🤰Февруарчета 2025 г. -Тема 3

• 30 442
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Момичета вече съм в 27гс и от два дни не усещам бебето толкова активно.При вас има ли такива затишия? До скоро го усещах над пъпа даже ясно се виждаше когато мърда , а тези два дни сякаш леко само го усещам при пикочните пътища.

# 601
КРР, от кога е тази новост за болничния 45 дни преди раждането? Това май е или много нова информармация или неистинска, защото Наредбата за медицинска експертиза и по-конкретно чл. 26 казват - проследяващият лекар.
За килограмите - ще се справиш. То не е казано, че са мазнини. С предната ми бременност оцелях, дори с 35 качени Simple Smile

# 602
Само да поясня: столчето за изписването и столчето за кола е едно и също нещо. Не знам поради каква причина сте взели две различни. Може би си имате някакви съображения.
45 дневния болничен се издава от проследяващия лекар.
Ако искате диета за не-качване на килограми ограничете глутена, захарите и джънк (фаст) храната. Зеленчуци (плодове), чисто месо, яйца и млечни продукти, това са основните четири храни по време на бременност.

# 603
Болничен преди раждането 45 дни се издава от АГ. Дори направо ще споделя информацията, която имам за всичко необходимо

# 604
КРР, от кога е тази новост за болничния 45 дни преди раждането? Това май е или много нова информармация или неистинска, защото Наредбата за медицинска експертиза и по-конкретно чл. 26 казват - проследяващият лекар.
За килограмите - ще се справиш. То не е казано, че са мазнини. С предната ми бременност оцелях, дори с 35 качени Simple Smile

От проследяващия е, точно днес говорих с моята, а няма да раждам при нея. Ако съвпадат проследяващ и болница - да, възможно е да е оттам, но много хора до последно не са решили къде ще раждат и съответно няма логика от болницата да се издава (или се следят в частен кабинет, където не се изражда).
Аз с предишната бременност си смених мнението къде да раждам след като вече ми беше издаден 45-дневния от едно място и лекар и после вече от болницата за раждане се издава първия болничен за детето.

# 605
Момичета вече съм в 27гс и от два дни не усещам бебето толкова активно.При вас има ли такива затишия? До скоро го усещах над пъпа даже ясно се виждаше когато мърда , а тези два дни сякаш леко само го усещам при пикочните пътища.
29гс и продължава с "номера" да има по 2-3 дни само леки помръдвания, няколко в деня и малко повече вечер (в легнало положение), или хълцания.

# 606
Може би защото при мен съвпадат проследяващият АГ и болницата, затова ще е от болницата. А и АГ няма частен кабинет. Може ми има зависимост.

За столчето за кола и кошчето за изписване - второто е от 0 до 6 месеца и е задължително, за да изпишат бебето. Столчето вече е до 3-4 годишна възраст.
За кг, ще се справя, да. Здравето ми и на бебето са най-важни, така че, като ми се иска да cheat-на си мисля за това и желанието ми спира Simple Smile

# 607
Здравейте момичета ,знаете ли дали може да се консумират пилешки дробчета докато сне бременни, понеже ми излиза информация само за черният дроб и мисля, че става въпрос за свински но не знам ,понеже тази вечер правихме на фурна заради сестра ми и баба ми и сега се чудя мога ли да ям малко ,или да е нещо друго да не рискувам,благодаря предварително.

# 608
Здравейте момичета ,знаете ли дали може да се консумират пилешки дробчета докато сне бременни, понеже ми излиза информация само за черният дроб и мисля, че става въпрос за свински но не знам ,понеже тази вечер правихме на фурна заради сестра ми и баба ми и сега се чудя мога ли да ям малко ,или да е нещо друго да не рискувам,благодаря предварително.

Срещала съм и двата отговора, попринцип последно знам, че са полезни. Някои казват, че помагат за хемоглобин и имат доста полезни вещества. От малко не вярвам да ти стане нещо.

# 609
Те и пилешките дробчета са черен дроб. И да, излиза инфо, че не било добре да се яде, защото черният дроб съдържал повече вит. А, но това са поредните глупости. Всичко с мярка е ок, като изключим разни сурови риби и подобни, които пак някои бременни си ги ядат.
Тук в Испания стандартната препоръка е за дезинфекция на плодове и зеленчуци, които не се белят, за няколко минути в разтвор от вода и специална белина за плодове и зеленчуци. Познайте сега дали това го прави някой в България. Та така с препоръките ...

# 610
Те и пилешките дробчета са черен дроб. И да, излиза инфо, че не било добре да се яде, защото черният дроб съдържал повече вит. А, но това са поредните глупости. Всичко с мярка е ок, като изключим разни сурови риби и подобни, които пак някои бременни си ги ядат.
Тук в Испания стандартната препоръка е за дезинфекция на плодове и зеленчуци, които не се белят, за няколко минути в разтвор от вода и специална белина за плодове и зеленчуци. Познайте сега дали това го прави някой в България. Та така с препоръките ...

Според мен вече в орагнизма ни има такъв дефицит на всички витамини, че малко нещо да се добави, едва ли би навредило.

# 611
Абсолютно, а и тя няма да яде всеки ден по килограм дроб все пак. Между другото, аз и всякакви салами и шунки си ям, колкото и да са забранени, само че след замразяване за 48 ч. във фризера или минаване през термична обработка на тигана. Всякакво вманиачаване влияе много по-зле.

# 612
Аз първите месеци, когато ми ставаше лошо, бая пастет си хапнах, от тоя фенси дето е, ама все пак пастет, нали.

На мен АГ ми каза само в началото без суши и без незрели сирена и кашкавали от случайни хора, макар че преди да разбера въобще, че съм съм бременна, бях нападнала бабите на Белмекен и опитах поне 5 - 6 вида сирене, отделно кашкавал, отрязани с малкото ножче и подадено от ръката на бабата.

Сега се замислям и за ядките, тия суровите, кой знае откъде идват и те. Чудя се, дали да ги изпичам леко.

# 613
  • Варна
Всичко ям аз, включително и суши 4-5 пъти се е случвало по общи събирания . Даже и не се замислям дали може или не може някаква си храна, все пак не е ям с тоновете .

# 614
А какво ще кажете за бялото зеле ,ядох днес доста салата с него и моркови ,и сега реших да прочета, и не знам леко се притесних от стари теми тук ,но в Интернет пише че е хубаво да се яде ,но не много често защото създава газове,но тук в стари теми чета,че не трябвало да се яде защото можело да се хване листерия,и не знам доста се притесних,а днес хапнах доста,понеже аз доста харесвам ,до сега не съм яла откакто съм бременна, но не знам дано не стане нещо.

Общи условия

Активация на акаунт