Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 645
  • 829
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
Ето я и моята история на кратко:

1. Резултат от първа микробиология от 19ти септември:                   
   Бактериална вагиноза- кокобацили (Gardnerella морф.) и
Вагинална кандидоза - Candida albicans
Лечението беше - арилин, полижинакс 12, лактажин 14
2. Резултат от втора микробиология 24ти октомври:                 

Вагинална кандидоза*
 Candida albicans
Лечението беше - полижинакс 12, лактажин 14
На съпруга ми - микомакс
3. Последният резултат от  27 ноември - Микроскопски данни за анаеробна инфекция - . (-)прьчки и кокобацили (анаероби) и             Вагинална кандидоза - candida albicans
Лечението беше - флажил 5 дни, микомакс по схема 1-3-5 ден по една, гиназол крем

Оплакванията свързани със сърбеж все още са на лице в сряда съм на контрола… но очаквам пак гъбички…

Досега никога не съм имала гъбички, преди година и половина родих, първата контролна микробиология, която беше 9м след раждането беше чиста. Все още кърмя, АГ-то казва, че вагиналната сухота, която имам помага за развитието на гъбички и останалите находки. Да добавя че и доста отслабнах последната половин година, предполагам и това е спомогнала да се обърка флората. сладко почти не ям.

Леко започвам да се притеснявам да не зацикля в това състояние. Какво е вашето мнение, адекватни ли да били леченията до момента, да търся ли др специалист и ако - да, кой бихте препоръчали за гр София?

Благодаря Ви!!!

# 211
3 пъти за щастие Joy
Тия лекари ще ме побъркат...
Чак на третия път ти е изписал истински антимикотик. Можеше още с първото лечение да ти даде или еднократно, или схемата от 3 хапчета микомакс.
Как ти бяха лактобацилите през това време?

# 212
Лактобацилите хич ги няма 😀:
1ва микробилогия - липсват
2ра- редуцирани
3та- липсват

# 213
Да, леченията са ти пълна трагедия.
Ако си от София - отиди при моята венероложка - д-р Кристина Рачева, за да ти пусне една контролна МБ и да ти изпише някаква по-адекватна схема за тия гъбички и липса на лактобацили, че се отчайвам само като чета.
Вагинална сухота, дрън-дрън. То сигурно имаш с поредицата инфекции и т.н. и липса на лактобацили, ама чак пък толкова да си суха… Не си в менопауза все пак. Цикълът как ти е?
Иначе - някакви идеи да вземеш да спреш кърменето вече? Отслабването само по себе си не е причина за гъбите, но стресът е.

# 214
Цикълът ми е редовен. Кърменето не е на всяка цена, но засега не ми пречи - кърмя два пъти на ден.

# 215
Добре, да приемем, че е само некадърно лечение. Всъщност надали е точно така, но ти трябва да си откриеш сама за себе си какво е провокирало всичко това - стрес, недоспиване, хормони, секс, хигиена. Факторите са безброй.
А сега се заеми да идеш на читав лекар, вече препоръчах една, за да ти изпише адекватно лечение.

# 216
Здравейте,

Някъде по-нагоре в темата прочетох, че д-р Кристина Рачева е препоръчан венеролог за проблема с гъбичките и бактериите. Моля ако има други дами, които също са доволни от нея, или от някой друг венеролог (не АГ) да ми го препоръчат.
От 2 години давам луди пари за изследвания и лекарства, но истината е че гъбичната ми инфекция е хронична и се проявява 2-3 пъти годишно през последните 2 години - и в момента се прояви. Отново съм с предписана терапия, но искам да посетя друг лекар, защото не мисля че е нормално да лекувам по няколко пъти едно и също нещо, то да отшумява и след 4 месеца - наново.
Партньорът не е сменян, лекувал се е с мен - имах освен гъбички, гарднерела и уреаплазма. Миналата година след 2 неуспешни опита за лечение на гарднерелата и гъбичките АГ-то ми пусна ПСР тест за ППБ, защото се усъмни и се откри уреаплазма, за която заедно минахме лечение. След 2 контролни ПСР-а (през 3-4 месеца), уреаплазмата беше изчистена. Всички останали ППБ са отрицателни, то ето че тази година цъфнах след морето с гъбички и сега пак..
Искам да разбера какво ми има и какво не правя както трябва.

Благодаря Ви!

# 217
Здравейте! След 12 дневно лечение с Полижинакс за candida albicans и едновременно с Доксициклин 14 дни за уреаплазма, но тези 2 дни в които не се препокрива лечението, нужно ли е да се приема Дифлукан и какво бихте ми препоръчали след лечението за засилване на имунитета и лактобацилите?

# 218
HeyySun,

Аз съм пациентка на д-р Рачева и я препоръчвам за гъбички.
Иначе - явно си имаш предразположеност към гъби, а и Уреаплазмата ти е скапала нормалната флора.
Това, което е отключило гъбите на/след морето е много елементарно - стоенето с мокър бански. Едно време така бях на всяко море. Откакто една всеизвестна дерматовенерожка ми го обясни, просто започнах да си купувам по 2 чифта долнищ и се преобувам след всяко влизане в морето. На басейн и спа - по същия начин. В интерес на истината - така практикувам и с детето, мъжът ми също се преобува, всички имаме по няколко чифта. И voilá, поне не гъбясвам от това.

