🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 35 107
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Ако е от стандартните сметани в картонена опаковка, те са ултрапастьоризирани. Нямаш основание за притеснение.

# 196
34мм е нормална дължина. С нарастването на бебето и в зависимост от позата (дали е седалищно или с главата надолу) размера може да промени.
Моята още в началото си беше къса 30мм и ми направиха серклаж на 24мм. Сега не знам колко е, надявам се да се е увеличила, другата седмица съм на преглед и ще помоля да я измерят.

Здравейте, момичета. Днес бях на преглед, в 23 гс + 4 дни съм. Споменах за леки пристягания на корема и опасения, че може да са контракции. Съответно ми измери дължината на шийката и каза, че е 34 мм. В 17 гс беше 38 мм. Та не знам сега да се притеснявам ли (лекарят каза, че било нормално да намалява с напредването на бременността и че проблем би било, ако сега е под 30 мм). При вас каква е дължината?
Другото нещо, тъй като съм в чужбина, тук абсолютно не гледат кръвотока. Исках да го види, но ми каза, че се гледал единствено, ако имало индикации за някакви проблеми като изоставане в развитието и тн. Аз съм с мутация на тромбофилия, слагам Клексан ежедневно, но явно и това не е индикация за проверка на кръвотока. Леко ми е притеснено, тъй като тук ходя на преглед веднъж на месец (частно), а по държавното здравеопазване е веднъж на всеки 2 месеца Rolling Eyes

Жизел, тази сметана не е ли пастьоризирана? Според мен нямаш основания за притеснение, след като и е била минута на котлона.

# 197
При мен шийката е 38 мм, в 26 г.с. съм с много контракции още от началото. В момента съм със стягания почти по цял ден, вече не ги броя но сигурно са над 30. В сряда ще ходя да видим шийката.
34 мм е добре за дължина на шийката.
Подготвителните контракции би трябвало да не влияят на дължината и на шийката, като цяло, но аз гледам да я следя по-често. Миналата седмица бях луднала от притеснение, момичета от форума тук ме успокоиха доста.

За кръвотока - при мен винаги го мерят. Като си искате, хем на частно, защо не го мерят, егати...

За сметани и храни - аз тези неща изобщо не ги мисля, за мен тази тема с храните е преекспонирана. Гледам там да не е изцяло сурово или да няма високи дози кофеин или канела и това е.

Момичета, на мен откакто ми нарастна корема, забелязах че срамните ми устни са някак набъбнали и леко свлечени надолу. Знам, че е от тежестта вероятно, но ми беше интересно - вие имате ли такива наблюдения при вас Grin

# 198
Ако е от стандартните сметани в картонена опаковка, те са ултрапастьоризирани. Нямаш основание за притеснение.
в пласмасово шише ,но четох до сега пише само butter milk ,и не знам ,аз живея в чужбина и на повечето мисля че не съм виждала да пише но незнам ,дано няма проблем наистина.

# 199
КРР, нямат ултразвук с доплер вероятно, иначе не виждам защо ще ми обяснява над 5 минути вместо просто да погледне. Grinning Или просто наистина са им различни протоколите, знам ли. В България за радост в голяма степен при платените медицински правят всичко, което пациентът/клиентът иска, за жалост не навсякъде обаче е така. Оплаках ви се мисля и от феталната как абсолютно нищо не ми обясниха, тя беше по държавното осигуряване обаче, та и не очаквах много.
Благодаря за разясненията, момичета.
Sissi, стискам палци при теб да има подобрение. Hug
КРР, дано и при теб да утихнат контракциите. Според мен и психическото ни състояние оказва голямо влияние. Днес на път за лекаря един за малко да ме удари в колата, съответно се притесних и веднага ме стегна коремът. Повече спокойствие и позитивни мисли, но не е лесно, особено за тези от нас, за които е първо бебе и нямат опит.

Жизел, не се притеснявай, вероятно е пастьоризирана, в магазинната мрежа рядко се продава нещо, което не е. Освен ако не пише raw milk на него, всичко е точно. Аз готвя със сметана и изобщо не ми беше хрумнало да погледна дори, сега за пръв път погледнах опаковката, когато ти писа.

# 200
Наистина сигурно нямат доплер. В интерес на истината и от моя опит, лекарите в България обръщат много повече внимание на пациентите и най-вече протоколът се нарушавай когато е нужно. На пък всичко да е наред, голяма работа че не са го видяли кръвотока. А и ти нали слагаш клексан.

Иначе да контракциите - за мен е основно от нервност. При мен миналата седмица беше страшно, но аз така бях влязла във филма, постоянно пипах корема, всякакви катастрофални сценарии ми минаваха през главата и колкото повече мислех и се следях, толкова повече ставаха. От онзи ден си казах - да става каквото ще, аз си пия хапчетата и следя шийката и още на другия ден са сигурно 1/3 от което бяха. Също и водата много помага, те стават и от дехидратация. Като много се навързваха една след друга, пиех две чаши вода и изчезваха за час-два. Но, да - при първа бременност, когато изобщо не си и очаквал какво ще ти се случи, малко е шоково. Като нямаш и твое си АГ, още по-стресиращо е.
Ще го добутаме, момичета. Важното е да сме спокойни и да мислим позитивно и да приемаме този период не като мъчение, а като прекрасно време. Така стават нещата Simple Smile

