🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 523
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Аз не съм спирала да пия кафе. Силно късо еспресо, само сутрин. Това до е ритуал за мен, да вкуся перфектното, ароматно кафе. Бебка се раздвижва определено.

# 46
До 200 мг кофеин на ден са позволени при бременност. Това се равнява на около 2 къси кафета.
Аз лично пия сутрин и следобед, защото иначе не съм в състояние да се събудя и да съм адекватна. Но не еспресо, а си правя по половин лъжичка инстантно кафе и го пия с мляко и малко захар.

# 47
Аз в началото не пиех, защото ми се гадеше от него и ми беше голяма драма, а аз обожавам кафе.
Сега пия по 1 капучино и даже не го допивам.

# 48
Аз не пия, спрях го, но от онзи ден, откакто една дама повдигна въпроса във ФБ групата, ми се допи и то доста, така че мисля да си направя едно с повече мляко. Ще изчакам само да мине ехокардиографията в събота.
Деликатна тема, даже я обсъждахме с моя. Но му беше трудно да разбере какво означава и какво я предизвиква.

И аз като KPP, съм казала на моя, че това дете е на двамата. Даже и в момента много ми помага с домакинската работа, защото се изморявам доста. За някои неща му казвам, но като цяло сам изявява желание. Даже май повече от мен се изморява, ама какво да правиш. Grin

Мисля, че такива моменти показват дали сме избрали подходящия партньор за нас. Всеки има различни нужди, та и за това е хубаво да комуникираме (с разбиране, не заповеди) с партньорите си.

Аз минах и на ендокринолог, за сега сме в норма. Очакваме нови покачвания в 26-28 г.с., та ще видим. Ако някой търси добър ендокринолог, препоръчвам д-р Цветелина Йонкова, работи в Майчин дом и Фемиклиник.

Последно, въпрос, пиете ли кафе? От последните дни си мисля само за това и се чудя дали не си направя само с мляко, без захар. Четох, че не е препоръчително, дори като пих кола без захар 1-2 пъти усетих особени движения в корема ми.

# 49
Дали ще го изпиете чисто или с някаква добавка за разреждане, кофеина вътре си е все същия. 🙂 Е зависи и вкусовите предпочитания де.

# 50
Но концентрацията е различна и времето за пиене на кафето е по-дълго, когато е дълго/с мляко и тн., а не шотче еспресо, което изпиваш на 2-3 глътки.
Аз лично не мога да пия късо концентрирано кафе - веднага ми се разтуптява сърцето. Докато с другото нямам никакъв проблем. И това е от много преди бременността. Тъй че кофеинът може да е същият, но ефектът върху организма определено не е еднакъв.

# 51
Еми логично е, че първоначалното въздействие върху организма ще е различно!

# 52
Здравейте! Записвам се с момченце 🩵
И въпросче😄 къде ги усещате да ритат бебчетата? Аз последните дни имам усещането че рита доста надолу. Преди 10тина дни бях на преглед и беше седалищно разположено, но вече се притеснявам нормално ли е да го усещам толкова ниско..с предната ми бременност беше момиченце и винаги е била по-нагоре.
Като допълнение от два дни съм с доста болезнени придърпвания следобед/вечер 🫠

# 53
Днес бях на ежемесечната консултация и бебето се е обърнало! Simple Smile Досега беше седалищно, сега е главично. Е, вярно, че може да се завърти още пъти... Grinning Но все пак се радвам. За 2 седмици двете най-сериозни предпоставки да не мога да родя естествено - ниската плацента и седалищното предлежание - отпаднаха. Simple Smile

# 54
Ехаа, не е ли рано да се обръща. Не беше ли към 8ми месец. Явно не съм запозната. Аз от ритниците, мисля че още си е седалищно.

Mikmarr и аз съм с момче и при мен е много надолу и като ме рита, направо имам усещане, че ме рита вътре във влагалището. Ударите са непосредствено над срамната кост. Обаче в същото време има и удари и 3-4 пръста над пъпа. Така че -за мен е нормално. И други дами в темата май са споделяли, че и при тях момчетата са много ниско.
Ако са много болезнени придърпванията, отиди да те видят или ако продължават повече от два дни. Аз също имах тези дни, но установих, че е от червата. В понеделник съм на преглед ш ще видим. Иначе бебчо в същото време си е активен тези дни, така че това ме успокоява, че ако имаше нещо, нямаше да го усещам.

При мен явно или пак има някаква инфекция, покрай червата, или съм хванала вирус, или вече хемоглобинът и желязото са ми паднали, че тези дни се чувствам като парцал - никаква енергия, едно замаяно ви е, спи ми се само, бледа съм. Кръвното ми е ок, ако е от захарта, щеше да ми побелява устата.
Взех си спрейче на Better you с желязо, че другите препарати не ми действат ок. То е 10 мг на впръскване, мисля да впръсквам 3 пъти на ден. Дали тук някой го ползва и има впечатления?

# 55
  • България
Благодаря за отзивите за кафето. Преди приех дълго кафе с повече мляко и малко захар. И цял ден го мотках, та може тези дни да пробвам, просто не спирам да си го мисля. 😬

При мен бебчо се мести, но обичайно и аз го усещам ниско. На ехокардиографията беше точно под гърдите ми и докторът само го гонеше, че се въртеше. За сега ми е забавно да ме рита, но ще видим после...  🤣

# 56
Ехаа, не е ли рано да се обръща. Не беше ли към 8ми месец. Явно не съм запозната. Аз от ритниците, мисля че още си е седалищно.

Ами сигурно ще се повърти още преди финала. Grinning

# 57
И моето е момченце и е седалищно разположен.Усещам го да рита много ниско долу,а ръчичките са над пъпа ми. Те май момченцата по-ниско се носят.
Здравейте! Записвам се с момченце 🩵
И въпросче😄 къде ги усещате да ритат бебчетата? Аз последните дни имам усещането че рита доста надолу. Преди 10тина дни бях на преглед и беше седалищно разположено, но вече се притеснявам нормално ли е да го усещам толкова ниско..с предната ми бременност беше момиченце и винаги е била по-нагоре.
Като допълнение от два дни съм с доста болезнени придърпвания следобед/вечер 🫠

# 58
Нашата госпожица, първо беше странично разположена, на втората ФМ седалищно, на последния преглед с главичката надолу.Относно ритничетата е по-активна от дясната страна. Напоследък по-горе в дясно преобладават, понякога има и ниско долу в дясно.

# 59
Нашата госпожица пък е напречно… на втората фетална много ни изненада, абсолютно по диагонал позиционирана, но пък много си обясних усещанията от движения как са Grinning Много се надявам тепърва да се върти, че тази позиция определено не е оптимална

Общи условия

Активация на акаунт