Пазаруване от Amazon- тема № 107- Black Friday 2024

• 62 245
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Ергономични раници за първолак на добра цена, мисля, че това бяха препоръчани марки в темата за раници:
https://www.amazon.com.be/Baagl-basisschool-kinderrugzak-schoolr … ine/dp/B09XKB934V Baagl за момче
https://www.amazon.de/-/en/Herlitz-Loop-50039555-School-Shark/dp/B0BLF7ZMFD/ Herlitz за момиче

От Белгия съм много доволна от AYA Express.

Купих една на Herlitz с балерината за моята госпожица на почти 4, но й се чудя още, че първи клас е далеч. Дайте съвет моля, защото много се колебая

# 556
  • София

Ооо, гадост! Значи да очаквам забавяне Confused
при мен дойде изненадващо, в деня който беше отредил amazon, та куриера ми звънна 1мин преди да дойде...не бях в нас точно тогава  -  казах му в най-близкия офис да я остави - отидох след два дни, платих 4.10лв ...
Извод, ако пренасочвате, то да е до адрес.
Пп. Какво се случва с пратката ако два пъти не си на адреса си? Евентуално, ако реша да върна електроника - пак ли с еконта става и за чия сметка?
Пп 2: Един от артикулите беше в кутия, без лепенка, т.е. не се гарантира че си пръв ползвател. За малък електроуред иде реч.

# 557
Ако не вдигнете телефона на куриера ,той така или иначе я оставя в офиса.Само е добре да се отиде същия ден след определен час.От офиса ми казаха след 16.30ч например.По принцип звъни и ви търси веднъж ,ако не успеете да вдигнете ,на другия ден пак звъни и ако не се свърже с вас и втория ден , пак може да отидете вечерта.И няма да ви струва нищо пренасочването до офис.Друг е въпроса в кой офис.Аз имам приложението на еконт и си ги следя ,но не се бавят.В смисъл влезе ли в България вечерта ,на другия ден ми доставят пратката.Повече отвисяват в Румъния.

# 558
Това не е вярно - пратки до адрес не се връщат в офис, в квартала или друг! Може да има редки изключения, ако офиса и доставките са държат от едно лице,  и те са си организирали доставките така, че офиса да бъде също и склад, но това е някаква рядкост и не им е задължение да ви дадат пратката.
Разпорежданията за доставка до офис се заплащат, и това е така от поне 2 години. Заплащат се също и други разпореждания, в сайта на Еконт мога да се видят.

# 559
Точно така е, не се оставят автоматично в офис, а се връщат в склада и евентуално на следващия ден се носят в офис, ако има разпореждане за това.

# 560

Ооо, гадост! Значи да очаквам забавяне Confused
Еконт разнасят на следващия ден,в който влезе я България. Обичайно се спазва графика ,който е даден в сайта. Друг е въпроса,ако няма човек на адреса.
Аз помня как изчезваха ларедутски пратки в пощата и митницата,та качеството с куриерите днес е несравнимо.

# 561
Това не е вярно - пратки до адрес не се връщат в офис, в квартала или друг! Може да има редки изключения, ако офиса и доставките са държат от едно лице,  и те са си организирали доставките така, че офиса да бъде също и склад, но това е някаква рядкост и не им е задължение да ви дадат пратката.
Разпорежданията за доставка до офис се заплащат, и това е така от поне 2 години. Заплащат се също и други разпореждания, в сайта на Еконт мога да се видят.
Може да съм подвела някого тогава, действително при нас офиса е и склад отзад.И нямах в предвид разпореждане за оставяне в офис ,а невъзможност да вдигна телефона.В смисъл куриера не успява да се свърже с мен като звъни (не винаги мога да вдигам телефон като работя)
Да не спамим повече ,мога ли да помоля някой ако е купувал хубава официална рокля от амазон да даде линк? Преди купих на Маскара (много сладурска ) не ги намирам вече.

# 562
Като вариант, Еконт дават възможност за посочване на друг ден за доставка и е безплатно. Направих го преди няколко дена, сутринта, в която видях, че имам нотификация "пратката ще бъде доставена днес", а тъкмо излизах за работа. Друг е въпросът, че куриерът я достави не в посочения ден, а на следващия, но здраве да е, добре че бях вкъщи.
Имат и възможност да се ограничи доставката до половината ден - от 9 до 13 или от 13 до17, но така и не съм я намирала през приложението им, а успявам през един стар имейл с линк от тях.

# 563
През приложението с разпореждане може да се избере часови период или конкретен час за доставка. И за двете се заплаща допълнително.

Получих писмо от Амазон, че ще ми върнат 1.50 евро - понеже по време на Черния петък цената на течния перилен препарат е била с толкова по-висока от сега. Това се казва коректност.

# 564
  • here and now
Ергономични раници за първолак на добра цена, мисля, че това бяха препоръчани марки в темата за раници:
https://www.amazon.com.be/Baagl-basisschool-kinderrugzak-schoolr … ine/dp/B09XKB934V Baagl за момче
https://www.amazon.de/-/en/Herlitz-Loop-50039555-School-Shark/dp/B0BLF7ZMFD/ Herlitz за момиче

От Белгия съм много доволна от AYA Express.

Купих една на Herlitz с балерината за моята госпожица на почти 4, но й се чудя още, че първи клас е далеч. Дайте съвет моля, защото много се колебая
Със същата Herlitz, но старата визия на балерината, моята изкара до 4-ти клас. Последната година ѝ се повреди закопчалката, но я поправихме. Едната година беше ковидна, та смело мога да твърдя, че поне 2 години ще се ползва безпроблемно. Много ѝ беше удобна.

# 565
Колкото деца и родители, толкова мнения. Нашата кутия на херлиц за момче след 1 клас си смени собственика. Едвам я изтраяхме, ръбеше го навсякъде, мен също като я носех..

# 566
Мерси за мненията! Ще мисля още малко, имам май няколко дни да поразсъждавам на празна карта. Може би не е лошо да си я имам за резервна, пък все ще намеря начин да я пласирам в OLX, ако не й хареса на девойката след 3 години и половина.

Аз покрай приятелка с по-голямо момиче тази година проследих темата за раниците за първолаци и бях в шок от цените на ергономичните марки, но сигурно си струват, като чета колко деца са със сколиоза и как масово едва си влачат раниците. Сложила съм да следя няколко ErgoBag, Step by step и DerDieDas да следя дали няма да им падне цената или да се появят в Amazon Resale...

# 567
  • here and now
Моето момиченце и преди и сега си е слабо и грацилно. Дефект от носенето на раницата не е имало. Но все пак я подноси преди 7 години. От тогава до сега, вероятно има доста подобрения при различните марки. Радвам се, че не ми се налага да избирам. Трудно е.  Пожелавам ти и късмет и успех!

# 568
Можете ли да препоръчате кутия с разделения за храна за дете? Бях купила от amazon на марката Bento и се счупи за няма и година при закопчалките…

# 569
През приложението с разпореждане може да се избере часови период или конкретен час за доставка. И за двете се заплаща допълнително.
Имах предвид ето тази безплатна екстра, от такъв имейл:
Скрит текст:
се достига до този екран:
Скрит текст:
За мен е удобно, защото мога да бъда на разположение следобед и я ползвам. Може и да може и от приложението, но не съм открила как.

Общи условия

Активация на акаунт