Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 547
  • 829
  •   1
Отговори
# 105
За АГ не ща да коментирам изобщо, защото все повече и повече се убеждавам, че понякога хал хабер си нямат от гъбички и подобни. Дерматолозите трябва повече да ги знаят тия неща, ама… ако са от тези модерните, които се ориентират към естетиката повече, не се изненадвам.
Относно лечението - зависи. Зависи дали гъбичките са само в зоната на ануса, т.е. по кожата или са и чревни. Имала съм и двете.
При чисто кожните - минава само с мазане.
При чревните - е там вече си трябва тежка артилерия + мазане.
Симптоми на чревни гъбички - подуване на корема, газове, разстройство с много неприятна миризма, което продължава дълго време, не примерно 3 дни.
Но цялата тази работа може да е тотално несвързана с АГ проблем. Даже от моя опит - не съм имала досега едновременно гъби и в червата, и във влагалището. Не съм имала и около ануса и във влагалището, въпреки че, разбира се, е напълно възможно да имаш и на двете места. Но може и да нямаш 😀. Не знам дали ти става ясно какво се опитвам да кажа, но ако си направиш, например МБ на влагалищен секрет и там няма гъби, а пък си имаш зачервяване, парене, сърбеж около ануса - съвсем възможно и вероятно е това да са гъбички.
Въпреки това, обаче - не всяко зачервяване, парене и сърбеж в тази област е гъбично, често може да се дължи и на нещо друго. Например - при мен се е получавало просто подсичане, от прекомерно потене лятото, получавало се е многократно раздразнение заради епилация - бръснене, кола-маска. От превръзки също ми се е случвало.
Последният път като имах такава драма беше тази пролет и беше ужас. Обръснах се, понеже трябваше да ходя на лазерна епилация,  за нея ми искат наболи косми 3-4 мм. Бях в цикъл, превръзки, спарване, бръснене = сърбеж и парене 1 седмица. Отидох на лазера, там ме поизгориха - та още 2-3 седмици бях превъртяла така. А, после за разкош стана 200 градуса, та почнах да се потя, направо бях откачила, не можех да спя. Но не бяха гъбички, ходих да ме прегледат, просто подсичане и раздразнена кожа. Измазах 100 крема, докато си намеря точния, но пък съм много доволна, че си открих подходящ и цяло лято си го ползвах за превенция. За инфо - подсушаващия спрей на Авен е 😀.

# 106
При мен ситуацията е следната - чисти изследвания. Но сърбеж, особено вечер като си легна. Няма зачервяване на мястото, но понякога усещам как сякаш ми се бели там кожата като се чеша и става още по-ужасен сърбеж, та чак до болка и като че ли в тоя момент усещам и как участъка, където ме сърби става неравен, поддува се (това в случай, че прекаля с чешенето) и ми се и цепва дупето. И после се успокоява, отшумява. Понякога като се намажа с крем, естествено се сдържам да не се чеша, но в съня си усещам как го правя. Казаха ми, че имам малък хемороид и било възможно да е от него. Та явно сега и на хирург ще ида да видим там какво ще кажат и евентуално там да търся причината. Мнгого е неприятно всичко това, особено в дните с бръснене и цикъл, направо чудно. Може би ще направя и консултация с вашата лекарка, за която говорите, защото допускам възможността и да са пропуснали нещо да видят.

# 107
Сърбеж, особено вечер - задължително си направи пълни изследвания на фецес - гъбички, бактерии и най-вече паразити. Ако искаш - ще ти обясня най-подробно на ЛС как се прави и къде бих те изпратила (НЦЗПБ). Ако там няма нищо - ще ти дам координати и на проктолог за хемороиди.
Но! Никакво чесане. То кожата е много деликатна там и допълнително се дразни от чесане. Стриктната хигиена е ясна, особено след WC задължително миене. За крем не искам да препоръчвам, че то зависи от причината.

