Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 25 734
  • 829
  •   1
Отговори
# 270
И съм съгласна за стреса и не съм. Имам близка, подложена на голям стрес и семейни проблеми, с няколко заболявания и здравословни състояния други, пиеща често антибиотици и гъбички не знае какво са... Което е много странно, но е факт. Явно за всеки различно е фактор..

# 271
Явно си е до предразположеност. Аз също често гъбясвах(м), то стрес, то антибиотици, бански, море дъра бъра. Моя приятелка какви ли не неща прави, които ме учудват и грам не знае за своите 40 години какво е кандида.

# 272
Здравейте, дами! Въпросът ми е малко по различен, но след лечение на уреаплазма с Доксициклин заедно с мъжа ми на него му се появиха седмица след приключване на антибиотика червени точици по главичката на пениса, без да има някакъв дискомфорт. Възможно ли е да са гъбички в следствие на антибиотика или какво може да бъде..

# 273
За мен е предразположеност основно. Има някои хора (основно жени), които са предразположени към гъби, други не. Но за тези, които сме предразположени - стресът е ужасен бич.

Ggg88 - възможно е да са гъби, възможно е да е някаква дисбактериоза във връзка с АБ. Но за да се знае точно какво е - мъжа ти трябва да отиде на кожно-венерически (не уролог!) за посявка от главичката на пениса. Не е болезнено или неприятно, само не трябва да се мие предварително. Моята кожна го прави (д-р Рачева). Детето ми имаше такива проблеми като малко, само че при него не бяха гъби, а ентерококи.
Затова не се изкушавай да се самолекува в някакъв крем, защото може и да не е гъба, а бактерия, а може и да е някаква алергична реакция… Причини - много, затова на доктор.

# 274
На мъжете обичайно изписват да се мажат там с Макмирор крем, когато правят такова лечение, може да пробвате на късмет, но разбира се, най-добре е да го види лекар, за да се знае все пак какво точно се лекува.

# 275
Ох, и аз съм вече леко отчаяна..
накратко - Ноември почна сърбеж и течение, самолекувах се с Гинопаверил и клотримазол, после гинофилус. В момента, в който почнах гинофилуса пак почна сърбеж. Отидох да ми вземат микробиология - кандида албиканс и пак същото лечение, обаче и дифлукан на 1,3-4,7 ден и след това да слагам пробиотик. В този случай беше флоражин. Е, същата история, сърбежа се върна, че е и повече този път. Имам час чак след седмица, др Рачева и тя работи чак след 7ми. Вече не знам какво да правя.. да търпя сърбежа или да слагам нещо..имам още 3 глобули флоражин. За един месец - трети път едно и също вече..

# 276
Флоражин не върши никаква работа.
Спирай го и си изчакай часа, за да може да си чиста откъм глобули, когато ти взимат МБ.
За сърбежа - вземи си противогъбичен крем - Ломексин примерно и мажи външно сутрин и вечер. Спри го ден преди да отидеш на преглед.
И не се самолекувай отново. ППБ пускани ли са скоро?

# 277
Флоражин не върши никаква работа.
Спирай го и си изчакай часа, за да може да си чиста откъм глобули, когато ти взимат МБ.
За сърбежа - вземи си противогъбичен крем - Ломексин примерно и мажи външно сутрин и вечер. Спри го ден преди да отидеш на преглед.
И не се самолекувай отново. ППБ пускани ли са скоро?
Последната МБ:

Хламидия съм изследвала преди 2-3 години, беше чиста. HPV лекувах пак преди 2-3 години.

# 278
Уреаплазмата и микоплазмата трудно се хващат на микробиология. За всеки случай - пусни си PCR, защото все по-често и по-често виждам при неуспешни лечения, че причината е положителна уреаплазма.
Иначе от другото - са си прости гъби, но не са уточнени какви. Най-добре е посявка с тест за чувствителност.
Аз лично бих направила така:

1. Проба за хламидия, микоплазма и уреаплазма в Геника
2. МБ в НЦЗПБ, там ще ти определят какви са гъбичките и на какво са чувствителни. Лабораторията е на Янко Сакъзов. Като отидеш - търсиш Микологична лаборатория, долу портиерите ще те упътят. Работят до 14 ч., ако не се лъжа.
Тъй че нека АГ да ти вземе секрети, пък ти да си ги носиш, където трябва.

# 279
Благодаря много! Стискайте палци да ги излекувам тия гадории, че вече ми писна..😄

# 280
За Варна препоръки за кожно-венерически лекар?

# 281
Гъбите й са албиканс и са чувствителни на всичко, но съветвам и аз днк тест от цервикален секрет да се пусне. С партньора ползвате ли презерватив? Той лекува ли се с теб?

# 282
Гъбите й са албиканс и са чувствителни на всичко, но съветвам и аз днк тест от цервикален секрет да се пусне. С партньора ползвате ли презерватив? Той лекува ли се с теб?

