Как обичат мъжете?

• 55 993
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ами Крис, вършете и работата на жените и получавайте двойно Joy

Ако мъж изисква бъдещата му жена да ходи облечена като монахиня, дали пак ще бъде обиковено изискване? Лъвице, изискване е мъжът да е висок над 1.90 /примерно/, ама ти да решаваш какво да прави с парите, за които той, а не ти, се е трепал и си е давал здравето, не е и няма как да бъде изискване. Ако не вярваш, представи си, че ролите са обърнати и мъж ти казва за какво да отива заплатата ти, а после ми кажи, че това е изискване и е съвсем в реда на нещата!

П.С. Припомняй каквото решиш! Нямам проблем с това!  Neutral Face

Който иска да си изисква каквото иска, аз с такива не се занимавам Wink И за радост никой на запад не може да ме накара, което е хубаво. И мъжете тук никой нищо не ги кара, ама те искат отсреща да няма и никакви изисквания, и някои се правят на приятно изненадани за разликата Wink

# 511
Може ли някакви индикации (бих написал "насоки", но вероятно бгмамите предимно англофонки няма да ме разберат) за местата където могат да се видят тези т.нар. "ползи" ? Щот аз не виждам такива. Че и деца не виждам вече.
Че даже оставѝ ме мен, да кажем увит съм с червен флаг (знаме на български Wink ). Ама и политиците не виждат деца вече, та се налага да вадят мъртви души за да понапълнят избирателните си списъци.
Wink
За щастие раждаемостта в България се повиши се връща към нормалното. Пълно е с деца навън, надникни и в темите за градините, пукат се по шевовете и едва успяват да се вредят...

Относно ползите, това, което лично съм видяла, докато дъщеря ми растеше, сред приятелите ѝ - децата, отгледани с активни грижи от двамата са по-контактни, по-уверени, по-малко агресивни, по-лесно се адаптират, имат по-малко проблеми в училище, тийн годините им минават по- как да го кажа, безопасно, склонни са да споделят повече и да приемат съвети от родителите си и т.н.
Горното е за деца, които живеят с двамата си родители.
При разделени двойки, починал родител или растящи с втори баща, също при нормални отношения не забелязвам разлика.
Такава виждам единствено при игнорирани деца, когато бащата ясно показва, че не желае да участва в грижите за детето, независимо дали са в един дом или не.

Има един много тънък момент при възпитанието - трудно възпитаваш човек, когото не познаваш. Не става просто така, като поотрасне детето да започнеш да възпитаваш. Когато си отгледал детето от бебе, можеш да усетиш кога те баламосва, кога има проблем, кога трябва да се намесиш и т.н. Затова е неефективна намесата на бащите, сетили се да вкарват тийнове в правия път. Не че има гаранция винаги, но вероятността да хванеш проблем в начален етап е много, много по-голяма.

Иначе ето и обобщено от изследвания:
Скрит текст:
Когнитивни ползи
- Бебетата са по-чувствителни, спокойни и по-малко тревожни, имат по-висок резултат по отношение на умственото развитие
- Участието на бащата в грижите в ранна детска възраст има положителни резултати в дългосрочен план
- Участието на бащите в начален етап на обучение е свързано със значително по-добри когнитивни умения
- Ефектите са по-големи, когато родителите работят заедно в подкрепата си към децата

В емоционален план
- Намалява риска от депресия в периода преди тийн годините
- Намалява риска от употребата на вещества при юноши
- Децата са по-самостоятелни

Социални ползи
- Качеството на връзката между баща и дете изглежда е важен фактор за намаляване на предизвикателното поведение в ранна детска възраст, както и по-късното поведение, свързано с престъпност
- По-добри семейни отношения като цяло

Физически ползи
- Подобрява общото здравословно състояние на децата
- Намалява риска от неволни наранявания при деца
- Намалява риска от ниско тегло при раждане
- Насърчава здравословна бременност
- Подобрява съня при малки деца
- Увеличава процента на кърмене

Източик

И понеже сме в темата "Как обичат мъжете?" и съм човек, който гледа действията, не приказките, ще кажа, че ако мъжът ми не се грижеше за детето ни, нямаше да му повярвам, че го обича.

# 512
За щастие раждаемостта в България се повиши се връща към нормалното. Пълно е с деца навън, надникни и в темите за градините, пукат се по шевовете и едва успяват да се вредят...
Е, ако викаш "увеличение" от 56.5 хил. на 57 хил. - ОК. Ето данните за население (първа колонка) и брой живородени деца. Все пак е успех, че последните години от по-малко хора се раждат горе-долу пак толкова деца, тоест коефициентът на раждаемост леко се качва:

# 513
  • София
Ще ми е интересно мъжете от форума да споделят каква мислят е ролята на мъжа за това да има по-висока раждаемост и как конкретно мъжете в България допринасят за това?

