🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 122
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Записвам се с момченце 🩵. В 24 + 3 съм, като термина ми е за 01.02., така че следя и вас и януарската тема. Относно килограмите, аз стартирах 60 кг., 169 см. Никога не съм била дебела и с корем. След доста от стеклите се обстоятелства, до 3ти месец свалих 5 килограма и станах 55. В момента съм отново около 60, като доста често падам и под 60. Не пиша с цел да се хваля, а по-скоро от притеснение, нормално ли е в средата на 6ти месец да не съм качила и килограм? Слава на Бога бебето си наддава с нормални темпове, за разлика от майка му. 😂 Успех на всички и леко бременеене, без контракции! ☺

Здравей, аз съм по същия начин, дори не съм достигнала началните ми кг. Бебето върви със седмица напред, а аз се чудя къде се е скрило, защото не ми личи изобщо. Храненето ми в момента изобщо не е балансирано, не се гордея с което, но все пак мога нещо да приемам. Имах дълги периоди, в които повръщах водата и лекарствата...

# 16
Здравейте! Записвам се с момченце 🩵. В 24 + 3 съм, като термина ми е за 01.02., така че следя и вас и януарската тема. Относно килограмите, аз стартирах 60 кг., 169 см. Никога не съм била дебела и с корем. След доста от стеклите се обстоятелства, до 3ти месец свалих 5 килограма и станах 55. В момента съм отново около 60, като доста често падам и под 60. Не пиша с цел да се хваля, а по-скоро от притеснение, нормално ли е в средата на 6ти месец да не съм качила и килограм? Слава на Бога бебето си наддава с нормални темпове, за разлика от майка му. 😂 Успех на всички и леко бременеене, без контракции! ☺

Здравей, аз съм по същия начин, дори не съм достигнала началните ми кг. Бебето върви със седмица напред, а аз се чудя къде се е скрило, защото не ми личи изобщо. Храненето ми в момента изобщо не е балансирано, не се гордея с което, но все пак мога нещо да приемам. Имах дълги периоди, в които повръщах водата и лекарствата...
Надявам се скоро да се нормализират нещата. При мен пък храненето не е проблем, просто доста често боледувам, а също така лежах и 3 пъти в болница за задържане. Предполагам това оказва доста голямо влияние върху наддаването. Иначе си ям всичко, не се ограничавам от нищо. В началото гледах да ограничавам сладките неща, понеже ми де ядат доста, но след последния ми престой в болницата хемоглобина ми падна под 80, и една от акушерките ме предупреди, че ако не започна да ям поне по един шоколад на ден, ще трябва да ми преливат кръв. 😅 Така че си похапвам от всичко сега. Ще следя как вървят нещата и ще се включвам да казвам, дали започвам да наддавам леко леко. 😊

# 17
Записвам се, утре ставам 22 гс с малка госпожица в корема, който е бая нараснал. Започнах с ниска плацента, което уби много шансове за спорт и това определено се отрази и на самочувствие, и на всичките ми планове за поддържане на килограмите. Все пак не сме спирали да се разхождаме, а сега, когато в 21 гс на ФМ се видя, че се е вдигнала веднагически започнах пак да тренирам с модификации, разбира се.

И аз никога не съм била дебела освен може би за няколко месеца в пубертета. Преди да забременея бях 51.5 кг на 162 см като в тези кг доста е мускул покрай силовите тренировки. Имах си дупе, плосък корем, релефче, изпъкнали мускулчета... ХС дрешки и аз като КPP, че и понякога се случваше да са ми широки. Grinning Сега съм почти +6 кг (57.3). На ФМ Павлова каза, че са много и трябва да пазя режим без ВХ и какво да се прави, започнах. Тегавко ми е, честно казано, защото сега покрай бременността изобщо не ми се яде месо, а преди бях страшно месояда. И го карам на яйца, млечни, салати всякакви, тиквички, чушки, бобови, такива неща вече седмица. Grinning Майка ми беше направила негърчета оня ден и ни даде да си вземем - само душа около хладилника хаха Grinning Според Павлова е Ок да кача между 8 и 10 кг за бременността като цяло, аз го намирам за дооста сложно предвид, че съм малко след средата и съм с 6 в играта. Grinning Направо го виждам малко вероятно, честно казано, ама поне в +12 да пробвам.

