🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 31 825
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Ние поръчахме от Амазон и вчера пристигна - количката е Kinderkraft Newly 4 в 1.
Избрах я главно поради това, че е бюджетен вариант, идва със столче за кола и изофикс база и беше на добра промоция в Амазон.
Аз лично не бих дала дори 1000 лв. за количка, изглежда ми нечовешка инвестиция предвид краткото време, в което ще се ползва. Иначе разглеждахме на живо Cybex, Inglesina, Jane, Bugaboo и тн. Като изключим най-скъпата на Сайбекс, която ми хареса най-много, всички други ми бяха почти еднакви Joy

Та за тази, която пристигна, изглежда на външен вид добре, вчера цял следобед си играх да я разучавам. Голям минус е, че няма адекватни инструкции, да не кажа почти никакви. Едва разбрах как се свива и как предните колела да се въртят във всички посоки Joy Стори ми се и леко дървена, но за тези пари - толкова. Не очаквам да е луноход.
В следващите дни ще я пробвам дали може да се събере в багажника и дали столчето ще пасне добре в колата. Между другото, от цялата количка то изглежда най-стабилно и хубаво, дано наистина е така. В крайни сметка мисля, че това ще е определящото.
Ето я и от бг сайт:

# 571
Здравейте и от мен. Ще нахвърлям набързо и моите виждания за количката. Ако трябва да бъда честна, ние малко превишихме бюджета, който аз лично си представях и то по желание на ММ, който си хареса Easywalker Harvey 5 premium. Относно цената ѝ - очакваме да я ползваме 2-3 години с първото дете и живот и здраве после с още деца, а в краен случай винаги може да се даде на приятели или да се продаде. Easywalker са с доживотна гаранция, така че ако има дефект или дори просто някое колело се счупи, те ще покрият поправката или ще изпратят нова количка. Хареса ни колко е лека и маневрена за големите си гуми, огромният й сенник, всичките й прозорчета, това че отделението за багаж се затваря с цип и т.н. Просто ми носи наслада, когато я бутам. Разглеждахме и други в началото - по-евтини - не помня дали беше на Чиполино или Лорели, но тя дори в магазина не завиваше, евтините материали се усещат отдалече и много бързо се отказахме. В един от големите магазини случайно чух колко рекламации получават за Анекс - колички ползвани 3-4 месеца, аз така или иначе не ги харесвах по много причини, една от които неудобния багажник долу. Cybex не са лоши също - пускат доста добри промоции. От гледане по улиците мисля че са сред най-разпространените и аз бях се насочила натам. Премиум скъпите версии според мен не са оферта - те са по-тежки и не превъзхождат с нищо смислено другите.

Разбира се всеки е с различни намерения за броя деца и колко време ще се ползва една количка, както и с какви финанси разполага, аз просто споделям моите лични наблюдения от много четене и обикаляне.

# 572
Здравейте искам да попитам нещо вчера бях на гениколог тук в България всичко е наред но и споменах за моите чести болки ниско долу и в кръста ,и днес ги получих даже доста силни и тя ми даде магнерот да пия ,защото каза ,че този който пия може да ми идва слаби ,пия го пак по същата схема 3х2 изпих 4 за сега ,но преди да изпия последните две бях навън не съм бързала да вървя нещо всичко беше наред и изведнъж ужасно много ме заболя ниско долу и кръста едвам се прибрах и сега взех другите две хапчета,искам да попитам който ги приема кога вижда резултат и има ли нещо опасно в приема им понеже не съм запозната ,сега като ги смених не знам.

# 573
Много е индивидуално за количката.
Аз не съм шофьор и съответно това ми беше основният начин на придвижване близо две години и много се ползваше.
Инвестирахме тогава в Пет перего и останах много доволна.

За мен важните неща при една количка са:
- големи задни гуми, за да могат лесно да се взимат стълби/бордюри, за съжаление по подлезите са ужасни рампите и с по-големи задни гуми е по-лесно
- гумите да НЕ са помпаше се - на приятелка ѝ се спука нещо от порядъка на 10 пъти гумата, което всеки път е кошмар.  Нашите бяха тип силиконови, още първата седмица се заби кабърче, но нямаше никакъв проблем
- да е удобна за двамата родители като тежест/височина - това само с пробване става
- амортисьори на гумите, както и заключване поне на задните
- пълно легнало положение и на двата коша

# 574
  • Варна
За мен също количката е важна и изобщо не бих казала ,че е нещо което ползваш за кратко . Та с първото дете я ползвах 2 години ежедневно, та и по няколко пъти на ден. Еми важно си е да ти е удобно .
Не искам да критикувам ничий избор, само като съвет бих казала, че никога не бих си купила количка без пълно легнало положение, а в немалко от показаните тук виждам т.нар."полегнал стол" или инак казано това не е легнало положение . Надявам се ,че правите разлика . В такава количка и един памперс не можете да смените. Да не говорим колко е неудобно според мен за детето.

# 575
Здравейте в търсене съм вече на количка и се чудя на кой марки да заложа ,бихте ли препоръчал някакви,датите който вече са имали едно бебче или имат виждания за количките проверили са в момента гледам на лорели,чиполино,пег перего,сайбекс,Кангару,Бекса и Кика бу,тези ми излизат в момента и на намаленията и просто много се чудя каква да си вземем искам да е лека,маневрени с дълъг сенник да покрива лицето  на бебето просто има много голям избор и вече съм леко объркана.Благодаря предварително

Здравей!

