🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Може ли мнение за ТСХ 3.120? Пуснах го на своя глава, ще изпратя на аг, но тук доста от вас са изледвали. Чудя се дали не е височко… май повечето резултати са около 2

Здравей!

Моето TSH в 3ти месец беше 6.010. Лекарката ме изпрати на ендокринолог и той каза, че най-вероятно е от бременността и се пренатоварва допълнително, заради бебето. Преписа ми L-thyroxine и в 6ти месец като ходих вече беше 1.30. Каза ми че в трети триместър е окей да достигне до 3 (доколкото помня) поради тази причина не мисля, че трябва да се притесняваш, но сподели на АГ за да си спокойна.

# 556
Благодаря за информацията! Споделих вече на аг, този петък съм на преглед и ще ми даде направление за ендокринолог. Надявам се като се пуснат останалите хормони, всичко да е наред.

# 557
Също бях настинала и ме болеше гърлото личния лекар ми каза да пия умкалор таблетки 2х1 и за смучене трахизан! Смея да твърдя, че се оправих много бързо!

# 558
  • Варна
Днес за първи път за 7 месеца до тук станах с неразположения. Разстройство и повръщане. Имам съмнения и двете от какво са, стоя и се потя. Ще звъня на АГ-то. Ужасна работа, да не ти е добре.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 11:41 от Daisy_D

# 559
Daisy_D, пий повечко вода, може аг и да ти каже да си вземеш електролити. Страшно нещо е обезводняването по време на бременност.. аз само с повръщане стигнах до болница, разбира се, това не означава, че всеки стига до там, но този вирус събаря много…

# 560
  • Варна
Чух се с доктора. Каза да пия вода със сода и да ям сухари. Да го държа в течение, за да видим какво ще правим, дано е нещо моментно. Или е от снощната вечеря или от сорбофера. Този сорбифер винаги като го пия ми е кофти, но днес съвсем ескалираха нещата.
Тръгнах на работа, хапнах солети и пак ги върнах…. Прибрах се, ще лежа днес, мисля, че ще се оправят нещата. Доктора спомена и че може и в инфекциозно да ходя, дано не се налага…

# 561
Дано мине бързо и по-скоро се почувстваш по-добре! Hug Flowers Four Leaf Clover

Момичета, аз да ви попитам имате ли идея при удължаване на болничен какъв е срока за предоставяне на работодател? Предния беше до 14.11, а продължения трябва утре да го взема, което е вече 20.11. Притеснявам се да не ми направят проблем от работата и могат ли изобщо..  АГ нещо не е направила ккато трябва и затова все още не е готов
П.П
Писах и в майчинството счетоводно

Чух се с доктора. Каза да пия вода със сода и да ям сухари. Да го държа в течение, за да видим какво ще правим, дано е нещо моментно. Или е от снощната вечеря или от сорбофера. Този сорбифер винаги като го пия ми е кофти, но днес съвсем ескалираха нещата.
Тръгнах на работа, хапнах солети и пак ги върнах…. Прибрах се, ще лежа днес, мисля, че ще се оправят нещата. Доктора спомена и че може и в инфекциозно да ходя, дано не се налага…

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 11:54 от InYan238

# 562
Моят болничен е готов понякога чак след 10-14 дни, понеже минавам комисия. Той си продължава, това е че го нямате на хартия не е проблем.

# 563

Ами, аз да ти кажа, че стигнах до болница с това повръщане и разстройство, дано при теб не се налага, но и АГ-то и в болницата ми казаха, 3-4 часа поне да не ям нищо да отмине повръщането и стомахът да се успокои, вода се пие често, но на малки глътки, на мен това много ми помагаше, защото преди да звънна на АГ, се опитвах да се наливам с вода и ефектът беше обратен, както и се опитвах със солети. Изчакай няколко часа и тогава яж солети/сухари. Ако ти е много лошо можеш да пиеш Деган, както и ако разстройството е повече изпий еднократно 2 хапчета Лопедиум. Бързо оздравяване!

