Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 514
  • 829
  •   1
Отговори
# 90
Действието на Микомакс е 3 дни. Затова и схемата е през 3 дни. Това се има предвид под удължено.
Ако пиеш АБ 7 дни - 1-4-7 ден е ОК. Ако пиеш 10 дни - 1-4-7-11.
Ако обаче пиеш АБ 20 дни, нали се сещаш, че трябва да си покриеш някакси целия период… Тук не говорим за схеми за лечение, а за схеми за профилактика.
А схемата за лечение на рецидивираща кандидоза, ако прочетеш листовката е 1-4-7 ден, след което по веднъж в седмицата за 6 месеца, което е далеч по-брутална схема, отколкото по 1 през 3 дни за общо 20 дни.
Аз лично съм го пила ежедневно в продължение на 14 дни, всеки ден по 150 мг за Кандида Тропикалис, правила съм и схеми с всеки ден за 5 дни при силен АБ, сега в болницата ми го вливаха венозно, след което продължих на хапчета вкъщи. Схеми - колкото искаш - според тежестта и рецидивите.
Пламена очевадно е с хронично-рецидивираща кандидоза, тъй че просто никакъв шанс да се оправи с някакво просто и краткотрайно лечение. Друг е въпросът, че ако и след успешното лечение на Уреаплазмата продължи да прави гъби, редно е да с е направи тест за чувствително (антимикограма), за да се определи кой е най-подходящия антимикотик. Албиканс по принцип са ОК и с Флуконазол, и с Итраконазол, но понякога Итраконазол е по-подходящ, той е и малко по-силен.
Мен лично ме е много яд, че не мога да го пия, за да мога да разнообразявам, ама не се комбинира с хапчетата ми за стомах. Едно време като съществуваше под името Орунгал съм го взимала и мисля, че ми беше по-ефикасен от Флуконазола.

# 91
  • Враца
Дами, в събота ми беше последния Гинофилус, за петък в 9 имам записан час, дали е ок като време между двете?
Ще си искам пак микробиология.

# 92
Дами, в събота ми беше последния Гинофилус, за петък в 9 имам записан час, дали е ок като време между двете?
Ще си искам пак микробиология.
Да, то е ок 24ч, това при теб е предостатъчно време.

# 93
Достатъчно е.
24 часа обаче не е. Има голям риск да е останало нещо неразтворено.
Освен това, ако е твърде скоро, ще се видят повече лактобацили, които всъщност ги няма.
Поне 3 дни не бива да се слага нищо, а най-добре 1 седмица.

# 94
Хора, най-достоверно е след цикъл да се проверяват лактобацилите...Иначе не е меродавно.

# 95
  • Враца
Аз ще проверявам дали е подействало лечението за гъбите и другите гадове.
А за цикъл - ох, в предменопаузата изобщо не знам кога ще ми дойде Sad

# 96
Здравейте на всички.
Искам да попитам нещо.. възможна ли е гъбички да имам и в областта на дупето като симптомите са боцкане и като спарване не  знам точно как да го обясня.
Ще ходя и на кажно венерически че вече просто полудявам просто исках да знам дали и друг е имал такъв проблем.
Правени са паразитология и микробиология на фецес..всичко е отрицателно.
Последна микробиология чиста,цитонамазка също добре.
Пия си Флуконазол всяка седмица по 1 хапче и все си мислех че всичко е отминало.
Да но от днес почна пак това боцкане което го имаше и преди но за период от 2 седмици всичко беше наред.Гинеколога каза да се  мажа със Клотримазол крем в тази област но на.мен не ми е добре от този крем.
И друг въпрос като отида на кожно венерически лекар може ли да се изследва на момента директна микроскопия дали имам нещо и в аналната област.
Малко хаотично ги написах нещата но и аз вече съм тотално объркана от къде ми идват тези неща.

# 97
Може да имаш гъбична инфекция на кожата на д-то без да имаш вагинална инфекция.
И не си за АГ, а за дерматовенеролог наистина. Спри да мажеш всичко, за да може да те види без да се замазва нещо от лекарства. За тази област не се прави директна микроскопия. Мен моята докторка ме гледа с лампа на Ууд, така се визуализират кожни гъбички. Писала съм 100 пъти при кой ходя, тъй че виж по-назад в темата.
И да, имала съм Кандида в тази област, само че съм се мазала с друг противогъбичен крем. С Клотримазол и на мен не ми е ОК.

# 98
Може да имаш гъбична инфекция на кожата на д-то без да имаш вагинална инфекция.
И не си за АГ, а за дерматовенеролог наистина. Спри да мажеш всичко, за да може да те види без да се замазва нещо от лекарства. За тази област не се прави директна микроскопия. Мен моята докторка ме гледа с лампа на Ууд, така се визуализират кожни гъбички. Писала съм 100 пъти при кой ходя, тъй че виж по-назад в темата.
И да, имала съм Кандида в тази област, само че съм се мазала с друг противогъбичен крем. С Клотримазол и на мен не ми е ОК.
Да да спирам всичко ,че ми писна много.
Да видях и аз онзи ден ви питах за д-р Рачева и Кожния Диспансер.Мисля да,отида да видя какво ще каже и тя.
Тя ли ви гледа с тази лампа на,Ууд.
Освен с такава лампа не се ли взима натривка от тази област за микробиология или може би бъркам.

# 99
Ох, специално от тази зона не знам дали се взима натривка.
Аз редовно имам проблеми там и никога не ми е взимала, винаги ме гледа с лампа ма Ууд обаче. Имало е случаи да имам гъбички наистина и те си светват на лампата, обаче е имало случаи да не са гъби, а просто раздразнена кожа (аз много се подсичам).
Тъй че, ако са гъби, със сигурност ще ги види. Аз си имам проблеми с кожни гъбички като цяло и затова при съмнение ходя да ме гледа с лампата и то аз самата съм ги виждала с тази лампа, е, не на дупето, разбира се.

# 100
Здравейте, момичета! Има ли някой, който да е носил скоро секрет за микробиология в Бодимед? Имате ли впечатления от микробиологията там? Знам, че за хормони и кръвни са ок, но за другото..

# 101
Ох, специално от тази зона не знам дали се взима натривка.
Аз редовно имам проблеми там и никога не ми е взимала, винаги ме гледа с лампа ма Ууд обаче. Имало е случаи да имам гъбички наистина и те си светват на лампата, обаче е имало случаи да не са гъби, а просто раздразнена кожа (аз много се подсичам).
Тъй че, ако са гъби, със сигурност ще ги види. Аз си имам проблеми с кожни гъбички като цяло и затова при съмнение ходя да ме гледа с лампата и то аз самата съм ги виждала с тази лампа, е, не на дупето, разбира се.
Значи да си отивам спокойно ,че вече и аз виждам че от гинеколога няма ефект и си ми трябва кожен лекар.
Друго нещо по специално взима ли се ако има гъбички в тази зона освен махане с някакъв крем или евентуално противогъбично.

# 102
Възможно ли е гъбички по дупето без да има отпред? Пак да питам аз.

# 103
Отговорих на този въпрос преди няколко поста, Петрова 😀.
Но отговарям и персонално на теб 😉 - да, абсолютно е възможно, случвало ми се е не един и два пъти на мен лично.

# 104
Mila благодаря. Следя темата и мненията ти, защото виждам, че от личен опит говориш, но реших като малоумните да питам отново, защото двама дерматолози и един гинеколог са ми казвали обратното, та да. Компетентни специалисти бол. Благодаря, че си мила. Лечение само с кремове ли имаше или и вътреешно такова?

Общи условия

Активация на акаунт