# 201
КРР, нямат ултразвук с доплер вероятно, иначе не виждам защо ще ми обяснява над 5 минути вместо просто да погледне. Grinning Или просто наистина са им различни протоколите, знам ли. В България за радост в голяма степен при платените медицински правят всичко, което пациентът/клиентът иска, за жалост не навсякъде обаче е така. Оплаках ви се мисля и от феталната как абсолютно нищо не ми обясниха, тя беше по държавното осигуряване обаче, та и не очаквах много.
Благодаря за разясненията, момичета.
Sissi, стискам палци при теб да има подобрение. Hug
КРР, дано и при теб да утихнат контракциите. Според мен и психическото ни състояние оказва голямо влияние. Днес на път за лекаря един за малко да ме удари в колата, съответно се притесних и веднага ме стегна коремът. Повече спокойствие и позитивни мисли, но не е лесно, особено за тези от нас, за които е първо бебе и нямат опит.

Жизел, не се притеснявай, вероятно е пастьоризирана, в магазинната мрежа рядко се продава нещо, което не е. Освен ако не пише raw milk на него, всичко е точно. Аз готвя със сметана и изобщо не ми беше хрумнало да погледна дори, сега за пръв път погледнах опаковката, когато ти писа.
Благодаря дано наистина да няма проблем, нещо леко ми се гади,надявам се да е просто съвпадение,и да не е от това,благодаря всепак много

# 202
Втората ФМ ми беше при друг специалист, аз съм от Пловдив едва ли има значение, тъй като повечето в темата и групата сте от София /д-р Апостолова, Селена, първата ми беше при д-р Иванов, Медлайн/. Протече по същия начин, задават се въпроси, които попълва сестрата- години, кг, първа бременност ли е, има ли спонтанни аборти, инвитро или естествено, фамилна обремененост с болести, цигари, наркотици, оплаквания. Плода се оглежда много внимателно, даже бих казала, че протече малко по-дълго и обстойно от първата. Бебка беше в някакво състояние на физиологичен сън, докторката и “почуква” няколко пъти, за да се събуди и да се завърти 😂, насочва и я с ръка накъде да се обърне.След като приключи се дава диск със запис на ФМ, снимки на бебка и протокол от изследването за АГ със заключение и препоръка за майката. Ние нямахме никакви проблеми и всичко беше идеално, докторката ни препоръча, че е хубаво да минем и Фетална Ехокардиография, при специалист, която не е задължителна. Ние направихме и това изследване при д-р Зорница Василева от Сф, Марковс /идва веднъж в месеца в Пловдив/. Там протича по същия начин прегледа-няколко въпроса и по-обстойно наблюдение на сърцето. Тя също дава доста обстоен протокол с данни и заключение.
Писах и в другата тема, пиша и в тази!

Ако може, който е бил на 2рата ФМ да напише някакви впечатления как протича тя, питат ли в началото както на първата ФМ за килограми, вредни навици и прочие или лягаш и започват да оглеждат бебето. Абсолютно всичко, което се сещате е хубаво да го опишете, за да са информирани и другите мами, които я чакат да знаят как се провежда и как протича всичко в кабинета.

Също така къде ходихте на 2ра ФМ и при кой специалист?

# 203
Да, феталната ехокардиография и аз я правих. Не е задължителна, но е хубаво изследване

# 204
И аз правих фетална ехокардиография, протича бързо, на мен ми обясняваха всичко, което виждаха. Казаха ми, че месец след като се роди бебка е хубаво пак да се отиде и да се погледне, всичко както трябва ли е.

# 205
Права си че и нервите и притесненията оказват влияние и аз бях постоянно с ръцете на корема Grinning

Относно срамните устни и при мен бяха доста набъбнали и ме стреснаха даже, но за един ден, до края на деня се възснановиха. Писах тогава на АГ и тя каза да наблюдавам, но не би трябвало да е притеснително. Също каквото четох е че е нормално

При мен шийката е 38 мм, в 26 г.с. съм с много контракции още от началото. В момента съм със стягания почти по цял ден, вече не ги броя но сигурно са над 30. В сряда ще ходя да видим шийката.
Подготвителните контракции би трябвало да не влияят на дължината и на шийката, като цяло, но аз гледам да я следя по-често. Миналата седмица бях луднала от притеснение, момичета от форума тук ме успокоиха доста.

За кръвотока - при мен винаги го мерят. Като си искате, хем на частно, защо не го мерят, егати...

За сметани и храни - аз тези неща изобщо не ги мисля, за мен тази тема с храните е преекспонирана. Гледам там да не е изцяло сурово или да няма високи дози кофеин или канела и това е.

Момичета, на мен откакто ми нарастна корема, забелязах че срамните ми устни са някак набъбнали и леко свлечени надолу. Знам, че е от тежестта вероятно, но ми беше интересно - вие имате ли такива наблюдения при вас Grin

# 206

Как имаш постоянни схващания на корема /тип контракции/ ако пиеш лекарствата от АГ ?

# 207

Как имаш постоянни схващания на корема /тип контракции/ ако пиеш лекарствата от АГ ?

И какво като пие лекарствата? Това не гарантира, че й помагат. Може пак да си има контракции

# 208
Значи хапчетата не на всички помагат, разбирам.

# 209
Значи хапчетата не на всички помагат, разбирам.

При мен магнерота не действаше. Пиех 3х1. Така че като имате такива стягания консултация с АГ за смяна на терапията евентуално

Общи условия

Активация на акаунт