# 564
Здравейте в търсене съм вече на количка и се чудя на кой марки да заложа ,бихте ли препоръчал някакви,датите който вече са имали едно бебче или имат виждания за количките проверили са в момента гледам на лорели,чиполино,пег перего,сайбекс,Кангару,Бекса и Кика бу,тези ми излизат в момента и на намаленията и просто много се чудя каква да си вземем искам да е лека,маневрени с дълъг сенник да покрива лицето  на бебето просто има много голям избор и вече съм леко объркана.Благодаря предварително

# 565
Аз съм си харесала количка на Сam, но още не съм ходила да я гледам.
Моя съвет е, ако имаш възможност да обиколиш няколко магазина и да ги видиш на живо, да ги пипнеш, да ги разходиш и като си харесаш някоя, вече да си я поръчаш от някой сайт на намаление.

Тази е, която съм си харесала за сега: https://bebino-bg.com/product/32630/cam-taski-sport-932-bebeshka … lichka-3-v-1.html

Здравейте в търсене съм вече на количка и се чудя на кой марки да заложа ,бихте ли препоръчал някакви,датите който вече са имали едно бебче или имат виждания за количките проверили са в момента гледам на лорели,чиполино,пег перего,сайбекс,Кангару,Бекса и Кика бу,тези ми излизат в момента и на намаленията и просто много се чудя каква да си вземем искам да е лека,маневрени с дълъг сенник да покрива лицето  на бебето просто има много голям избор и вече съм леко объркана.Благодаря предварително

# 566
Ние си взехме на Лорели Глори. Първо ги разгледах онлайн, след това обиколихме- Чиполино, Кикабу, Вис Виталис, Рая Тойс. Аз категорично не желаех количка за 2-3 000лв. Общо взето като ги пробваш малко стигаш до извода, че всички са еднакви. Нашата ми покрива всички критерии и е 3 в 1, не е скъпа.
След консултация с приятелки е важно да е маневрена, лека, задължително да е с твърд зимен кош и дръжката да може да се регулира и “чупи”, както и да е с по-голямо отделение за багаж.
Относно болничния нашето счетоводство държи да го получи в текущия месец, ако е издаден ноември в ноември, а не да се представя в декември. Не държат веднага да го получат на хартиен носител, достатъчна е и снимка.

Здравейте в търсене съм вече на количка и се чудя на кой марки да заложа ,бихте ли препоръчал някакви,датите който вече са имали едно бебче или имат виждания за количките проверили са в момента гледам на лорели,чиполино,пег перего,сайбекс,Кангару,Бекса и Кика бу,тези ми излизат в момента и на намаленията и просто много се чудя каква да си вземем искам да е лека,маневрени с дълъг сенник да покрива лицето  на бебето просто има много голям избор и вече съм леко объркана.Благодаря предварително

# 567
За да си изберете количка, задължително според мен трябва да я тествате в някой магазин. Аз така бях харесала Harvey 5 на Easywalker, но като я пробвах изобщо не ми допадна като маневреност и тегло. Да не говорим, че коша целия се клатеше като се раздруса количката.  И колкото и да отричах баналните Анекс и Сайбекс, в крайна сметка се спряхме на Анекс, защото беше най-добрата за нашите нужди от всички, които тествахме.

# 568
  • Варна
За количката никой не може да ви помогне, може да ви насочи и до там. Всеки си хвали неговото, е някои имат опит с доста колички, защото не са намерили тяхната.

