Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 795
  • 829
  •   1
Отговори
# 570
Не прилича на гъбичка. Но със сигурност езикът е възпален, което може да е реакция от АБ.
Според мен - иди да те види стоматолог първо, по принцип те се занимават с проблемите на езика.
Но за посявки наистина е рано.
Иначе - при гъби има по-скоро дебели, бели налепи, както по езика, така и по бузите, но само нагледно няма как да се сложи категорично диагноза.

# 571
  • Близко съм
Здравейте дами.
Мила, да те попитам свърши ми и от снощи си слагам останалите три глобули от лечението с
 Клотримазола. Съответно вчера като ми свърши веднага течението бе на лице, дали от прекъсването заради цикъла вече не знам.
Имам още една опаковка клотримазол дали да не сложа и нея или ще стане прекалено?
Борната к-на вече е в нас Joy

# 572
Няма да е прекалено. Сложи си 6 поредни вечери Клотримазол, след което почваш борната киселина и не спираш, докато не ти дойде цикъла.
После - ще мислим според симптоматиката.

# 573
Момичета пак съм аз, след Гино певарил течение нямам, обаче външно такова зачервяване и сърбеж не се търпи, през 2 дни пия микомакс както е изписан от другата седмица веднъж седмично ефект 0, измива се по 2 пъти на ден със смрадлика и лайка, мия се по 3 4 пъти на ден, мажа с клотримазол пия кандизин... От днес мисля да спра логест макар че имам още за 12-13дни, вече не се търпи а 10ти за преглед е много далеч...

# 574
Просто гъбичката е резистентна на флуконазол, затова не можеш да се излекуваш.

# 575
Ако на моя глава взема итраконазол един ден 2х2 таблетки дали ще има ефект

# 576
Ако на моя глава взема итраконазол един ден 2х2 таблетки дали ще има ефект
Не. А и няма как да си го вземеш без рецепта. Въпросът е микробиология и лечение.

# 577
А и може да си резистентна и на Итраконазол. Има щамове, които да чувствителни само на Нистатин.
Но тъй като сега няма как да си направиш изследване, спирай всичко възможно, за да може на 10-ти да пуснеш нова МБ. Задължително искай такава с антимикограма. Ако АГ не знае къде да ти я пусне, кажи ѝ да ти даде пробата - тампон и задължително предметно стъкло и си я занеси сама - в НЦЗПБ, ще ти дам координати.
Спирай смрадлики и лайки, лайката не е чак толкова лошо, но смрадликата изсушава много и може да ти дразни.
Смени крема - не Клотримазол, а вземи Нистатин, като мажеш сутрин и вечер. Миене - само 2 пъти на ден, 3-4 е прекалено.
Може да си направила и някаква реакция на свръхчувствителност от глобулите или крема, на мен примерно като се лекувам от Ломексин глобулите страшно много ми пари, направо е ужас, но минава за няколко дни, освен това ми лекува гъбите и затова търпя.
Но при теб не е ясно какво е точно, тъй че - действай така, както ти писах горе. Ако и от Нистатин крема те дразни, спираш абсолютно всичко до прегледа.
Логест са супер стари ОК, кой изобщо ги изписва? Ако ги спреш сега обаче - кървенето ще ти подрани може би? Не е много добра идея да го правиш сега. Изкарай си докрай опаковката и тогава спирай. И те съветвам изобщо да не почваш нови противозачатъчни. Аз едно време 8 години се влачих с Кандида инфекции, докато най-накрая една АГ не ми каза, че уф, ми то може да е от хапчетата… не че ми ги спря… Смених си АГ, спрях хапчетата и Слава Богу, спря тази гадост.
Има и други методи за предпазване от забременяване, които не ти бъркат хормоните.
Аз честно казано, гласувам мъжете да си правят вазектомия 🤣, защо само ние жените да се жертваме с хапчета, спирали и какво ли не там…
Шегата настрана - презервативи, особено щом си с инфекция. И ако нещо сте правили в последно време, обсъди с АГ дали да не пусне и той някое изследване.