# 514
chris78, коефициентът на плодовитост 1997 г. 1.09, след това тенденцията е нагоре. Не инцидентно, а постоянно. За 2023 г. е 1.79. Ако се запази скоро ще стигнем нивата от края на 80-те (1.96-7).
Но раждаемостта не е показател за обич, така че не виждам в каква връзка я обсъждаме точно в тази тема.

# 515
  • София
НСЧ, коефициентът на плодовитост не е в пряка връзка с този на раждаемост обаче. Първият може да се покачва, раждаемостта реално спада (с колебания) в последните 35 години и това е статистически факт. Ето тук се проследява лесно, в съседни колонки са:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0% … D1%80%D0%B8%D1%8F

За ролята на бащата съм абсолютно съгласна, всички познаваме "формални" бащи, ако и да не се водят разведени/самотни родители.

# 516
В повечето случаи ролята на бащата се свежда до безкрайната гордост, че сперматозоидите му са извършали геройство и е горд от белегът на мъжествеността си – оплождането.
И да ходи на работа, докато жена му гледа бебчето.
Извън това закостеняло самодоволно поведение, вече виждам все повече млади мъже с колички по разходки и насам-натам. Сега, вкъщи дали помагат и как, не знам. Нямам инфо от първа ръка.
Но за мен това е израз на обич, да.
Да излезеш с бебчето на разходка, за да отмениш жена си да се поокопити и да си почине, примерно. То дори и сама у тях да си остане и да си лежерства няколко часа, пак е супер почивка.

# 517
  • София
Ами Крис, вършете и работата на жените и получавайте двойно Joy

Ако мъж изисква бъдещата му жена да ходи облечена като монахиня, дали пак ще бъде обиковено изискване? Лъвице, изискване е мъжът да е висок над 1.90 /примерно/, ама ти да решаваш какво да прави с парите, за които той, а не ти, се е трепал и си е давал здравето, не е и няма как да бъде изискване. Ако не вярваш, представи си, че ролите са обърнати и мъж ти казва за какво да отива заплатата ти, а после ми кажи, че това е изискване и е съвсем в реда на нещата!

П.С. Припомняй каквото решиш! Нямам проблем с това!  Neutral Face

Който иска да си изисква каквото иска, аз с такива не се занимавам Wink И за радост никой на запад не може да ме накара, което е хубаво. И мъжете тук никой нищо не ги кара, ама те искат отсреща да няма и никакви изисквания, и някои се правят на приятно изненадани за разликата Wink

Лъвице, аз не съм против изискванията. Против съм това да наричате с думата "изискване" грубо вмешателство в чуждите живот и права, на което нямате и никога няма да имате право. Извън тези вмешателства имайте каквито щете изисквания!

Ако още ви е трудно да се съгласите с мен, представете си, че ролите бяха разменени - мъжете предявяват универсално "право" на собственост върху съдържанието на портфейлите ви и това как ще се изразходва то. При ваш отказ, разправят, че сте стиснати във всичко и не сте истински жени. Пак ли ще е изискване за вас и дори ще громите дамите, дръзнали да се оплачат от това? И ако не е, защо се насажда тая изкуствена разлика между двата пола относно правото им да се разпореждат със собствените си пари?

# 518
  • София
Нито има право, нито вмешателство. Единствено опит да се внуши наличието на такова, защото на някого не му харесва да бъде отсят по критерий стиснатост.

# 519
  • Далечният изток
Сега, който пък много го е страх, че някоя меркантилна кучка, груба и несъобразителна, каквито са всички жени впрочем, ще му изхарчи всички парици, да си стои сам, то никъде не е казано, че е задължително да бъдеш във връзка.
От 200 кладенеца докара вода, да ни убеждава, че всички жени сме такива. Ми добре, като сме такива, не се занимавай с жени и няма да имаш такъв проблем.

# 520
Ма какви са тез жалки сравнения какви претенции били имали жените към портфейлите

Явно нямате деца
Песен са жените в сравнение с децата 😄

# 521
Имаше едно меме по темата
"Before being afraid of goldgiggers, make sure you first have gold"
Тааа, аз съм забелязалс,че само мъжете, които нямат кинти, ги е страх, че някоя ще им ги вземе и тръбят наляво надясно какви са меркантилни... Rolling Eyes

# 522
И тука ли заяждане.
Нещо са в ПМС мъжките потребители ми се струва, съдейки и от другите теми.
Странна птицо, ставаше въпрос за елементарен джентълменски жест, приятелю.
Ти къде отиде, реферат написа за изнудване и насилие.

# 523
  • Далечният изток
Имал е властна майка, разпореждала се е с парите на баща му, оттам - всички жени са такива и омразата към тях. Всъщност индиректно изразява отношение към майка си. Това като съкратена версия на психопрофил, но пък на мен ми е достатъчна.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 09:22 от AIDA_N

# 524
Или нямат пари (да се разбира = не компенсират с внимание и добро отношение) и като Пенчо с парите излезе с красавицата, задействат завистта. Мъжете с парични проблеми (да се разбира = не компенсират с добро отношение) са най-вещите в злобните коментари и хулите

Общи условия

Активация на акаунт