Избрах къде ще раждам стига нещата да не се променят и да имам някакво усложнение - ще пробвам със Зебрите. Чаках да се вдигне плацентата, за да знам, че имам шанс за естествено и веднага записах.
Това не ми звучи сериозно, което Павлова е казала. Не ми е позната, но е абсурдно. То само 10 кг са нещата около бебето, без нито един допълнителен грам мазнина. Даже направо се ядосах как може така да стресира бременни жени.
Където и да съм била минимума е 10 кг, но абсолютният минимум. Под това се води, че дори може да не е ок за бебето. До 12 кг за мен си е напълно нормално да се качат.
Ама как може така да Ви говори тази? Тццтцц

Колкото до ограничаването, аз лично ограничавам само junk. Ям по 3-4, пъти на ден питателна храна. Сега ми се хапват супи, много месо, плодове, зеленчуци, салати. Мюсли също доста ям напоследък. И не е само заради кг, а също и заради опасност от гестационен диабет и защото като цяло, когато ям junk, бебето не се чувства ок (започва свръх много да рита и усещам, че не е спокоен), не мога да спя, подувам се, коремът ми става зле. Плюс това, такава храна не дава нищо полезно нито за мен, нито за него. И не на последно място - аз съм си суетна и да - важно ми е да изглеждам добре и след бременността, без кой знае какви усилия и без да се обвинявам - защо така се тъпках, сега не мога да сваля (ще го правя определено). Но изказвания като горното и то от лекар са абсурдни. Аз след такова изказване, директно сменях лекаря.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 12:43 от KPP

# 18
Скрит текст:
Записвам се, утре ставам 22 гс с малка госпожица в корема, който е бая нараснал. Започнах с ниска плацента, което уби много шансове за спорт и това определено се отрази и на самочувствие, и на всичките ми планове за поддържане на килограмите. Все пак не сме спирали да се разхождаме, а сега, когато в 21 гс на ФМ се видя, че се е вдигнала веднагически започнах пак да тренирам с модификации, разбира се.

И аз никога не съм била дебела освен може би за няколко месеца в пубертета. Преди да забременея бях 51.5 кг на 162 см като в тези кг доста е мускул покрай силовите тренировки. Имах си дупе, плосък корем, релефче, изпъкнали мускулчета... ХС дрешки и аз като КPP, че и понякога се случваше да са ми широки. Grinning Сега съм почти +6 кг (57.3). На ФМ Павлова каза, че са много и трябва да пазя режим без ВХ и какво да се прави, започнах. Тегавко ми е, честно казано, защото сега покрай бременността изобщо не ми се яде месо, а преди бях страшно месояда. И го карам на яйца, млечни, салати всякакви, тиквички, чушки, бобови, такива неща вече седмица. Grinning Майка ми беше направила негърчета оня ден и ни даде да си вземем - само душа около хладилника хаха Grinning Според Павлова е Ок да кача между 8 и 10 кг за бременността като цяло, аз го намирам за дооста сложно предвид, че съм малко след средата и съм с 6 в играта. Grinning Направо го виждам малко вероятно, честно казано, ама поне в +12 да пробвам.

Избрах къде ще раждам стига нещата да не се променят и да имам някакво усложнение - ще пробвам със Зебрите. Чаках да се вдигне плацентата, за да знам, че имам шанс за естествено и веднага записах.
Това не ми звучи сериозно, което Павлова е казала. Не ми е позната, но е абсурдно. То само 10 кг са нещата около бебето, без нито един допълнителен грам мазнина. Даже направо се ядосах как може така да стресира бременни жени.
Където и да съм била минимума е 10 кг, но абсолютният минимум. Под това се води, че дори може да не е ок за бебето. До 12 кг за мен си е напълно нормално да се качат.

