся и ако случа на нещо добро ще изпращам тук. ☺

# 419
Уникален котарак е този, страшно много обичам котета и кучета и като видя такива снимки и ми става супер сладко и забавно да ги гледам. Отделно много ме мъчат киселините стана от месец насам, а съм в 23г.с+2 , пия Бианацид обаче дори и след хапчето вече минава се 30 минути и отново ме скъсва това парене. И да ям и да не ям, отново ги имам, явно си е от бременността и това си е. Преди бременността никога не съм знаела дори какво е това киселини.

Вие как сте с киселините усещате ли ги като непрестанно явление и как се справяте с тях?

Общи условия

Активация на акаунт