Ggg88,  то трябваше да ти изпишат Дифлукан успоредно с АБ… Само на Полижинакс не знам дали ще е достатъчно, за да се отървеш от гъбите. Аз лично бих си направила класическата схема 1-4-7 ден с Дифлукан. Всъщност кой ден АБ ти е?
Задължително след това лечение курс с вагинален пробиотик - аз препоръчвам Гинофилус. Поне 14 дни само вечер.
Пиеш ли пробиотик? То е редно да приемаш и заради (всъщност основно за) чревната флора. Тук препоръчвам Синкванон.

# 219
  • Plovdiv, Bulgaria
Виждам, че има Гинофилус за орален прием. Заменя ли вагиналните таблетки?

# 220
HeyySun,

Аз съм пациентка на д-р Рачева и я препоръчвам за гъбички.
Иначе - явно си имаш предразположеност към гъби, а и Уреаплазмата ти е скапала нормалната флора.
Това, което е отключило гъбите на/след морето е много елементарно - стоенето с мокър бански. Едно време така бях на всяко море. Откакто една всеизвестна дерматовенерожка ми го обясни, просто започнах да си купувам по 2 чифта долнищ и се преобувам след всяко влизане в морето. На басейн и спа - по същия начин. В интерес на истината - така практикувам и с детето, мъжът ми също се преобува, всички имаме по няколко чифта. И voilá, поне не гъбясвам от това.

Ggg88,  то трябваше да ти изпишат Дифлукан успоредно с АБ… Само на Полижинакс не знам дали ще е достатъчно, за да се отървеш от гъбите. Аз лично бих си направила класическата схема 1-4-7 ден с Дифлукан. Всъщност кой ден АБ ти е?
Задължително след това лечение курс с вагинален пробиотик - аз препоръчвам Гинофилус. Поне 14 дни само вечер.
Пиеш ли пробиотик? То е редно да приемаш и заради (всъщност основно за) чревната флора. Тук препоръчвам Синкванон.
Последен ден ми е на АБ, а Полижинакс го приключих преди 2 дни, днес си взех Дифлукан, но само 1 таблетка и се чудя дали да си направя стандартната схема. Линфорте приемах като пробиотик и вмомента се чудя каква добавка да си взема за имунитет и лактобацили освен Гинофилус се колебая между Womens multi probiotic на Natural Factors и Fortify, приемам предложения и за други видове, от които сте доволни 😊

# 221
Christiana,

Не, не заменя.

Ggg88,

Симптоми на гъби имаш ли? Ако да - давай стандартната схема.
Иначе - от тези съм взимала на Natural Factors, не е някакъв уау. Другият не съм, но пък неговата цена е уау.
Писала съм много пъти, за мен лично оралните пробиотици си действат в червата, вагиналните - във влагалището.
За имунитет като цяло има много варианти. Можеш да пробваш примерно нещо с лечебни гъби, нещо в коластра, нещо с лактоферин. Биозин, например е добър вариант.

# 222
Christiana,

Не, не заменя.

Ggg88,

Симптоми на гъби имаш ли? Ако да - давай стандартната схема.
Иначе - от тези съм взимала на Natural Factors, не е някакъв уау. Другият не съм, но пък неговата цена е уау.
Писала съм много пъти, за мен лично оралните пробиотици си действат в червата, вагиналните - във влагалището.
За имунитет като цяло има много варианти. Можеш да пробваш примерно нещо с лечебни гъби, нещо в коластра, нещо с лактоферин. Биозин, например е добър вариант.
Всъщност ми излезе, че съм резистентна към Флуконазал и единствено към Нистатин съм чувствителна и затова най-вероятно ми е предписал само Полижинакс.
А за пробиотиците личния ми доктор ми беше препоръчал продуктите на daflorn - https://daflorn.bg/mobile/index/index?Id=0&langId=0&gad_source=1 … nzUxoCk-cQAvD_BwE
които също са доста скъпички, но просто вече търся нещо което наистина да е ефикасно, защото ми е писнало от чести инфекции и постоянно повтаряне, че е от слаб имунитет. Преди летния сезон бях започнала да пия Бактохелт по препоръка на лекар, направих 2 курса, но отново без никаква полза.

# 223
О, щом си резистентна към Флуконазол, не пий изобщо Дифлукан. Нито 1 капсула. Абсолютно безмислено е, а и само ще
си товариш черния дроб без полза.
Пих ги тези пробиотици преди 2 години, супер прехвалени… Сумай ти пари дадохме цялото семейство, за никой не беше нещо кой знае какво, а аз лично направих разстройство.
Всичките тези неща, които пишеш са си просто пробиотици, чак такъв имуномодулиращ ефект нямат.
Ако търсиш нещо за имунитет, освен въпросния Биозин, за който споменах, можеш да видиш тези гъби:

https://remedium.bg/ahcc-aktiven-hemitselulozen-komponent-pri-na … 0-kapsuli-71745/p

# 224
О, щом си резистентна към Флуконазол, не пий изобщо Дифлукан. Нито 1 капсула. Абсолютно безмислено е, а и само ще
си товариш черния дроб без полза.
Пих ги тези пробиотици преди 2 години, супер прехвалени… Сумай ти пари дадохме цялото семейство, за никой не беше нещо кой знае какво, а аз лично направих разстройство.
Всичките тези неща, които пишеш са си просто пробиотици, чак такъв имуномодулиращ ефект нямат.
Ако търсиш нещо за имунитет, освен въпросния Биозин, за който споменах, можеш да видиш тези гъби:

https://remedium.bg/ahcc-aktiven-hemitselulozen-komponent-pri-na … 0-kapsuli-71745/p
Ами след като изпих капсулата се сетих защо не са ми предписани 😅
Благодаря за съветите, ще си взема Биозин и ще видя за тези гъби.

Общи условия

Активация на акаунт