Включвам се рязко в темата (аз съм от Мартенската, но следя какво ме очаква месец напред). Тази Павлова, доста често хвалена, искам да се включва с мнение и то е... По темите, които не са й работа реално просто не я слушайте. Бебето добре го оглежда и вероятно е доста добра в това, но съветите са тотал щета. С предната ми бременност ме пита пия ли добавки. Аз пиех магнезии, мултивитамин за бремменни и омега 3 и тя взе че изтърси ей така, че това било една шепа ненужна захар. В днешно време нямало дефицити с храната която била в изобилие. По-добре да съм пиела то половин литър кока кола поне да ми било вкусно... и тем подобни прстотии, които простопропуснах да послушам. Такива абсурди бръщолеви, че просто си мисля, че я кефи да е крайна и скандална предвид, че просто може ей така без последствия да ги ръси тъй като реално отговорност не носи за проследяването.

# 19
  • България
Колкото до ограничаването, аз лично ограничавам само junk. Ям по 3-4, пъти на ден питателна храна. Сега ми се хапват супи, много месо, плодове, зеленчуци, салати. Мюсли също доста ям напоследък. И не е само заради кг, а също и заради опасност от гестационен диабет и защото като цяло, когато ям junk, бебето не се чувства ок (започва свръх много да рита и усещам, че не е спокоен), не мога да спя, подувам се, коремът ми става зле. Плюс това, такава храна не дава нищо полезно нито за мен, нито за него. И не на последно място - аз съм си суетна и да - важно ми е да изглеждам добре и след бременността, без кой знае какви усилия и без да се обвинявам - защо така се тъпках, сега не мога да сваля (ще го правя определено). Но изказвания като горното и то от лекар са абсурдни. Аз след такова изказване, директно сменях лекаря.

Така е, такава храна нищо не носи и често вдига кръвната захар рязко, защото има бързи въглехидрати, бързи захари. Качва рязко до небесата и бебетата го усещат, разбира се. За това обичам вкъщи да правя домашни дюнери или бургери. Поне знам какво слагам и как обработвам храната.

# 20
Скрит текст:

Включвам се рязко в темата (аз съм от Мартенската, но следя какво ме очаква месец напред). Тази Павлова, доста често хвалена, искам да се включва с мнение и то е... По темите, които не са й работа реално просто не я слушайте. Бебето добре го оглежда и вероятно е доста добра в това, но съветите са тотал щета. С предната ми бременност ме пита пия ли добавки. Аз пиех магнезии, мултивитамин за бремменни и омега 3 и тя взе че изтърси ей така, че това било една шепа ненужна захар. В днешно време нямало дефицити с храната която била в изобилие. По-добре да съм пиела то половин литър кока кола поне да ми било вкусно... и тем подобни прстотии, които простопропуснах да послушам. Такива абсурди бръщолеви, че просто си мисля, че я кефи да е крайна и скандална предвид, че просто може ей така без последствия да ги ръси тъй като реално отговорност не носи за проследяването.
Потресена съм. Аз бих се съмнявала в експертизата на този лекар и не бих се доверила да ми проследява детето

# 21
Напълно нормално и аз 24+2 съм +2 кг само. В един момент и при мен беше повод за притеснение,но бебчо си върви в границите и на грамаж и на сантиметри и корем вече имам. Аз съм с пресен серклаж от вчера. Оживях ,а по едно време мислех ,че умирам 😄

# 22
Напълно нормално и аз 24+2 съм +2 кг само. В един момент и при мен беше повод за притеснение,но бебчо си върви в границите и на грамаж и на сантиметри и корем вече имам. Аз съм с пресен серклаж от вчера. Оживях ,а по едно време мислех ,че умирам 😄
Милата, дано вече всичко е наред. Много ли е гадно усещането, може да споделиш, ако не се притесняваш.

# 23
Да. Първия ден премина с изключително силни менструални болки ,непоносими,не можех дори да говоря от тях. От днес вече ставам повече и има много лек дискомфорт. Има момичета нищо не усещат,но аз съм със свръх чувствителна матка ,която реагира на всичко.
Милата, дано вече всичко е наред. Много ли е гадно усещането, може да споделиш, ако не се притесняваш.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 14:34 от MBStefanova

# 24
Ужас, пожелавам ти всичко занапред да е наред. А защо решиха да ти направят серклаж? Скъсена шийка ли?

# 25
KPP, Павлова е фетален морфолог в Марковс, не проследяващ лекар. Мен ме следи Шикова, тя преглежда в нейна клиника, иначе изражда в Майчин дом.

