Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 594
  • 829
  •   1
Отговори
# 150
Абсолютно не съм съгласна, че е обречена битка.
Аз пък с какъв стрес живея от години, кортизолът ми сигурно избухва. А тази година ми е най-гадната ever.
Пия почти постоянно орални пробиотици не за вагиналната, а за чревната ми флора, която страда ужасно от АБ, които пия редовно. А и имам IBS. Файда от тях за влагалището нямам, но поне с корема нещата са поносими.
Писала съм многократно, от години съм редовно на Гинофилус. И си завъждам лактобацили, но просто за съжаление не успявам да ги задържа, защото идва поредния АБ. Но това, че с 1-2 курса не става, не значи, че генерално не става. Просто иска повече упорство. Ако не е Гинофилус - има и други варианти. Да, тук читав е само Лактажин още, но в чужбина има и други варианти, а поръчките вече са достъпни до БГ. Това не са лекарства, тъй че се доставят. Ако ходите примерно в Италия на почивка, там има направо море от всякакви продукти за интимна хигиена и поддръжка на флората.
Идеята ми е - никакво отчаяние по темата. Направо ви забранявам, момичета. След всичко преживяно, което ми се случи тази година, ще кажа, че тези проблеми са направо бели кахъри и ако се опитаме наистина да се борим със стреса си в ежедневието, ще имаме много по-добри резултати не само с вагиналното ни равновесие, но и с имунната система като цяло.
По принцип лесно е да се каже, пребори се със стреса като те залива отвсякъде. Не е лесно. Но от нас зависи да направим така, че да приемаме по-леко нещата, които не зависят от нас. И да се опитваме да правим нещата, които ни носят вътрешно удовлетворение. Да се опитваме да сме по-добри - със себе си и с другите около нас.
Та така, темата не е съвсем за тук, но е важна, защото това, което Cafe Del Mar e написала е съвършената истина по въпроса. Решенията обаче на тези проблеми ги има.

# 151
Рядко се включвам във форума. От моя опит микробиология на влагалищен секрет не показва количеството лактобацили. Прави се отделно изследване - влагалищна чистота, която е 4 степени. Взема се секрет на стъкалце. Аз много често съм имала чиста микробиология, но влагалищна чистота 3 та степен, с почти липса на лактобацили. За поддържане на лактобацили на мен ми помага следната схема: 1 седмица всеки ден вагинален пробиотик, 2 седмица- през ден, 3 седмица - през 2 дни и 4 седмица през 3 дни. 2 месеца по 1 капсула вагинален пробиотик на седмица и след това 1 капсула след месечен цикъл. Така съм си възстановявала и поддържала пълна липса на лактобацили.

# 152
Емонка - права си - стъкълцето се нарича директна микроскопия, а микробиологията е съпътстваща, различни неща се изследват с двете, но е хубаво винаги заедно да се правят.
Терминът "влагалищна чистота" е просто начин на интерпретиране на резултата, по конкретен метод  (няколко такива са в микробиологията), но всичко се прави на база взет секрет върху стъкълце и поставено под микроскоп.
Схемата ти звучи резонна, стабилна, ще се възползвам и аз, защото направих голяма простотия наскоро - буквално се предозирах с различни пробиотици, само в ушите не съм си слагала...И резултатът не беше добър, но нямам категорично доказателство още - ще споделя след поне 10 дни, като мина преглед и аз.

# 153
Емонка,

А кой вагинален пробиотик ползваш?

# 154
Емонка,

А кой вагинален пробиотик ползваш?

Аз използвам Döderlein вагинаен пробиотик. При прием на антибиотик използвам Lactofem капсули млечна киселина и след това Döderlein 3 дни. Доволна съм и от Гинофилус.

# 155
Това от БГ ли го купуваш?

# 156
Може ли и линк?
Тези съм ги виждала в немските аптеки, ако не се лъжа, тогава, когато Гинофилус изчезна, разцъках всичко, което има подобно в Германия и във Франция.

# 157
Здравейте, дами! След Гинопаверил глобули имам едно странно чувство на сухота, което предизвиква и лек сърбеж. Обикновено се случва вечер. В последствие за 7 дни ползвах и Гинофилус и нещата бяха супер, докато не спрях и пак започна сухотата. На какво би се дължало това и имате ли съвети? Благодаря!

# 158
Здравейте
Пак имам въпрос.
Ползвате ли и ако да какви измивни продукти за интимната хигиена.
Една позната ми препоръча Идрозоил Интим  за миене ,АГ казва, че Гинексид също е хубава за ежедневно ползване.

# 159
Маргарита,
 Може да е от гъбите, от глобулите, от 100 неща. Пробвай да се мажеш с Бигванеле гел, много добре действа. Поне седмица сутрин и вечер.

Юзър - аз съм най-доволна от Себамед 3,8.

# 160
Аз от Гинексид пяната имах от време на време едни загряващи усещания, не знам дали е нормално от известно време ползвам Гинофит, без аромати, нямам проблеми с него и е доста икономичен, става за честа ежедневна употреба. Ползвам и овлажняващите гелчета от време на време.

# 161
Маргарита,
 Може да е от гъбите, от глобулите, от 100 неща. Пробвай да се мажеш с Бигванеле гел, много добре действа. Поне седмица сутрин и вечер.

Юзър - аз съм най-доволна от Себамед 3,8.

Вярно! Ползвала съм го преди време и беше много добро. Дано го има по аптеките, че предният път беше трудно да се открие.

# 162
Това от БГ ли го купуваш?

Живея извън БГ. Döderlein вагинален пробиотик е почти същия като Гинофилус. Купувам, който е на промоция😁 Lactofem ми го препоръча гинеколожката ми.

# 163
Същият щам лактобацили ли съдържа?

Аз по темата с пробиотиците искам още нещо важно да кажа - условията на съхранение. Винаги обръщайте внимание изисква ли хладилно съхранение, ако да, при какви градуси...Някои пробиотици са крехки в това отношение и ако се съсипят, после биха били неефикасни.

# 164
За гробулите с лактобацили - някой пробвал ли е тези на Видермина? Аз ползвах техните глобули за лечение на бактериална инфекция с ентерококус и съм много доволна. След две седмици ще правя микробиология и ще видя оправила ли съм се, вече нямам симптоми, каквито имам, но не се чувствам напълно здрава.

Общи условия

Активация на акаунт