Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 598
  • 829
  •   1
Отговори
# 165
Видермина нямат лактобацили, но са много хубави.

# 166
Видермина нямат лактобацили, но са много хубави.
[/quote
Гинофилус ли са най-добрият вагинален пробиотик на нашия пазар  и може ли да споделите по каква схема се поставят или за всеки си е индивидуално?

# 167
Аз ползвам Астарте капсули вагинално. Те са регистрирани за прием през устата, но много по-добре действат вагинално. Лактобацилите са изолирани от влагалището на здрави бременни жени, така че са точно тези щамове, от които имаме нужда.
Идеята за вагинално приложение на орален пробиотик ми дойде от отзивите в Амазон на американския Фем-дофилус, който мисля, че вече се продава онлайн и при нас. Американките споделяха, че за по-бърз ефект ползват капсулите едновременно и през устата и локално. Престраших се и аз след много гадна дисбактериоза, която Лактажина не успя да коригира. Започнах да комбинирам вагизан и астарте вагинално и след няколко дена усетих огромно подобрение.

# 168
Amellie,

Всъщност, чувала съм го това нещо, ох, на Аква сорс някакви пробиотици освен през устата се слагали и вагинално… Ама аз не смея такива неща да правя.

За мен лично Гинофилус е най-добрия на нашия пазар.
Едно време имаше един, който се казваше Лактофем, той беше със същия щам и ми действаше чудесно. Та явно поне на моя микробиом това е правилния щам.
Лактажин при мен не върши работа.

# 169
Момичета,още не съм пратила резултатите на АГ, но вече се побърках. Имам сърбежи,а това са резултатите

Сега накъде?

# 170
Snake,
Първото е от НЦЗПБ, познах ги по почерка.
Като цяло, не е зле, НО - има си някакви бактерийки, има и повечко левкоцити.
А това другото откъде е? Че там пише 1-2 левкоцита…
Аз лично на Боянова ѝ вярвам.
Та така.
Да минем към важния въпрос. ППБ? Кога за последно са тествани? Да си имала някакъв нов контакт с някой? Защото на този фон, малко са ми съмнителни тези доста левкоцити, а имаш и оплаквания…
Да не се окажеш и ти с някоя скрита уреаплазма, че вече 2-3 години забелязвам, че тя е в основата на повечето мистериозни проблеми. А и наистина е скрита, аз лично просто идея си нямам откъде ми дойде, кога и как…

# 171
ППБ август,излезе Уреаплазма,излекувана е по изследвания от септември,след това на микробиология излезе Глабрата,която лекувах и това е резултата. Втората лаборатория е в клиника Малинов. На нея ми излезе Глабрата

# 172
Ох, snake, извини ме, много неща ми минаха през главата последните месеци и направо се чувствам като пробита лейка откъм памет. Затова питам отново.
Сега обаче в Малинов не виждам гъби, а ако имаше и най-малко съмнение, в НЦЗПБ щяха да ги хванат. Дори и да са под 10 на 3-та, знам от личен опит.
Та нямаш гъбички със сигурност.
Оф, не искам да ти вкарвам хипохондрии в главата обаче… Има ли някакъв шанс за повторно заразяване с Уреаплазмата 🙄?
И друго - все пак си мисля, че трябва да я тестваш още поне веднъж. Хубаво е след първоначалния отрицателен резултат, след  3 месеца да повториш изследването. То тъкмо са минали. Аз самата съм имала случаи на недоизлекувани инфекции, а имам приятелки с такива. Уж отрицателни, после - хоп, пак положителни.
Знам, че е пари и време, но го изключи като вариант. Иначе другото е да сложиш нещо широкоспектърно, АГ ще изпише някакви глобули и после да сложиш малко вагинален пробиотик. Но малко, примерно нещо от рода на 2 пъти седмично за 1 цикъл, на мен така ми изписват схема за поддръжка.

# 173
От април не съм правила секс,та не може да съм се презаразила

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 20:19 от snake35

# 174
Чудесно, поне това отпада като вариант.
Виж, според мен изчакай засега, виж какво ще ти изпише АГ, то със сигурност ще е нещо леко.
Ако симптоматиката продължи и след това, вече пускаш отново тест за уреаплазма.
Достатъчно ти е дошло за тази година ми се струва.
Ако пък не ти изпише нищо - пиши. Имам идея 😇.

# 175
Добре, утре ще ги пратя на лекаря и ще кажа какво ми е изписал. Ако въобще изпише нещо.
Благодаря,Мила Hug

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 20:20 от snake35

# 176
Здравейте, АГ ми изписа Флоражин за сърбеж след лечение на гъбички. Пуснах и урина, която обаче не беше нито първа, нито след тоалет и в чашка… излезнаха положителни левкоцитите. Допълнително по друг повод на ехограф ми казаха, че легенчето на десния бъбрек ми е уголемено, което четох, че е при наличие на инфекция. В действителност ме наболява бъбрека, ама може вече да се филмирам…Чудя се сега дали тия левкоцити не са излезнали положителни, понеже урината не е взета както трябва? Също в ПН си запазих час пак за АГ, за да вземе микробиология и до тогава май няма смисъл да слагам Флоражин-а?

# 177
И, разбира се, отговора на АГ беше :и двата секрета са чисти.
Ами сега?
Няма мирис,няма течение...
Приемам предложения,че вече....

# 178
Маргарита,

Нищо не слагай, докато не ти вземат МБ.
Пусни и стерилна урина след щателен тоалет в стерилен контейнер.

Snake,

Можеш да пробваш ето тези глобули:

https://remedium.bg/vidermina-clx-vaginalni-ovuli-za-intimna-hig … h10-broya-24247/p

След което да сложиш малко Гинофилус.
Аз лично с такава схема съм лекувала супер упорит Ентерокок. При теб е нещо дребно, тъй че мисля, че ще успееш да го пресечеш. След това - примерно 7 Гинофилус всяка вечер, 7 през вечер. Нещо такова.

# 179
Видермина глобулите са топ! Мисля, че те ме спасиха от ентерококус фекалис, който ми разказа играта. Направо не ми се живееше, заради него, такъв ад беше. Още две седмици и ще видя дали микробиологията ми е чиста.

Общи условия

Активация на акаунт