# 108
Здравейте! Според вас окей ли е секс по време на лечение/ профилактика с гинофилус?

# 109
Здравейте! Според вас окей ли е секс по време на лечение/ профилактика с гинофилус?
Не

# 110
Маргарита,
Аз отговарям с “Да” 😀.
Редовно го правя 😉.
По принцип е добре да е с презерватив, ама и без ми се е случвало. Просто гледай да е преди да си сложиш Гинофилуса, че иначе става мазало. То горе-долу се разтваря за около 24 часа, тъй че слагаш, изтича и на другата вечер можеш да правиш. След това - слагаш нова глобула. Това е.

# 111
И аз така го планирах😄
Маргарита,
Аз отговарям с “Да” 😀.
Редовно го правя 😉.
По принцип е добре да е с презерватив, ама и без ми се е случвало. Просто гледай да е преди да си сложиш Гинофилуса, че иначе става мазало. То горе-долу се разтваря за около 24 часа, тъй че слагаш, изтича и на другата вечер можеш да правиш. След това - слагаш нова глобула. Това е.

# 112
Здравейте, момичета,малко да помрънкам,че нали съм сама и няма на кой😆
Моята драма с Глабрата май ще продължи доста време.
Карах курса на лекаря с Макмирор и Нистатин,довърших до цикъл с Борна киселина и след цикъла продължих с Борната.
Дотук всичко ок, когато изтича има лек дискомфорт.
Обаче! Всеки момент ще ми дойде и спрях с Борната. Само снощи.
Днес следобед се получи дискомфорт на външните устни,които намазах с Нистатин
И сега.....чакам да ми дойде и да взимам направление,за да пуснем контрола.
Писна ми

# 113
Snake,

Нищо не пречи да продължиш да си се мажеш с Нистатин и по време на цикъла, за да нямаш дискомфорт.
А веднага след като ти свърши - пукай контрола. Може пък да е било нещо моментно.

# 114
Здравейте, момичета,малко да помрънкам,че нали съм сама и няма на кой😆
Моята драма с Глабрата май ще продължи доста време.
Карах курса на лекаря с Макмирор и Нистатин,довърших до цикъл с Борна киселина и след цикъла продължих с Борната.
Дотук всичко ок, когато изтича има лек дискомфорт.
Обаче! Всеки момент ще ми дойде и спрях с Борната. Само снощи.
Днес следобед се получи дискомфорт на външните устни,които намазах с Нистатин
И сега.....чакам да ми дойде и да взимам направление,за да пуснем контрола.
Писна ми
Борната киселина може и да дразни, но е много важно да се направи едномесечен курс с нея.

# 115
А тя може ли да се поставя просто така, профилактично, ако нямаш други оплаквания? Четох, че и за сухотата помагала.
Аз иначе за сухота започнах да слагам Гинофит сутрин. Ама малко след като започнах ми дойде, та сега ще подновявам.

# 116
Да,реално това правя. Прескочих ден, защото имах зацапване. Но беше реално капка и се появи сърбеж. Ще слагам ,докато ми дойде както трябва. Че и киста боря с Дуфастон,че противозачатъчни не смея да пия....

[/quote]
Борната киселина може и да дразни, но е много важно да се направи едномесечен курс с нея.
[/quote]

# 117
Вярно ли е че докато пиеш Флуконазол резултата няма да е достоверен ? В смисъл преди 3 дни си пил хапче и на четвъртия ден трябва да си  пускаш МБ,че нямало да покаже верен резултат. Това ми беше казано вчера и аз доста се зачудих.

# 118
Разбира се, че е вярно.
То е все едно да пускаш МБ на фона на АБ. Флуконазол е с удължено действие, 3 дни, ако пуснеш на 4-тия ден, то все още няма да си се изчистила от него.
Тъй че - МБ минимум 7 дни след орални АБ и противогъбични. Дори 10 е по-достоверно .

# 119
Разбира се, че е вярно.
То е все едно да пускаш МБ на фона на АБ. Флуконазол е с удължено действие, 3 дни, ако пуснеш на 4-тия ден, то все още няма да си се изчистила от него.
Тъй че - МБ минимум 7 дни след орални АБ и противогъбични. Дори 10 е по-достоверно .
Тъкмо щях да го пиша същото.

Общи условия

Активация на акаунт