Уикенда си взехме кошчето за кола и капарирахме количката, че ще чакаме зимния кош, лятната тапицерия ще я взема като ми потрябва вече. Края на декември ще доставят шасито и коша.
Аз не съм се чудила много за количката, пробвах 2-3 и отидохме с приятеля ми да гледаме заедно и той я избра. Така както казваше аз няма да купувам лека кола, няма да е скъпа количката, стана точно обратното. Количката ни е най - скъпата, за сметка на това няколко познати пък ми удариха рамо с дрехи и неща за бебето и може би от там компенсирахме. Бях пробвала ЧИПОЛИНО ЕЛИТ -лека беше, и цветове и дизайн ми харесаха.
Изи уолкър пробвах в Айко- Еми не е моята. Едвам я свалих празна от подиума, на който беше качена. И визията и не ми хареса, не исках тъмна количка,
Инглесина пробвах и тя се държа добре, лека, но някак пластмасово дрънчеше. Имах възможност да я взема на прекрасна цена, но не… отказах се.
До анекс не стигнах да я пробвам, само като казах, че е полска, у нас ми казаха не… немска ще вземем.
Стоке- харесва ми, но не и за мен и моето ежедневие. Бутала съм доста такава- тежка е, даже и сгъната в багажника е доста обемиста, вози по твърдо, няма амортисьори, доста височка и мисля, че лесно може да се обърне на страни. Не знам.
Сайбекс  Балиос- много доволни покрай мен, за такава тръгнахме, но не…по- тежка и по-широка и не толкова маневрена в сравнение с Миос- а, който взехме, и дръжката е изтегляща се, на нас ни е удобна чупеща.
 Миоса е широк 50 см, лек, минава буквално от всякъде, има амортисьори на всяка гума,малки гуми (повече като чета искат големи гуми) немска е, седалката се обръща в двете посоки, чупеща дръжка на която държах, гърба на лятната седалка е от мрежа- дишащ. Минус му е малкия багажник. Други минуси като я подкарам ще видя има ли…. Нямам търпение вече.

За болничните до сега не съм вземала. На 2.12. ще взема първия си болничен, и от Коледа излизам в 45 дневен.

# 569
За количката никой не може да ви помогне, може да ви насочи и до там. Всеки си хвали неговото, е някои имат опит с доста колички, защото не са намерили тяхната.

Уикенда си взехме кошчето за кола и капарирахме количката, че ще чакаме зимния кош, лятната тапицерия ще я взема като ми потрябва вече. Края на декември ще доставят шасито и коша.
Аз не съм се чудила много за количката, пробвах 2-3 и отидохме с приятеля ми да гледаме заедно и той я избра. Така както казваше аз няма да купувам лека кола, няма да е скъпа количката, стана точно обратното. Количката ни е най - скъпата, за сметка на това няколко познати пък ми удариха рамо с дрехи и неща за бебето и може би от там компенсирахме. Бях пробвала ЧИПОЛИНО ЕЛИТ -лека беше, и цветове и дизайн ми харесаха.
Изи уолкър пробвах в Айко- Еми не е моята. Едвам я свалих празна от подиума, на който беше качена. И визията и не ми хареса, не исках тъмна количка,
Инглесина пробвах и тя се държа добре, лека, но някак пластмасово дрънчеше. Имах възможност да я взема на прекрасна цена, но не… отказах се.
До анекс не стигнах да я пробвам, само като казах, че е полска, у нас ми казаха не… немска ще вземем.
Стоке- харесва ми, но не и за мен и моето ежедневие. Бутала съм доста такава- тежка е, даже и сгъната в багажника е доста обемиста, вози по твърдо, няма амортисьори, доста височка и мисля, че лесно може да се обърне на страни. Не знам.
Сайбекс  Балиос- много доволни покрай мен, за такава тръгнахме, но не…по- тежка и по-широка и не толкова маневрена в сравнение с Миос- а, който взехме, и дръжката е изтегляща се, на нас ни е удобна чупеща.
 Миоса е широк 50 см, лек, минава буквално от всякъде, има амортисьори на всяка гума,малки гуми (повече като чета искат големи гуми) немска е, седалката се обръща в двете посоки, чупеща дръжка на която държах, гърба на лятната седалка е от мрежа- дишащ. Минус му е малкия багажник. Други минуси като я подкарам ще видя има ли…. Нямам търпение вече.

За болничните до сега не съм вземала. На 2.12. ще взема първия си болничен, и от Коледа излизам в 45 дневен.
Благодаря много за пълният отговор да аз ще отида на място с сигурност но исках да чуя и вашите мнения,ако някой е имал от тези колички иначе утре ще ходя да разглеждам и да пробвам

Общи условия

Активация на акаунт