🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 806
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
От коментара на дамата мисля, че има предвид това, което ми обясни на мен приятелка при избора на количка. Бебетата в началото трябва да са на изправена, твърда повърхност /твърд зимен кош/, заради гръбначето. На мен ми каза, че имено този кош се използва най-много. Другият, който се трансформира в различни положения е с меко дъно и всъщност се преобразува с нещо като каишки, точно за това не бил удобен в началните месеци. Надявам се да съм била полезна.
Ние също, като вас не сме се насочили към скъп вариант на количка. Избирахме предимно на мен да ми е удобна, да мога сама да я вдигам, като сме се съобразили и с това, че ще живеем на много по-спокойно място, с добра инфраструктура.
Не искам да критикувам ничий избор, само като съвет бих казала, че никога не бих си купила количка без пълно легнало положение, а в немалко от показаните тук виждам т.нар."полегнал стол" или инак казано това не е легнало положение . Надявам се ,че правите разлика . В такава количка и един памперс не можете да смените. Да не говорим колко е неудобно според мен за детето.

Не, не правим разлика вероятно, така че би ли пояснила какво значи това "полегнал стол"? Имаш предвид колички като тази, която аз показах, които са 2 в 1 и нямат отделна част стол и отделен зимен кош ли? Ако да, защо не са ок такива модели?

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 05:33 от Mariq878

# 586
  • Варна
Esmeralda23 , за да не спамя темата бих казала ,че въпроса е многократно обсъждан в темите за колички . Аз го казвам по-скоро от личен опит и от наблюдения на тези около мен.
Прикачам две снимки, за да обърнете внимание на разликата.

# 587
Br, не мисля, че спамите темата, това е полезна информация за много от момичетата в групата, които ще са майки за първи пък като мен. И поне според мен, когато човек казва нещо, ако целта е да бъде полезен на останалите, разбира се, нека го каже изцяло, за да разберат всички, не с недомлъвки.
Иначе в темите за колички съм чела, но не съм попаднала на обсъждане на този въпрос или дори не съм разбрала за какво иде реч. Аз лично между тези двата показани модела голяма разлика не виждам, кой е удачният модел? Първият, защото е по-полегнал?

Mariq878, благодаря за полезното включване. Тези с трансформиращ се кош 2 в 1 са с пластмасово дъно, тоест то не е достатъчно твърдо, така ли? Меко не бих го нарекла, но, когато бяхме в магазина, не съм се сетила да сравнявам дъното на единия тип кошове с това на другия. Дори и продавачът в магазина не ми каза, че това може да е някакъв проблем, единствено сподели, че тези трансформиращи се кошове 2 в 1 са по-стар вид модел. Вие кой модел избрахте?

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 10:29 от esmeralda23

# 588
В магазина имаше разлика като ги гледахме. Прилагам снимка на нашата количка,за да видите разликата между зимния кош и другият, който е като вашия. В описанието ни пише, че зимният се ползва 0+, а другият е за след 6+.
Отново казвам, не съм експерт по темата водих се от съвети.

Br, не мисля, че спамите темата, това е полезна информация за много от момичетата в групата, които ще са майки за първи пък като мен. И поне според мен, когато човек казва нещо, ако целта е да бъде полезен на останалите, разбира се, нека го каже изцяло, за да разберат всички, не с недомлъвки.
Иначе в темите за колички съм чела, но не съм попаднала на обсъждане на този въпрос или дори не съм разбрала за какво иде реч. Аз лично между тези двата показани модела голяма разлика не виждам, кой е удачният модел? Първият, защото е по-полегнал?

Mariq878, благодаря за полезното включване. Тези с трансформиращ се кош 2 в 1 са с пластмасово дъно, тоест то не е достатъчно твърдо, така ли? Меко не бих го нарекла, но, когато бяхме в магазина, не съм се сетила да сравнявам дъното на единия тип кошове с това на другия. Дори и продавачът в магазина не ми каза, че това може да е някакъв проблем, единствено сподели, че тези трансформиращи се кошове 2 в 1 са по-стар вид модел. Вие кой модел избрахте?