Не знам, аз бях много доволна от ФМ прегледите и двата при Павлова и накрая успя да ме шокира с това. Аз дотогава мислех, че си вървя абсолютно в нормата като бях преценила, че в идеалния случай ще кача около 14-15 кг при моето старт тегло, телосложение и тн. Тя още каза, че тъпченето с Вх и прекомерното качване били също толкова лоши като пушене и пиене по време на бременност та съвсем ме остави в ступор. После направих де що има калкулатори за тегло и все влизам в нормата и си викам "Абе, сега вярно, че лекар ми го казва, ама дали има повод за паника" Grinning

# 26
Тя още каза, че тъпченето с Вх и прекомерното качване били също толкова лоши като пушене и пиене по време на бременност та съвсем ме остави в ступор.
Съжалявам, обаче това не е сериозно изказване на компетентен лекар. Звучи като последовател на търсещите слава самозванци влогъри и псевдолекари, които разпространяват невярната информация, че било все едно за организма дали пиеш кола или портокалов фреш и дали ядеш грозде или млечен шоколад.
Момичета, не се връзвайте на подобни сензационни изказвания и най-вече не се стресирайте. Повечето не сте в риск от гестационен диабет, че да ограничавате въглехидратите, но дори и да бяхте, има голяма разлика между бавни въглехидрати с растителен произход като повечето зеленчуци, въглехидрати от плодове (глюкоза и флуктоза, но и съдържащи много фибри) и преработени бързи въглехидрати от типа на тортички, вафлички и тн. Ако нещо следва да се ограничава, то е само последното. И пак нищо няма да ви стане, ако изядете едно малко шоколадче (за предпочитане черно) 1-2 пъти в седмицата.

# 27
Точно така. Звучи ми точно като тези, с ФБ групите, които ходят по телевизиите и подкастите и разпространяват невярна медицинска информация. Имаше една Нели.
Въглехидрат има във всяка една храна, има обаче различни въглехидрати. Без въглехидратите как ще имаме енергия. Тази жена просто личи колко не е запозната с основни неща, а е лекар. Прекомерно качване е ако се тъпчеш основно с бързи въглехидрати и качиш над 20, 25 и нагоре кг. При нормален режим на хранене и равномерно качване (както разбирам е при теб), такива изказвания.... Или това с колата и витамините. Магнезият предотвратява аборти, тя ще сравнява с кола

# 28
Записвам се в новата тема в 23+2 с момиченце 💕
Не сме правили парти за пола. Имам си голям корем и до тук съм +10кг, но това не ме притеснява, всеки организъм се повлиява различно. Много е активна госпожицата, таткото я усеща също. Започнахме и с шопинг, тъй като повечето набелязани неща са на промоция.
Единствено мога да се оплача с повече болки в плешки и гръб (но и работата ми допринася, а аз си продължавам да работя активно) и борбата ми с е.коли. Надявам се да успея да преборя тази бактерия

# 29
Здравейте аз съм в 20г.с и 5 дни,записвам се с момче💙,днес разбрахме ,днес ми беше и втората фетална морфология всичко беше наред,но не знам при вас как е аз съм в чужбина тук не обедняват нищо само казват накрая всичко дали е наред и пращат писмо след седмица в което пише всичко,и след това го носиш на гениколофа и рой да гонвиди в България,чета от вас явно,че всичко се обеснява по време на прегледа тук само доктора комуникира с сестрата и тя записва стойностите,и днес много натискаха, за да видят всичко,но много ме болеше,даже още не боли като се пипна не знам нормално ли е такова натискане докато ре преглеждат на такъв тип преглед,но бая си ме наболяваше по време на прегледа,а сега ми е дискомфортно там където са натискали,иначе бремеността протича нормално,бебчо доста шаваше и всички изследвания,са добре,дано е така и за напред.

Общи условия

Активация на акаунт