Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 16

• 24 603
  • 829
  •   1
Отговори
# 555
Аз лично никога не съм имала отклонения в кръвните при цистит, ама то айде, аз и при гноен бронхит и гнойна ангина не качвам ни левкоцити, ни суе, ни ЦРП, тъй че 😆, очевидно не съм меродавна като пример. Но от гъбите не е.

Схемата е следната:

Уроваксом - 3 месеца, 3 месеца почивка, Уростим - 3 месеца, 3 месеца почивка = 1 година. Повтаряш същото и следващата година.
Иначе - можеш да почнеш веднага след Монурала, че да не ти се събират 100 лекарства накуп, щом си имаш и храносмилателни проблеми. И задължително пробиотик, той също разбичква и стомах, и черва. Аз го предпочитам, поради същата причина, само 2 дни е, последният път АГ искаше да ми изпише 7 дни Ципро, директно ѝ отказах… ама аз много обичам да се пазаря за лечения.
Дано успееш да се оправиш само с Монурал, но задължително, ама задължително контролна стерилна урина веднага след Макмирора. Имам предвид като изтече хубаво, примерно 2-3 дни след последната глобула. Тъкмо ще са минали едни 10 дни от Монурала.

# 556
Аз лично никога не съм имала отклонения в кръвните при цистит, ама то айде, аз и при гноен бронхит и гнойна ангина не качвам ни левкоцити, ни суе, ни ЦРП, тъй че 😆, очевидно не съм меродавна като пример. Но от гъбите не е.

Схемата е следната:

Уроваксом - 3 месеца, 3 месеца почивка, Уростим - 3 месеца, 3 месеца почивка = 1 година. Повтаряш същото и следващата година.
Иначе - можеш да почнеш веднага след Монурала, че да не ти се събират 100 лекарства накуп, щом си имаш и храносмилателни проблеми. И задължително пробиотик, той също разбичква и стомах, и черва. Аз го предпочитам, поради същата причина, само 2 дни е, последният път АГ искаше да ми изпише 7 дни Ципро, директно ѝ отказах… ама аз много обичам да се пазаря за лечения.
Дано успееш да се оправиш само с Монурал, но задължително, ама задължително контролна стерилна урина веднага след Макмирора. Имам предвид като изтече хубаво, примерно 2-3 дни след последната глобула. Тъкмо ще са минали едни 10 дни от Монурала.

Благодаря! Да попитам, макар че едва ли знаете, понеже се будих много през нощта от втория ден на Монурала и не ми беше добре, не успях да издържа и отидох до тоалетната някъде на 4-тия час след като го изпих, дали съм му обезсмислила действието, чудя се дали да пия още един..

# 557
Може още 1.
Моята АГ ми е казвала до 3 броя.

# 558
Може още 1.
Моята АГ ми е казвала до 3 броя.

Благодаря, има ли шанс макмирора да не ми действа или да влошава, вече съм на 4ти ден, а сякаш почна повече да ме сърби от преди да го почна.. Чудя се дали да отида да си купя полижинакс или да го продължа още 6 дни

# 559
Аз лично не можах да издържа лечение с макмирор, такова парене, щипане, дискомфорт имах от него, че ми идеше да се гръмна.

# 560
Аз лично не можах да издържа лечение с макмирор, такова парене, щипане, дискомфорт имах от него, че ми идеше да се гръмна.

Аз търпя, но мислех че идеята е да облекчи паренето, а не да го предизвиква? Значи е нормално така ли?

# 561

Аз търпя, но мислех че идеята е да облекчи паренето, а не да го предизвиква? Значи е нормално така ли?
Не знам дали е нормално, аз ги спрях.

# 562
Аз също имах непоносимост към Макмирор, а съм го ползвала няколко пъти, просто последното лечение ми беше непоносимо и спрях.
Зависи колко ти дразни и дали е търпимо.

# 563
Здравейте момичета, адски отчаяна съм вече от месец се боря с гъбички те. Лекува ха ме с 2таблетки ломексин микомакс 3 таблетки и клотримазол(отделно пробвах ломексин, нистатин ефект). Преди около месец ми след обезкосмяване ми се появи течение и сърбеж което се пренесе и към ануса и цепката на дупето. Сега последно до вчера бях на гино-певарил 3 вагинални от 150 мг и клотримазол крем, кандизин за 10 дни и микомакс 3 таблетки после през 2 дни по 1т.
Ужсно е постоянен сърбеж. Отделно ми изписаха седящи вани със смрадлика и лайка които само облекчават временно. За съжаление от това че съм прала заедно бельото се прехвърли и на детето което е на 11г и все още няма цикъл на нея и изписаха микомакс еднократно, бани смрадлика и лайка и клотримазол, кандизин при нея зачервяване то почти изчезна, има лек сърбеж само аи течението определено намаля. Гинеколожката ме вика чак на 10ти до тогава да съм приемала Кандизин, клотримазол 3пъти на ден външно (Кнестен) и микомакс 1 седмица през 2 дни и после всяка седмица еднократно. Положението е нетърпимо моля за съвети какво да предприема до следващия преглед. Смятам да прекратя противозачатъчни те че мисля че и те ми влияят

# 564
Спри противозачатъчните задължително.
Направо съм изумена, че детето също има гъбички… от пране. На колко градуса переш?
И другото - задължително пусни контролно изследване с антимикограма. Да не се окаже, че гъбичките са ти резистентни на Флуконазола (Микомакса).
Чакай, сега се сетих, с теб си писахме в друга тема за гъбите на детето ти. Нейните са от лекарствата, а не от прането, изобщо няма нищо общо.
Но за всеки случай - пране на дрехите ѝ - отделно от вашите. Бельо, кърпи - отделно от другите дрехи - на 60 градуса. Сушене в сушилня, ако имаш, ако не гладиш.

# 565
Да, по принцип пера общо бельото на 40 градуса. Обаче гинеколожката спори че били точно от прането заедно, защото нямала цикъл още и нямало как да се появят от кортикостероиди и имуносупресори+биологични агенти. При нея е по-добре веечъеч почти няма зачервяване само лек сърбеж

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 11:08 от Dimitrova12

# 566
Пълни глупости.
Категорично не е от прането. Кортикостероиди, имунисупресори и какво ли не, после било от прането. Иначе - да, почни да го переш отделно, както ти писах, но не се обвинявай, че това е причината.
И при двете ви виновниците са лекарствата.

# 567
Здравейте момичета, знам че темата е за женско здраве, но понеже по горе исках съвети за кандида и уреаплазма.. Ами май се сгъбясах в устата, дали ще е проблем да пусна снимка..

# 568
Не е проблем, но диагнозата Кандидоза в устната кухина не се слага със снимка, а с изследване. Прави се посявка, като се обтрива езика и бузите отвътре с тампон.
Дай да видим как изглежда и кажи какво си пила като лекарства и кога, за да мога да те ориентирам какво да правиш.

# 569
Не е проблем, но диагнозата Кандидоза в устната кухина не се слага със снимка, а с изследване. Прави се посявка, като се обтрива езика и бузите отвътре с тампон.
Дай да видим как изглежда и кажи какво си пила като лекарства и кога, за да мога да те ориентирам какво да правиш.

Пих два дни Монурал и слагам макмирор, сега обаче ще се наложи може би да ми слагат един венозен антибиотик. Няма как сега да пусна натривка, чак след седмица.

Общи условия

Активация на акаунт