# 578
А може и да е дерматит, сухота...

# 579
Абсолютно може да е, аз много отдавна се отказах от промивките, дори и външни с билки. Особено смрадликата… Супер изсушава, а на една раздразнена вече лигавица само може да е още по-зле при сухота.
А и самите противозачатъчни поизсушават.

# 580
Смрадликата ми е докарвала сцепена кожа там долу.. Frowning

# 581
Скрит текст:
Момичета, здравейте отново.

Не знам дали ме помните. Аз съм с ежемесечно лечение на кандида, което ме докара до липса на лактобацили и до поява на бактерии. Това се случва в продължение на повече от 2 години. Дори летях до Германия да си купя т.н.Ваксина с лактобацили. Бях писала един скандално дълъг пост преди време.
Както и да е... Миналата седмица отново бях на преглед в Надежда и отново пуснахме микробиология и получих този резултат (отново липсват лактобацили):

Без да съм приемала никакви медикаменти, 3 дни по-късно отидох на преглед при д-р Рачева и тя ми пусна Фемофлор в Геника. И О, чудо... лактобацили има или поне аз така разчитам.

Моля ви! Помогнете ми с разчитането на резултата от Геника. Лактоцабилите много ли са или са малко? Или аз тотално се бъркам за наличието им. Вече съм тотално объркана.
Още нещо.. аз си мислих, че в това изследване Фемофлор има и антимикограма и антибиограма при засичане на някоя гадина. Останала съм с това впечатление, защото преди няколко месеца правих такова в Александровска и там ги имаше включени. Иначе д-р Рачева взе материал и за изследване в диспансера. Предполагам, че тя може би ще направи?
Меча, къде е правено първото изследване? Ваксината и в трите дози ли я постави? Аз бях с постоянна БВ, която уж лекуваха постоянно и слагах купища гинофилус и пак не успях да завъдя пробиотици. Единствено след гинатрена се заселиха при мен..

Първото изследване е правено в Надежда. Поставих ваксината в 3 дози + 1 бустер.
Колко време мина след поставяне на ваксината когато видя вече , че имаш лактобацили?

Момичета,
Бях при Рачева. Микробиологията при нея абсолютно съвпада с тази от Геника.
Изписа ми за пиене Итраконазол за седмица 2 пъти на ден + Макмирор 3 пъти на ден.
След това на всяко 1-во и 14-то число от цикъла ми по 1 хапче от двете. И по 1 Гинофилус и 1 Донафил в седмицата за 3 месеца.
Лошото е, че съм болна и предполагам,че имунитетът ми (по-скоро липсат аму) пак ще повлияе зле нацялата схема.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 18:17 от Mecha

# 582
  • Враца
Аз да се оплача, че 6 месеца след първата микробилогия с Candida glabrata, не мога да се сборя. от сряда изследването ми пак е приказно:

ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА III СТЕПЕН: СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ, МНОГО ДЕСКВАМИРАНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЕДИНИЧНИ ЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН ), ДРОЖДИ.
Candida glabrata - масово.

Чакам Микоплазма и уреaплазма да излязат и в понеделник съм за ново лечение.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 12:40 от wa_wa

# 583
Аз да се оплача, че 6 месеца след първата микробилогия с Candida glabrata, не мога да се сборя. от сряда изследването ми пак е приказно:

ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА III СТЕПЕН: СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ, МНОГО ДЕСКВАМИРАНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЕДИНИЧНИ ЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН ), ДРОЖДИ.
Candida glabrata - масово.

Чакам Микоплазма и уреяплазма да излязат и в понеделник съм за ново лечение.
Пробва ли за кандидата борна киселина за месец?

# 584
  • Враца
Не, не съм. След лечението е предполагам? Ще попитам в понеделник.

Добавям: Микоплазма е отрицателна, уреаплазма е положителна, 10 на 4, има и на какво е чувствителна за моя радост.

Общи условия

Активация на акаунт