Нашето чудене беше между Anex Eli и Cybex Priam.
Спрях се на Cybex Priam 4. Прилагам снимка:

# 576
  • Варна
Tddd21 И ние се чудехме дали да е този цвят кошчето за кола, но взехме зелено. Може ли да ми снимаш ако е у вас кошчето в бежово? Интересува ме стои ли на нещо като напръскани точки в частта където ляга бебето?

# 577
Ние взехме количка ,, Cybex balios S lux,както и такива столче за кола. Маневрена и сравнително лека,лесно се сгъва и разгъва. Надявам се да оправдае цената си и очакванията ни.

# 578
Tddd21 И ние се чудехме дали да е този цвят кошчето за кола, но взехме зелено. Може ли да ми снимаш ако е у вас кошчето в бежово? Интересува ме стои ли на нещо като напръскани точки в частта където ляга бебето?

Ще запомня и ще изпратя на лично когато пристигне. Simple Smile

# 579
  • Варна
Благодаря, че нашето като го взехме останахме изненадани че е като напръскано и стои по -тъмно съответно. После зумвах снимки в сайта и всички едноцветни ми изглеждат така като напръскани. Да знам да не съжаляваме. В магазина имаше изложени само от колекцията с колаборациите.

# 580
Здравейте искам да попитам нещо вчера бях на гениколог тук в България всичко е наред но и споменах за моите чести болки ниско долу и в кръста ,и днес ги получих даже доста силни и тя ми даде магнерот да пия ,защото каза ,че този който пия може да ми идва слаби ,пия го пак по същата схема 3х2 изпих 4 за сега ,но преди да изпия последните две бях навън не съм бързала да вървя нещо всичко беше наред и изведнъж ужасно много ме заболя ниско долу и кръста едвам се прибрах и сега взех другите две хапчета,искам да попитам който ги приема кога вижда резултат и има ли нещо опасно в приема им понеже не съм запозната ,сега като ги смених не знам.

Аз пия магнерот по 3х2 на ден. Изчакай да измине ден, два, три, да се натрупа. Аз ако дори и едно взимане пропусна или закъснея веднага започват стяганията. При мен имаше няколко дни докато намалеят. Пробвах да го намаля до 4*1 на ден, не става. Не ми е известно нищо опасно в приемът им. Избяхвай два часа преди/след прием на неща с калций/тахани/мляко, за да може да се усвои, като също да е разминато с други витамини и/или желязо.

# 581
Здравей, аз приемам Магнерот 500 само сутрин по две таблетки и вечер пия диаспорал 300. Започнах с Диаспорала някъде в 4 месец, заради появата на болка ниско долу и втвърдяването на корема, което при мен си обяснявам, че е заради това, че по цял ден съм в офиса на стол. От месец втвърдяването започна да се появява в ранния следобед и АГ ми изписа магнерот. Сутрин нямам чак такова стягане, но ефекта го усещам в рамките на може би 20-30мин, докато диаспорала, като го изпия и до 10мин ми се отпуска. От АГ знам, че имено диаспорала се усвоява по-бързо от организма.

# 582
За контракциите или втвърдяванията на корема да ви споделя какво четох, ако случайно може да помогне и на вас - вечер да се избягват газообразуващи и супи. Аз си хапвах супички, броколи, зелена салата или айсберг и не знам дали защото ги спрях за вечеря, дали от диаспорала или от повечето почивка, или всичко това е дало ефект, но при мен се поуспокоиха нещата.

За болничния ви благодаря за съветите Hug попринцип уж са разбрани в работата, но знам ли, притесних се. Звънях упорито в болницата, разходих се даже очи в очи за говориме Grinning хем и някои изследвания да пусна да знам, че фсх и желязо са в норма, и в крайна сметка днес късния следобяд си взех болничния и го пратих и ми е по-спокойно вече.

# 583
Не искам да критикувам ничий избор, само като съвет бих казала, че никога не бих си купила количка без пълно легнало положение, а в немалко от показаните тук виждам т.нар."полегнал стол" или инак казано това не е легнало положение . Надявам се ,че правите разлика . В такава количка и един памперс не можете да смените. Да не говорим колко е неудобно според мен за детето.

Не, не правим разлика вероятно, така че би ли пояснила какво значи това "полегнал стол"? Имаш предвид колички като тази, която аз показах, които са 2 в 1 и нямат отделна част стол и отделен зимен кош ли? Ако да, защо не са ок такива модели?

# 584
Аз бих допълнила и с друго нещо. Когато ви се пишка отивайте на момента. Забавя ли се малко веднага започва да се стяга.
За контракциите или втвърдяванията на корема да ви споделя какво четох, ако случайно може да помогне и на вас - вечер да се избягват газообразуващи и супи. Аз си хапвах супички, броколи, зелена салата или айсберг и не знам дали защото ги спрях за вечеря, дали от диаспорала или от повечето почивка, или всичко това е дало ефект, но при мен се поуспокоиха нещата.

За болничния ви благодаря за съветите Hug попринцип уж са разбрани в работата, но знам ли, притесних се. Звънях упорито в болницата, разходих се даже очи в очи за говориме Grinning хем и някои изследвания да пусна да знам, че фсх и желязо са в норма, и в крайна сметка днес късния следобяд си взех болничния и го пратих и ми е по-спокойно вече.

Общи условия

Активация на акаунт