Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 626
  • 829
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря много,Мила.
Ще ги взема утре и дано подействат.

# 181
Видермина нямат лактобацили, но са много хубави.
За какво конкретно се използват тези овули ?
За първи път ги чувам и ми стана интересно дали биха могли да ми бъдат полезни.?

# 182
Видермина са антисептични, имат хлорхексидин и още няколко съставки, които регулират средата. Ползват се при инфекции. Т.е. за профилактика - не стават, ако това ти е идеята.

# 183
Видермина са антисептични, имат хлорхексидин и още няколко съставки, които регулират средата. Ползват се при инфекции. Т.е. за профилактика - не стават, ако това ти е идеята.
Да именно за профилактика ме интересуваше дали може.
А и друго нещо да ви попитам.Миналата седмица идвах при Др Рачева.
Гледа ме със тази лампа на Ууд в областта на дупето и каза че нещо не вижда.
За всеки случай ми взе от там натривка за изследване и също материал за микробиология, като й споменах че искам да се направи директна микроскопия защото не зная как е положението с лактобацилите.
Та въпроса ми е дали е нормално чи ми каза да отида пак след 5 дни тоест утре да видим как е резултата. И не я гледа тази директна микроскопия там на място понеже аз разбрах,че така се прави ,а ми каза да,отида след 5 дни.
Малко объркано го написах дано се разбира.

# 184
Да, всичко е нормално, както го описваш.
Ако не е имала консумативи (редовно се случва), не прави микроскопии на място. А и тя е взела проби за МБ, тъй че те наистина стават по-бавно.
Пиши утре как са ти резултатите.

# 185
Да, всичко е нормално, както го описваш.
Ако не е имала консумативи (редовно се случва), не прави микроскопии на място. А и тя е взела проби за МБ, тъй че те наистина стават по-бавно.
Пиши утре как са ти резултатите.
Здравейте пак.
Ето това са ми резултатите от Рачева.
Прикачвам снимка.
Дали е достатъчно това което ми изписа ,че се притесних доста.
Каза ,че имам малко гъбички влагалищно, но това по скоро идвало от тези около ануса.
Та за това ми бе изписано 2 пъти седмично Гинофилус за 2 месеца.Дифлукан 1 път седмично за 2 месеца и да мажа зоната на дупето със Ломексин за 2 седмици.
Според вас добре ли е тази схема и ще ги изчистя тези години от там. А наистина си имам и симптоматика,която се изразява във боцкане и спарване.Лактобацилите не са много ,но този Гинофилус ще помогне ли с тези 2 пъти седмично.Докторката каза че няма нужда от повече.

# 186
Да, явно не е имала консуматив на място и е гледала микроскопията после. Разчитам ѝ почерка 😀.

Относно резултатите - ти си разбрала чудесно каквото ти е обяснила, симптоматиката ти съвпада.

Схемата е отлична.
Не ти трябват повече от 2 пъти седмично лактобацили, защото може да направиш цитолитична вагиноза, то ти все пак не си съвсем без лактобацили.
За гъбичките - във влагалището наистина са малко, кожно са си доста. С такава схема Дифлукан със сигурност ще ги елиминираш, а и няма да се появяват скоро. Ломексин е най-точният крем за тази работа 😃.
Аз лично пиша 6 на д-р Рачева в този случай, но аз като цяло за гъбички не се съмнявам в нейното лечение, защото тя е специалист. Особено за кожните инфекции е супер със схемите, мен ме е оправяла многократно като закъсам, то затова съм я препоръчала тук.
Имам обаче един въпрос към теб, Гери - според теб на какво се дължат гъбичките ти в дупе-зоната? С д-р Рачева коментирахте ли го?
Аз лично си знам кога и защо правя гъби. Моите в тази зона се проявяват от 2 неща - гъбички в червата (по-рядко) или потене/спарване (имам хиперхидроза + безкраен цикъл). Вагиналните гъбички ги отключвам от лекарства (АБ, кортикостероиди и т.н.) и от стрес.