# 589
Здравейте, момичета! Съжалявам, ако се повтаря въпросът, но някой може ли да ми препоръча добър ендокринолог в град Варна. Откриха ми гестационен диабет и е необходим консулт. Sad

# 590
Здравейте, момичета! Искам да попитам на вас пускали ли са ви микробиология?

# 591
Препоръчвам д-р Тасевска. Ходила съм при нея преди бременността.

tedi_hr На мен са ми пускали няколко пъти микробиология, защото съм със серклаж.

Здравейте, момичета! Съжалявам, ако се повтаря въпросът, но някой може ли да ми препоръча добър ендокринолог в град Варна. Откриха ми гестационен диабет и е необходим консулт. Sad

# 592
При мен се появи едно жълто-зеленикаво течение, което съм го имала и преди бременността. Тогава бях пускала микробиология и се оказа, че е чиста. Сега пак го имам, на моменти даже е доста обилно, чак се плаша. Следя се при двама лекар (един по здравна каса и един на частно). И на двамата им споделих за това течение, но не се впечатлиха много. Не са ми пускали микробиология, само слагах Полижинакс. Чудя се на следващия преглед дали да настоявам за изследване или да ходя при някой друг, тотално се обърках.

# 593
Не знам как така изписват Полижинакс, без микробиология.На мен при появата на течение ми се изолира гъбичка. АГ каза, че по време на бременност е нормално да се появи /симптоми като вашите + сърбеж/. Третира първо с Гиназол, изчезна пак се появи третирахме със Залаин, отново изчезна и е толкова употита, че отново се появи и вече ми изписа Полижинакс, въпреки че не му се искаше много. Сега в петък съм отново на преглед и преди всички изписвания на лекарства и след тях ми е взимал секрет. По време на проследяване на бременността се правят задължително 3 микробиологии- в началото, средата и края. В края задължително, ако ще е нормално раждане, защото има опасност за бебето да се зарази при преминаване през родилния канал. Настоявайте да ви вземат проба и да сте спокойна.
При мен се появи едно жълто-зеленикаво течение, което съм го имала и преди бременността. Тогава бях пускала микробиология и се оказа, че е чиста. Сега пак го имам, на моменти даже е доста обилно, чак се плаша. Следя се при двама лекар (един по здравна каса и един на частно). И на двамата им споделих за това течение, но не се впечатлиха много. Не са ми пускали микробиология, само слагах Полижинакс. Чудя се на следващия преглед дали да настоявам за изследване или да ходя при някой друг, тотално се обърках.

# 594
И на мен още някъде сравнително в началото ми пуснаха микробиология заради по-силно течение, което тогава дори не ме сърбеше. Оказаха се гъбички. Впоследствие стана такова жълто-зеленикаво и по-дразнещо, но според моята лекарка било по-добре да се изчака с лечението, защото гъбичките създавали хубава и благоприятна среда, която предпазва от по-лоши неща като стрептококи. Идеята е да ги лекуваме по-продължително време от 32 седмица натам, за да е сигурна, че точно накрая ще съм напълно чиста.

# 595
На мен преди бременността няколко пъти са ми изписвали Полижинакс и то винаги преди резултатите от вагинален секрет. Мисля, че така си действат стандартно бг АГ-тата при стандартни пациентки, но при бременност ми се струва малко несериозно.

Mariq878, след твоя коментар отидох да разгледам наново колички в магазин и специално погледнах дъното на тези, които са с отделен кош за новородено. Определено е по-твърдо дъното, дървено.
Явно моята Kinderkraft ще заминава обратно към Амазон, защото вече 3 кусура й намерих, и ще търся количка с отделен кош, а не 2 в 1. Благодаря отново за споделеното мнение.