Той мажеше клотримазол и дифлукан една таблетка. Няма никакви оплаквания.
Не ползваме презерватив.

# 283
Здравейте отново Simple Smile

Малко история:
През годините съм имала често гъбички, но не е било толкова зле положението. Лекувала съм с клотримазол, кандизол, полижинакс, макмирор, гино-певарил... микомакс, микосист и всякакви пробиотици. Най-често ми даваха гиназол. След бременността ми положението стана трагично (Имайте предвид, че бях "натоварена" с допълнителни препарати, защото правих инвитро)..та всякакви отвратителни симптоми, зверско течение, чак кожата на интимната ми област се цепеше и кървеше (няма да обяснявам за болката).
Докторът , който следеше бременността ми, която беше и доста проблемна, ми изписваше Гиназол еднократно в продължение на месеци. Нямах подобрение.
След раждането се задействах по-сериозно. Не че преди това не бях сериозна, просто това да задържа бебето ми беше приоритет, естествено. А и тогава нямаше как да взимам кой знае какви сериозни лераства, заради плода.
Тук ще вметна повечко история, защото прочетох и мненията за среса. Много голям стрес с раждането. Освен това детето ми е от тези, които не спят. Буквално не съм спала от година и половина. Бях в сериозна депресия доскоро. Това накратко.
След като се преместих в Надежда, да диря читави специалисти по гъбични инфекции, се видя , че съм резистентна на всичко осен нистатин. Започнаха около половин година лечения с Нистатин, Макмирор след всеки цикъл. След това прием на "някакви" лактобацили. Тук не съм сигурна дали беше след поредното лечение с Макмирор или след борна киселина 21 дни, лактобацилите ми изчезнаха от януари 2024. Съответно се появиха кокобацили, Гарднерела. Последва лечение с Флумизин + Гинуфилус. На всеки следващ месец положението беше същото, та и по-зле.
Преместих се при друг лекар, който наистина взе нещата присърце. Анализира ситуацията и започна с "туширане" на влагалището. Изготви ми схема за 3 месеца, която не доведе до резултат.
През цялото време приемах Биозин фем пробиотик/Астарте + Кориолус (добавка гъба) + Кандизин по 10 дни в началото на всеки цикъл.
Вагинално : Бетадин 10 дни, след това Макмирор 7 дни. След това Лактажин + Вагизан до цикъл. В началото на всеки последващ цикъл започвах с Макмирор 3 дни , след това Лактажин + Вагизан. Успоредно с това някъде вмъквах и 6 процедури озонотерапия. Накрая трябваше да завърша лечението си с Папилокеър, но аз така и не стигнах до резултат. Лятото заминах за Германия да си внеса ваксина Гинатрен, от която сложих 4 дози (по принцип се слагат 3). Лактобацили никакви не се появиха. Последва теапия с Полижинакс + Лактажин/Гинуфилус. Следващ месец с Арилин 4 дни + лактобацили
Освен това отидох на имунолог в Александровска. След изследване за близо 600 лв ми излезе, че имам нискотитърна АНА 1:320. Казаха: нищо притеснително. Изписаха ми Биобран прахчета. Направих вагинален микробиом в Александровкса. Излезе ми Кандида джилермонджи (както ми я прочете доктора) . Тя била "сестрата" на албиканс , но имала различна реакция към захар. Т.е. ако се гледа на микроскоп изглеждат еднакво. Но по днк не са.
Освен това да спомена, че 3 месеца не бях близвала въглехидрат... не просто захар... тотално въглехидрат.Казах си : тези ще ги уморя от глад. Еми.. те ме умориха. Поне отслабнах малко.
От 2 месеца реших сама, че ще слагам само лактобацили постоянно (без в цикъл, разбира се)  - Лактажин, Гинофилус, Гинофлор (но не ми го дават без рецепта).

Това е накратко моята история. Имам големи съмнения във всичко вече.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 15:31 от Mecha

# 284
Дами, може ли да споделите кои от продуктите, споделени тук в темата са ви действали изсушаващо, но не като да спрат течение, получено от инфекция, а повече от това.
Арилин рапид овули и орален флуконазол дали са сред тях? Сложих една видермина след тях, но после пътувах и ги забравих и се сблъсках с такава сухота, чак дразнеща. И видермина не ми хареса нещо, сякаш искам да е нещо по-плътно, не толкова течно, да защити епителя, повече отколкото да го овлажни, за да може влагата да се задържи под продукта. Примерно на миковаг сякаш по ми харесва гъстотата, но заради борната киселина не мога да го ползвам просто за профилактика и овлажняване (дразни ми).
Аз съм с автоимунно, което напоследък започна да ми засушаха и други лигавици по тялото, та може и да съм по-чувствителна и реактивна към тези продукти по тази причина. Ако някой има подобни наблюдения и препоръки за други продукти, ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 17:17 от Jazzsoul

Общи условия

Активация на акаунт