# 187
Да, явно не е имала консуматив на място и е гледала микроскопията после. Разчитам ѝ почерка 😀.

Относно резултатите - ти си разбрала чудесно каквото ти е обяснила, симптоматиката ти съвпада.

Схемата е отлична.
Не ти трябват повече от 2 пъти седмично лактобацили, защото може да направиш цитолитична вагиноза, то ти все пак не си съвсем без лактобацили.
За гъбичките - във влагалището наистина са малко, кожно са си доста. С такава схема Дифлукан със сигурност ще ги елиминираш, а и няма да се появяват скоро. Ломексин е най-точният крем за тази работа 😃.
Аз лично пиша 6 на д-р Рачева в този случай, но аз като цяло за гъбички не се съмнявам в нейното лечение, защото тя е специалист. Особено за кожните инфекции е супер със схемите, мен ме е оправяла многократно като закъсам, то затова съм я препоръчала тук.
Имам обаче един въпрос към теб, Гери - според теб на какво се дължат гъбичките ти в дупе-зоната? С д-р Рачева коментирахте ли го?
Аз лично си знам кога и защо правя гъби. Моите в тази зона се проявяват от 2 неща - гъбички в червата (по-рядко) или потене/спарване (имам хиперхидроза + безкраен цикъл). Вагиналните гъбички ги отключвам от лекарства (АБ, кортикостероиди и т.н.) и от стрес.
Здравей Мила
Това обаче не го коментирахме от какво може.да са.се получили гъбичките в.тази.зона.Или тя ми вметна нещо от сорта че като съм имала преди влагалищно са се пренесли там или и.аз нещо не го разбрах както трябва.
Казваш ,че с тази схема би трябвало да ги елиминирам.Да съм поне малко спокойна.
А влагалищно като са толкова малко има ли нужда от нещо друго(напрмер някакви глобули,защото я питах за борна киселина и тя каза че нямало нужда)освен Гинофилус .на този етап

# 188
Схемата ти не е от леките.
По принцип при неусложнените инфекции на влагалището се изписва само по 1 хапче еднократно, а ти ще пиеш 2 месеца всяка седмица. По принцип ти го е изписала така, защото кожните гъби са доста упорити. 
Тъй че - смятам, че Дифлукана + Ломексина със сигурност трябва да оправят положението.
Що се отнася до вагиналните - те са супер малко и още от 1-вия Дифлукан ще заминат. Като си оправиш и лактобацилите, всичко ще е наред. И да, в случая нямаш нужда и от глобули. Според нея, по-добре е орално лечение, отколкото прекомерно слагане на глобули, защото всяка намеса долу води до разбичкване на флората.
Аз зададох същия въпрос през октомври, въпреки че при мен освен малкото лактобацили се изолираха кандиди 10 на 6. Та аз си проведох стандартното лечение с Дифлукан по схема + глобули и крем, че бях зачервена яко отвън. Но питах дали мога да ползвам за превенция борна киселина, че да не гъбясвам и тя каза не. Че борната киселина я изписва за лечение, не за профилактика, а за предотвратяване на рецидиви е по-добре да пия по 1 хапче месечно, отколкото да си слагам глобули. Освен Гинофилус, че аз редовно си страдам от намалени лактобацили, понеже съм на АБ често.
Ако имах и най-малкото съмнение, че нещо не ти е изписала правилно, щях да ти кажа. Нищо, че си я харесвам и съм ѝ пациентка от години, понякога не съм много съгласна с лечението, което изписва и тихомълком си го сменям 😅. Понякога си признавам, понякога не, както дойде.
Сега чакам да ми свърши цикъла, за да отида да ме види, че ми е интересно какво се случва с моите лактобацили след 3 АБ. Направих си вече 1 курс с Гинофилус, но искам да знам ориентировъчно какво е положението, за да знам с каква схема да продължавам. 2 пъти седмично е ОК, ама аз миналия месец направих всеки ден и вече ми е супер досадно…

# 189
Момичета,да ви предупредя: опаковката на Видермина е сменена и много прилича на овулите им с пробиотици.
От неделя ги търся и където ги дава налични,ми се заявява,че ги нямат. Чак вчера една фармацевтка се зачете в опаковката какво точно пише. Joy

# 190
https://remedium.bg/vidermina-clx-vaginalni-ovuli-za-intimna-hig … h10-broya-24247/p

По принцип това е нещото 😀. Това ли взе?
Иначе да, те редовно си сменят опаковки и т.н. А пък в Италия (италиански са), имат още повече продуктови линии и е съвсем объркано.

