Как обичат мъжете?

• 56 183
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 165
Грешката ти е, че мислиш, че жените чакаме.
Е, теб не те познавам. Но повечето жени чакат мъжът да се запознае с тях и да направи първата стъпка. От жени съм чувал само "Един ме покани, излязох с него. Друг ме кани - чудя се да изляза ли с него". Не съм чул никога от жена "исках мъж, тръгнах да търся, харесах един и го поканих да излезем".
Когато си в активната роля, трябва да имаш някакви първоначални критерии, по които да търсиш жени. И тези, които ги покриват - почваш да действаш. Никой не е казал, че любовта не може да дойде след това.
Но да чакаш първо да се влюбиш, че да ти отвърнат, че чак тогава да почнеш да действаш... ще си умреш девствен, вероятно. Докато жените и само с чакане да се появи някой могат да се оправят (а ако са привлекателни, няма и да им се налага да чакат никак дълго).
Затова според мен са и разликите.

# 166
И на суетните жени им идва акълът и майчинското чувство, Ариел.

Аз наистина не разбирам защо ми е да си слагам пръстен и да си играя на семейство, ако не съм влюбена. Хайде, аз не съм точно семеен тип, обаче любовта ми е много важна и изобщо не се имам за самодостатъчна. Винаги съм мислела, че ако никога не срещна подходящ човек, ще предпочета да си остана сама, колкото и да е болезнено, защото другото ми е още по-отвратително. Трябва да съм луда, ако седна да раждам деца само защото ми е време да се отчета.

А пък ако ще чакам любовта да дойде след като вече съм се омъжила... Забрави.

Това, че жените до една чакали на готово сякаш са принцесата в кулата, го има само в приказките. 🙄 Немалко жени са инициативни, "борят" се за мъж (друга тема е дали това е добра идея) и най-вече - правят така, че да са забелязани от този, който желаят. Аз винаги се влюбвам от пръв поглед и това, че не ходя да се моля за срещи, не значи, че не съм направила необходимото, за да запаля интереса му.

# 167
  • По света и у нас
А защо тогава жените редовно се влюбвате в хора, неподходящи за семейство - като авторката на тази тема, и далеч не само тя?
И ако си се влюбила в такъв, какво - ще се вземете с него въпреки всичко, или ще го зарежеш и ще търсиш нов?

Аааа чакай малко Крис. Никога не съм казвала, че мъжете ми са били неподходящи за семейство. Може да са били неподходящи за мен, но не и за семейство. Моля ти се, аз съм сериозна жена, не си падам по лоши момченца. И съм направила от бившия Баща за пример!

# 168
Това, че жените до една чакали на готово сякаш са принцесата в кулата, го има само в приказките. 🙄 Немалко жени са инициативни, "борят" се за мъж (друга тема е дали това е добра идея) и най-вече - правят така, че да са забелязани от този, който желаят. Аз винаги се влюбвам от пръв поглед и това, че не ходя да се моля за срещи, не значи, че не съм направила необходимото, за да запаля интереса му.
Точно от приказките е пък това, че като се влюбиш в някой можеш просто "да направиш необходимото" и той/тя ще ти отвърнат със същото.
То ако беше тъй, нямаше да има поезия и песни, че гледам все за люботва се говори и пее там, и обикновено несподелена.

И никой не ти говори да се жениш за някой и да чакаш после да се влюбиш в него. А да дадеш шанс на някой и да почнеш да се срещаш с него, защото отговаря на някакви критерии. И след това ако се зародят чувства, може да преминете на следващото ниво.
Така поне съм гледал да действам аз. Но който иска - да чака първо да го тресне любовта от пръв поглед, преди въобще да вземе да излиза с някой или да спи с него.

# 169
След тийнейджърска възраст не ми се е случвало да харесам някого и той да няма симпатии към мен. Тайната ми е зверска интуиция да надушвам хора, с които ще си паснем. Не се бутам на всеки втори обаче. Нито желая да бъда масово харесвана.

За критериите сме писали вече - като срещнеш някой, който отговаря на критериите ти, ама ти е неприятно да го докоснеш дори, тия критерии (които обикновено са от рода на да е висок, да е богат, да е учил намкъдеси) отиват в коша.

Кажете пак в темата, че мъжете се влюбвали по-истински от жените. Дотук само РонинБГ ни говореше за истинска любов.

# 170
За критериите сме писали вече - като срещнеш някой, който отговаря на критериите ти, ама ти е неприятно да го докоснеш дори, тия критерии (които обикновено са от рода на да е висок, да е богат, да е учил намкъдеси) отиват в коша.
Ха-ха, ами слагаш си на видно място в списъка с критерии "да не ми е неприятен да го докосна" - какъв е проблема?
Външният вид, миризмата, и въобще т.нар. "химия" е част от критериите, разбира се.

# 171
Темата е как обичат мъжете - мъжете са способни да обичат адски силно . Темата не е с коя жена мъжете създават семейства , и дали я обичат изобщо.Времената са толкова трудни , всъщност изобщо не можеш да съществуваш  без пари , защото имаш една константна сума на месец, които са за сметки , застраховка, храна, ток и прочие,  да не говорим и разходи за деца , и да не дава Господ някой да се разболее . Затова мъжете в днешно време не могат да си позволят да правят семейство с голямата любов ако нямат финансовата стабилност към този момент. Мъжете в днешно време , за разлика от нашия биологичен часовник , имат финансов часовник. Ти може да си най-голямата любов , но той ще създаде семейство с тази , която се е паднала наред , когато той вече е стабилен и знае, че може да издържа семейство. А, има и късметлии, които се срещат , влюбват се лудо и започват да градят заедно.  Това не са сметкаджии ,  не са хора с невероятни възможности  , но се държат здраво един за друг. Точно те остаряват заедно.