# 596
Радвам се, че до някаква степен съм помогнала. В момента можеш да се възползваш от намаленията- черен петък, Коледа. Вярвам, че ще успееш да намериш нещо подходящо.🍀

На мен преди бременността няколко пъти са ми изписвали Полижинакс и то винаги преди резултатите от вагинален секрет. Мисля, че така си действат стандартно бг АГ-тата при стандартни пациентки, но при бременност ми се струва малко несериозно.

Mariq878, след твоя коментар отидох да разгледам наново колички в магазин и специално погледнах дъното на тези, които са с отделен кош за новородено. Определено е по-твърдо дъното, дървено.
Явно моята Kinderkraft ще заминава обратно към Амазон, защото вече 3 кусура й намерих, и ще търся количка с отделен кош, а не 2 в 1. Благодаря отново за споделеното мнение.

# 597
Ние за количка се спряхме на Cybex Priam. Мъжът ми доста ги проучва преди това, аз си признавам, че нямам никаква идея, но той в крайна сметка каза, че това му се струва най-доброто. Взехме я с кош за новородено, летен кош, това столчето, с което изписват бебетата и онзи ден той взе и столче за автомобил. Пробвах я и е доста стабилна и маневрена, ще видим и как ще е с бебчо. Кошчето за новородено май си е с матраче, но искам да вземем от тези гнезда ли са, какви са за колички. Имаме и комарник и дъждобран също.
За столчето за автомобил е много важно да има поддържащо за глава, за да не му се клатушка
 На мен ми беше важно летният кош да има опция да легне - има я. И гумите трябва да са големи и стабилни.

Друго нищо не сме купували още, но част от нещата май ще ги направя на списък и който пита за подарък, ще изпращам списъка.

Ние вчера бяхме на последната ФМ, момчето ни е прекрасен сладур - има страхотно носленце, което вече без съмнение е моето, като форма, защото на мъжа ми неговия е по-различна, устните са на мъжа ми формата. Голям калпазанин и атлет е, движи се, прави гримаси. Даде ни усмивки (мъжът снима видео), по едно време взе да си удря главичката с крачето и се мръщеше сам на себе си Grin Бузанчо е и така ще се и роди, с бузки. Мъжът ми е бил бузесто бебче, аз не. 1400 е вече. Сега имам записан час на 19.12 за биометрия, но ще попитам д-р Апостолова дали е нужно да се ходи. На 12.12 започваме тоновете.
Не знам дали писах тук и за болната тема за кг, но ще кажа пак какво ми каза АГ, защото ми се струва важно. Понеже аз съм 11 кг вече нагоре, каза че не трябва да се минават 16 кг, защото не е добре и за моя организъм и за бебето - риск от диабет, натоварва се сърцето и т.н. Сложи ме на режим и стискайте палци да не качвам повече от кг, които трябва да качи бебчо.

Иначе, за болничните, ако се чуди някой - 45-дневният се издава от болницата, в която ще е раждането, като вече се отбелязва и проследяващ АГ.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 18:05 от KPP

# 598
KPP, защо сте взимали отделно столче за кола, ако в комплекта на Priam има това от група 0? Не е ли достатъчно само да му вземете isofix базата на Cybex? Доколкото съм чела, столчето на Cybex "яйце" е доста добро като качество. Или някакви други съображения е имал мъжът ти?

# 599
  • Варна
Ние за количка се спряхме на Cybex Priam.
Взехме я с кош за новородено, летен кош, това столчето, с което изписват бебетата и онзи ден той взе и столче за автомобил.
За столчето за автомобил е много важно да има поддържащо за глава, за да не му се клатушка.
Столче за изписване и столче за кола 2 отделни сте взели да разбирам? Може ли да видя столчето за изписване? Защото сме с Миос и столчето за изписване и кола при нас са едно и също. Cybex Cloud T .
.

Общи условия

Активация на акаунт