P.S. Ако някоя от вас пътува за Италия, минете през аптека за този интимен душ гел:

https://www.farmaciaeuropea.it/Vidermina-DermoDetergente-Intimo- … co-500-ml-z-32750

Прекрасен! Ей сега се сетих за него и ще издирвам как да си го поръчам до BG. 😃

# 191
Схемата ти не е от леките.
По принцип при неусложнените инфекции на влагалището се изписва само по 1 хапче еднократно, а ти ще пиеш 2 месеца всяка седмица. По принцип ти го е изписала така, защото кожните гъби са доста упорити. 
Тъй че - смятам, че Дифлукана + Ломексина със сигурност трябва да оправят положението.
Що се отнася до вагиналните - те са супер малко и още от 1-вия Дифлукан ще заминат. Като си оправиш и лактобацилите, всичко ще е наред. И да, в случая нямаш нужда и от глобули. Според нея, по-добре е орално лечение, отколкото прекомерно слагане на глобули, защото всяка намеса долу води до разбичкване на флората.
Аз зададох същия въпрос през октомври, въпреки че при мен освен малкото лактобацили се изолираха кандиди 10 на 6. Та аз си проведох стандартното лечение с Дифлукан по схема + глобули и крем, че бях зачервена яко отвън. Но питах дали мога да ползвам за превенция борна киселина, че да не гъбясвам и тя каза не. Че борната киселина я изписва за лечение, не за профилактика, а за предотвратяване на рецидиви е по-добре да пия по 1 хапче месечно, отколкото да си слагам глобули. Освен Гинофилус, че аз редовно си страдам от намалени лактобацили, понеже съм на АБ често.
Ако имах и най-малкото съмнение, че нещо не ти е изписала правилно, щях да ти кажа. Нищо, че си я харесвам и съм ѝ пациентка от години, понякога не съм много съгласна с лечението, което изписва и тихомълком си го сменям 😅. Понякога си признавам, понякога не, както дойде.
Сега чакам да ми свърши цикъла, за да отида да ме види, че ми е интересно какво се случва с моите лактобацили след 3 АБ. Направих си вече 1 курс с Гинофилус, но искам да знам ориентировъчно какво е положението, за да знам с каква схема да продължавам. 2 пъти седмично е ОК, ама аз миналия месец направих всеки ден и вече ми е супер досадно…
Благодаря ви много за изчерпателния отговор.
Значи да си прилагам тази схема и дано да има ефект.
И на вас пожелавам всичко да е наред и по малко такива главоболия през новата година.Hug

# 192
Идвам със странен въпрос. Според вас дали е ок да срежа на половина глобулата вагизан. Изтича огромно количество от нея при топенето и вече нямам чисти пижами и чаршафи, които да сменям всеки ден... Слагам дневна превръзка разбира се през нощта, но тя не издържа.. Сутрин всичко е подгизнало и едва вървя права стигайки до банята, за да не омажа и около себе си. Обмислям да я деля на половина глобулата, именно за да предотвратя омазването. Някой да е " патил" така като мен 😤

# 193
О, да, тече мноооого, като вода.
Слагай нощни превръзки.
Не съм рязала глобули, досега 🙄. Специално тези може, но трябва да извариш предварително ножа (или ножицата).
А ти колко време мислиш да ги слагаш? Според мен - 3, макс 4 дни са достатъчни.

# 194
Ми, не е правилно да се дели глобулата, защото не знаеш точно колко лекарствено вещество има в двете половини. За това и по принцип казват, че и таблетки, които не са обозначени с чертичка за чупене, не е хубаво да се чупят.

Общи условия

Активация на акаунт