# 172
Ами, все едно да кажа, че ми е критерий да съм влюбена в него. Ако не съм влюбена, то тогава няма да стане нищо. Освен тавтология в тази дискусия. ;P

Мале, ако съм голямата любов на някого и ме изпусне, защото е решил да си играе на провайдър, няма да ми е голяма загубата значи.

# 173
  • France
А защо тогава жените редовно се влюбвате в хора, неподходящи за семейство?
Кои жени? Аз такива не познавам. Мъжете, които съм харесвала винаги са били подходящи. А мъжа, в когото се влюбих даже го ожених за себе си Simple Smile

Цитат
Естествено, че мъжете подбират така, защото мъжете са активния и инициативния пол. От мъжете се очаква да се запознават, да канят, да ухажват, да предлагат пръстен. А жените стоят и чакат от кого да приемат.
Не съм останала с впечатлението, че още живеем във времената, когато жените стоим седнали послушно и чакаме да ни поканят на танц на селския бал. Обикновено сме по-активните. Дори и момчето да дойде да ни заговори, ние сме първите, които сме го забелязали, загледали, усмихнали и дали по този начин зелен сигнал. Simple Smile

# 174
Е много па лесно се влюбваш?
За един мъж никак не е чудно да срещне жена, която не му е неприятно да я докосне (а даже много приятно), мирише на хубаво, говорят си приятно и въобще си прекарват приятно, но това въобще не значи, че ще се влюби в нея. Да иска да спи с нея да, ама чак пък да се влюби...

# 175
  • France
Напротив, даже рядко се влюбвам. А силно и страстно - само един път. Другите мъже съм ги харесвала, което не е същото

# 176
Говорех на Персона7. То много се объркаха нишките. Тя каза това:
Ами, все едно да кажа, че ми е критерий да съм влюбена в него. Ако не съм влюбена, то тогава няма да стане нищо. Освен тавтология в тази дискусия. ;P
В отговор на това:
Ха-ха, ами слагаш си на видно място в списъка с критерии "да не ми е неприятен да го докосна" - какъв е проблема?
Външният вид, миризмата, и въобще т.нар. "химия" е част от критериите, разбира се.

Както винаги, и тази тема скача от едно на друго, докато накрая забравиш за какво сме почнали да си говорим. Казват, че така е нормално да вървят разговорите между стари приятели.

# 177
  • София
Ами аз не се влюбвам лесно. Но никога не съм била във връзка с човек, в когото не съм била влюбена. Не мога да си го представя дори. Задължителен прерогатив ми е за да имам нещо сериозно с някой. А има хора цял живот си изкарват така. Имат си техните оправдания, пред себе си и пред света. Според мен някои наистина вярват, че нямат друг избор, но други нещо ги пари под лъжичката, дори да не си го признават.

# 178
  • По света и у нас
Повечето жени според мен, обичат да си мислят в перспектива когато става дума за любовни истории. Ние си въобразяваме какви би било да си омъжена и да имаш деца с този човек. Мисля, че и доста мъже с н този принцип.

# 179
Говорите много за грижата и тн, но повечето жени са значително по-жертвоготовни и се раздават всеки ден за семейството си до откат.
[/quote]

Мисля че е до човек. Не до пол.
Моя кратък и безмислен живот беше фокусиран изцяло в/у семейството.
И това не е правилно. Според мен трябва баланс. Златната среда.

Revoker
Знам че си прав.
Трябва да си прав.
Но аз съм нелечим романтик.
Ако срещна ГОЛЯМАТА любов ще трябва да я последвам. Но говорим за голяма любов.
Не за .... аааа харесва ми тая мацка.

Мъжете с едни жени ходят, за други се женят. Това е човешката природа.
Грубо, но вярно.
Вие си решавате.

Това вече го обсъдихме.
Много трудно е да се намери универсалната жена.
Хем сексулано разкрепостена, хем с високи морално устои.
Като се жениш май наделява моралните устои.

Като бяхме млади в преобладаващия случай даже не се и сещаха младите, да гледат кой какво има, какво щял да даде и пр.

За мен никога не е било водещо.

И сега и преди не ми е водещо.
Пири се изкрават, пари се изкарват.
Ако си си намерил еша ще се намери изход от всяка ситуация, не само за парите.
В живота има много по- важни неща. Като например здравето.

Сега като ви чета, направо се плаша.

Аз не се плаша, но ми изглежда странно. И явно не съм в час с новите доктрини.
Проблема явно си е наш. Живеем си някъде преди 1998 година.

BasilA,
По-младите може и така да са. Да киснат в еднообразието.
За мен не е така.
Любовта е като гориво за живота.  Трябва да има.
Зарязвам всичко за истинската любов. Ама да е истинска. Е може и средна Simple Smile
За кой какво е постигнал няма да говоря. За пари и там коли апартаменти.
Не ми пука. Ако си идиот и с пари и без пари пак си си идиот.

Arielle,
Без пари не може.
Никой не спори.
Каквото и да си говорим, без пари не става.
По-скоро че парите , като ги има и жената и мъжа , не са решаващи.
Тук нали всички жени са имото имащи, за мъжете да не говорим.
Всички сме милионери Simple Smile
Та се приема, че повечето изкараваме поне по 2000 лв на човек на месец.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 20:06 от RoninBG

Общи условия

Активация на акаунт