Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 599
  • 829
  •   2
Отговори
# 45
Здравейте, момичета! За пореден път съм с парене, сърбеж, течение и т.н. Докато стане време за прегледа ми при гинеколог (1.11), си самоназначих Флуомизин. Много тъпо от моя страна!), обаче ми е предписван преди няколко месеца и реших “да ги успокоя”. Наистина не издържам!!! Днес трябва да ми е 5-тото поставяне на таблетка, обаче май няма да я сложа…. Освен че не преминават неприятните симптоми, но и забелязах в течението кръв - две малки точки червени, но все пак кръв. Предните дни имаше пак леко кафеникав цвят, но го отдадох на преминала овулация. Въпросът ми е, много ли е фатално, че няма да довърша “лечението”?  Виждам, че в листовката го пише, но не си обяснявам какви по-точно ще са последствията, освен че ще остане “недоизлекувано”?
По принцип недовършване на лечение кара бактериите и гъбичките да се разрастват наново и да станат резистентни към продукта, както е с антибиотиците например, затова се казва, да не се спира след като отминат симптомите, а да се довърши лечението. Дано всичко е наред при теб!
Аз парене не съм имала при гъбички, само сърбеж или течение или и двете. И аз от самолечения си прецаках лактобацилите, та лятото нямах грам лактобацили и имах кандида единия път, глабрата другия, множество. За това и избягвам да го правя повече. Честно казано съм ок да си запиша час при АГ дори и платено, но да е най-скорошния час, отколкото да чакам повече време и да не мога да си намеря място от дискомфорт.

# 46
Момиче, спирай Флоумизина веднага, правиш реакция. Той супер много изсушава и може да даде такава реакция, в момента направо си сваля епитела.
И не го разбирам това самолекуване с нещо, дето последния път е свършило работа и затова дай пак. На око няма как да знаеш какво ти е точно, а повтарянето на лечението отпреди това не е много удачно, защото се получава резистентност.
Сега си вземи един Бигванеле гел, мажи само отвън, никакви глобули вътрешно, изчакай поне 5 дни (най-добре 7) и отивай на МБ да се види какво точно ти се е случило.
А Азара е толкова права, че от самолечения се получава най-малкото липса на всякакви лактобацили.
Да, знам как се казва темата - “Почвам да се лекувам сама”, но не е баш така. Поне да сме наясно какво точно лекуваме, а затова се правят изследвания.

# 47
  • Враца
Здравейте дами, аз кротичко си привършвам Полижинакс-а, остават ми 2. Нищо не можга да кажа, защот така и не ми се появи нито един симптом, но се надявам да съм изтрепала всичко, което не му е мястото там Simple Smile.

Какво правя после - след колко дни Вагизан, колко дни да слагам и след това?
И кога нова микробиология, за да си запиша час.

А дългосрочно има план как да си имам лактобацили?

# 48
  • Близко съм

Какво се случва сега да ми разтълкувате?
 Тия цифри, цветове какво значат?

# 49
. Моля как да се справя с кандидатата?

# 50
. Моля как да се справя с кандидатата?
Нямате ли назначено лечение?

# 51
Стела,
Освен това имаш и БВ.
Трябва комбинирано лечение, не са само гъбите проблемът.
Иначе - стандартна схема е:
Орален метронидазол
Флуконазол по схема
Арилин Рапид 1000 мг
След това някакви противогъбични глобули

Или

Комбинирани глобули за БВ и Кандида (има и такива)

След активното лечение - Вагизан (3-4 вечери) и Гинофилус (14 вечери).

Това е най-общо. Но конкретно - АГ да изписва схема. Ако нещо можем - ние ще допълваме въз основа на изписаната рецепта.

# 52
Дълги години се борех с Кандида Албиканс , единственото , което ме спаси по препоръка на АГ е Нистатин Активас . След 4 години пак го получих…. Как да разбера каква е причината за рецидивите на тези гъбички?!??

# 53
Малко странен въпрос задаваш, Стела.
Няма как да разбереш със сигурност, всичко е догадка.
Аз лично съм писала много пъти предразполагащите фактори:
- АБ, кортикостероиди, противозачатъчни
- най-общо - хормонални проблеми - КЗ, инсулин
- хигиена
- ходене на море/басейн - съответно стоене с мокър бански
- прекомерно потене
- високо въглехидратна диета
- стрес
- спад в имунната система
- секс

И сигурно още някакви.
Търси причините.
Нистатин за пиене ли имаш предвид? Странно, защото съм говорила с лекари и те са ми казвали, че става само за трепане на гъби в храносмилателния тракт, но не и във влагалището.

# 54
Да точно така, Нистатин за пиене по схема 5 дни 4по 1 и останалите 8 дни 2 по 1 плюс нещо вагинално овули , Само това ме спасява нищо друго!

# 55
Тези дни бях на конференция и представяха различни продукти, като една марка ме заинтригува. Казва се ellen и предлагат различни интимни продукти с пробиотици като тампони, даже и тампони за във вода ( имало нещо си на края на тампона и не позволявал да влиза водата, следователно няма да стават бели с гъбички ако си в море и басейн ( аз след басейн най-често получавам). Има и интимна пяна, също и едни овлажняващи кремове с хиалурон.
Чудя се дали да не си взема, мисля само да не е проблем, тъй като на МБ флората ми е ок. Да не презасиля количеството на някои благородни бактерии и после да се въртя в кръг пак? Какво мислите?

# 56
Ползвам техните тест ленти за проверка на вагиналното ph и са супер. Човекът, който ги промотира в БГ и приема поръчките всъщност, доста подробно обяснява всичко за всеки продукт, телефонът му е в сайта им.
Не съм пробвала други техни неща, но ме впечатли пробиотичният крем...
Ти кое точно искаш да пробваш?
Мисля, че ако нямаш проблем с флората, нямаш нужда от точно пробиотичната серия.

# 57
Ползвам техните тест ленти за проверка на вагиналното ph и са супер. Човекът, който ги промотира в БГ и приема поръчките всъщност, доста подробно обяснява всичко за всеки продукт, телефонът му е в сайта им.
Не съм пробвала други техни неща, но ме впечатли пробиотичният крем...
Ти кое точно искаш да пробваш?
Мисля, че ако нямаш проблем с флората, нямаш нужда от точно пробиотичната серия.
Интимната пяна и тампоните, които разбрах, че се ползват като курс от три месеца.

# 58
За пяната няма проблем, но тампоните са лечебни.

# 59
За пяната няма проблем, но тампоните са лечебни.
Благодаря! Мисля да пробвам и хиалуроновите продукти, за овлажняването. Адски сухо ми е. Отдавам го на дългия прием на противозачатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт