Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 573
  • 829
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета! За пореден път съм с рецидивиращи кандида албиканс. От една година си се появяват и досега съм лекувана само с различни овули, не съм пила антибиотик. Сега ми изписаха Нистатин антибиотик и овули Полижинакс за 10 дни. Ще чакам да ми дойде М и и след като свърши започвам лечението. Според вас достатъчно ли е това?
Без ангимикограма няма смисъл да правите никакво лечение при такива рецидиви.
Малко съм невежа в това отношение явно… към микробиологията си имаше антибиограма и излезе, че са чувствителни само към Нистатин и Клотримазол, затова ми изписа Нистатина.

# 136
Здравейте, след прием на антибиотик за бъбречна инфекция и след цикъл имам прозрачно лепкаво течение. Предполагам са гъбички. Ще прочета темата назад, но мога ли да пробвам с вагинални глобули или прием на някакви пробиотици, докато отида на изследване? Какво да изследвам - влагалищен секрет (цитонамазка), освен стерилна урина? Благодаря ви и бъдете здрави

# 137
Нищо не прави, нищо не слагай. Може и да не са гъбички, а да е бактериална вагиноза, също доста често става след АБ.
Отивай директно на АГ и изследването не е цитонамазка, а микробиология. Не отлагай изобщо, но не се самолекувай в никакъв случай.
Пробиотици през устата можеш да си пиеш колкото искаш. То трябваше по принцип и докато пиеш АБ да са ти изписали… Но явно не са. Вземи си хубав пробиотик, от рода на Синкванон и го пий поне месец. Но никакви вагинални пробиотици.
След като ти излязат резултатите от микробиологията, ако искаш пиши отново, може да съдействаме с някой полезен съвет, но поне да е ясно какво ти е положението.

# 138
Да ви кажа в някои случаи самолечението и назначаване на изследвания е по-добър вариант. Ходим по мъките от 2 години за друга много сериозна болест с три букви, почти 15 специалиста, 7-8 болници в няколко града, отделно аз вече ходи на ендо, АГ скоро, писнало ми е. Ще си пусна микробиология и след това ако има свободен час АГ да ми изпише лечение, супер.

# 139
Къде мога да пусна антимикограма на влагалищен секрет защото Цибалаб ме отрязаха. В Рамус не ми се пуска.
П. С. Ходих до Янко Сакъзов и там пуснах .
Сега чакаме

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 09:52 от snake35

# 140
До НЦЗПБ ли? Това е най-точното място. И аз щях да те пратя там.

# 141
До НЦЗПБ ли? Това е най-точното място. И аз щях да те пратя там.
Да,Мила,там я пуснах. Мислих,мислих ,сетих се за твоя опит с лабораторията и директно там.

# 142
За гарднерелата, след борната киселина , да слагам ли вагизан и после гинофилус, или няма нужда? И ако да, от кое по колко. Имах си добро количество лактобацили на излседването, та гинофилуса мисля ако го ползвам въобще да е само пет дни. Не искам да предобрям положението с лактобацилите.

# 143
Това да имаш добро количество лактобацили при Гарднерела ми се струва като оксиморон.
Иначе - да, редно е малко Вагизан (3 дни примерно) и след това Гинофилус. Аз лично си правя цял курс.

# 144
Изследването го показа. Умишлено го правя в циба. Там показва. Другаде в града, в който съм , няма лаборатория, която да показва. Също в циба ми е давало и че нямам лактобацили, в момент, в който наистина не бях ок там. Така че им вярвам.

# 145
М, то и моето показва, че съм с лактобацили, при положение, че октомври месец бях с намалени, после влязох в болница, 2 венозни АБ и 1 за опашка вкъщи…
Та да имам лактобацили? Пълен абсурд. А е микробиоложка, която уж е прецизна.
Идеята ми е, че лабораторни грешки, особено субективни, стават доста често. Директните микроскопии ги гледат хора, не са машинен отговор има ли там нещо или не и могат да бъдат грешно интерпретирани.
По правило - Гарднерела се проявява, когато ph се вдигне и няма достатъчно лактобацили, които да го държат ниско.
При нормално количество лактобацили няма как да има БВ, просто те държат ниско ph и Гарднерелата (и другите анаероби) не могат да се размножават, така че да направят инфекция.

# 146
М, то и моето показва, че съм с лактобацили, при положение, че октомври месец бях с намалени, после влязох в болница, 2 венозни АБ и 1 за опашка вкъщи…
Та да имам лактобацили? Пълен абсурд. А е микробиоложка, която уж е прецизна.
Идеята ми е, че лабораторни грешки, особено субективни, стават доста често. Директните микроскопии ги гледат хора, не са машинен отговор има ли там нещо или не и могат да бъдат грешно интерпретирани.
По правило - Гарднерела се проявява, когато ph се вдигне и няма достатъчно лактобацили, които да го държат ниско.
При нормално количество лактобацили няма как да има БВ, просто те държат ниско ph и Гарднерелата (и другите анаероби) не могат да се размножават, така че да направят инфекция.
И аз пак да се включа.
Добре кое е най подходящо за вдигане на лактобацилите...Вагизан,Гинофилус ,нещо през устата,диета.
И още един въпрос..други ден ще идвам при тази д-р Рачева..тя как процедира със определянето на това дали има достатъчно количество лактобацили..Само директна микроскопия ли гледа ?Че досега всички микробиологии които съм правила, никъде не е било отбелязвано дали имам лактобацили или не.
Добре ли е това да се направи около 10-я ден на цикъла ?

# 147
Когато отидеш при Рачева, кажи ѝ изрично, че искаш да провериш какво е положението с лактобацилите ти, защото в досегашните МБ такова нещо не е отбелязвано никъде (WTF?? Какви са тия лаборатории, които не правят микроскопии… Срамота). И да, гледа ги под микроскоп. 10 ден след цикъл е съвсем ОК.
Иначе - за вдигане - аз лично си ползвам Гинофилус. Вагизан също, но по-скоро той е да подкисели средата, ако си била с БВ. Иначе и само Гинофилус върши работа, ако просто са намалени.
От моя личен опит досега, оралните пробиотици не действат. Подчертавам - моя личен опит. Тук четем за дами, при които действат някои орални пробиотици, но аз не се наемам да препоръчвам.

# 148
Няма универсално решение на проблема с нарушената вагинална флора, за съжаление. Другото тъжно нещо е, че в нашата мила аптечна мрежа нямаме никакъв адекватен избор на вагинални пробиотици. Ако човек тръгне да се рови кои щамове лактобацили се срещат във влагалището обичайно, и кои щамове са включени в нашите вагинални пробиотици - ще се отчая. Отделно, никога не можеш да знаеш кой вагинален или орален пробиотик ще даде резултат, затова трябва да се пробва. От не знам колко години се боря с това, още не съм намерила адекватно решение, но в едно се убедих - веднъж съсипе ли се "оригиналната" ни флора...после нищо не е същото. Имаме поне 4 щама лактобацили долу, изначално, но вижте вагиналните пробиотици какво съдържат.. Затова откъм състав орални пробиотици има много добри, но доколко успяват да стигнат до влагалището, никой не може да каже.
Други фактори, допринасящи за добрата флора, са ферментиралите храни. Яжте туршия, домашна, кисело зеле, домашно кисело мляко, защо не и кимчи Simple Smile
Още нещо - хормоните...след 40г. битката е неравностойна..  Sad
И не на последно място - стресът, който буквално убива лактобацилите.

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 08:42 от Café del Mar

# 149
  • Враца
И на мен оралните пробиотици не ми действат.
А си купувам уж точно за да действат във влагалището. От юни пия всеки ден. Последно заедно с Гинофилус - резултат няма лактобацили.
Ама така и така дадох малко състояние - пия си ги Simple Smile

Аз съм над 40 и в постоянен стрес, значи битката е направо обречена.

Общи условия

Активация на акаунт