Как обичат мъжете?

• 55 906
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 705
  • France
Ми аз пак не схванах, може да съм тъп?
Ако мъжът покаже отлично отношение, отваря й вратата, дошъл е добре облечен, подстриган, изкъпан, води интересен разговор и въобще е супер пич, но не плати вечеря и вино, а само едно кафе - да си завре отношението там, къде слънце не огрява, и повече да не се обажда?
Така излиза от женските думи.
Горките мъже... на какви жертви са готови за една среща JoyJoyJoy

# 706
  • Обран бостан ;)
Ми аз пак не схванах, може да съм тъп?
Ако мъжът покаже отлично отношение, отваря й вратата, дошъл е добре облечен, подстриган, изкъпан, води интересен разговор и въобще е супер пич, но не плати вечеря и вино, а само едно кафе - да си завре отношението там, къде слънце не огрява, и повече да не се обажда?
Така излиза от женските думи.

От кого да те защитава мъжа и за какво да се грижи за тебе, като ти преди даже да са те питали тръбиш, че чудесно се справяш и сама без мъж, и че грижите и защитата били "шитня"?
Не приемай всичко за 100 % истина.

Имах една колежка в първи курс, която на всеослушание каза " Само бикините ми струват 20 000 (неденоминирани), той на пицерия ме кани". Нещо такова е.

# 707
Мисля, че въпросът е в инвестицията.
Когато харесваме някого, ние инвестираме в него - време, отношение, а също и пари.
Не е нужно да е вечеря, но ако един мъж не желае да инвестира и едно кафе в една жена, значи не я харесва достатъчно.

Същото е и при жените- колкото повече харесват един мъж, толкова повече са склонни да му прощават дребните провинения.

Съответно и жените по инстинкт усещат, че мъж, който не иска да инвестира в тях  и едно кафе и все гледа да не се прецака, няма да е мъж, който ще се грижи за нея и децата им, когато тя е в слаба позиция - бременност,  раждане, майчинство

Затова и най-мразената мъжка черта е стиснатост.
Затова каквото и да кажете и направите мъжете във форума, презрението към стиснат мъж не можеш да го промениш.
По същия начин вие харесвате млади и хубави жени и каквото и да направим ние жените,  няма да променим това и вие няма да започнете на харесвате 70 годишни 150 килограмови жени.
Това е добронамерен съвет - приспособете се и си избийте илюзията,  че можете да промените другия пол.
Или недейте, животът си е ваш.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 12:09 от gotemperor

# 708
  • Обран бостан ;)
Даже и не мислим  да ви променяме.

Крис78, на прав път съм май Wink

# 709
Ние много добре го разбираме, но изтъкваме когнитивния дисонанс, когато една жена каже "аз съм силна и независима, не ми трябва мъж да се грижи за мен", докато очаква той да й плати сметката, за да демонстрира, че може да се грижи за нея.

Нямаме нищо против да плащаме сметката на жени, които признават, че имат нужда от мъжка грижа. Обратното ни дразни.

# 710
  • France
Криско, да се взема за пример. Аз съм независима жена. И силна ако не става дума за носене на тежко Simple Smile.  Дори не искам да ми плащат на първа/втора/трета среща. Но нямам нужда от мъж, който да не е солидарен с мен и на когото нямам доверие, че ще бъде моята скала при първата по-силна житейска буря. Имах подобен опит веднъж и вече знам за какво трябва да внимавам. Simple Smile

# 711
  • София
Плащането на сметка не е грижа, а показва отношение. Ако някой се държи страхотно на първа среща и изведнъж реши да не плаща сметката, бих се запитала с какъв мотив го прави? Ето това е когнитивен дисонанс. Честно казано се сещам само за тъпи причини - от рода на мислене тип, щом ще е нагла да го играе смела и независима жена, нека си плаща сега, или подобен тип комплексарски реваншизъм.

Между другото, коя жена излиза на среща с такива заявки? Аз никога не съм. Всъщност, веднъж - минах с тоя номер на един, който държеше да ми плаща, колкото и да му обяснявах, че не сме на среща. Не исках нищо да ми плаща и се запънах яко с думите - аз съм съвременна жена, никой не ми плаща сметката. Такива меренки с мъж, който харесвам, са ми излишни, и очаквам да са и на него.

# 712
Няма когнитивен дисонанс тук.
Плащането на сметката не е вид финансова грижа за една иначе независима жена.
То е жест, който в културен смисъл означава: аз съм те поканил и засвидетелствам уважение, грижа в смисъл на ангажимент - и ми е приятно да се проявявам като способен, заможен, щедър и прочее.
Па дори да е едно кафе за 5 лева.

п.с. Лъвица също е обяснила

Защо, о защо - мъже пишещи в темата, не обмислите малко Големия проблем с плащането на сметката - от всички възможни страни и обяснения.
Няма да се налага това тъпо редактиране на вашите пропуски, страница след страница.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 12:29 от .Hazel.

# 713
  • France
Плащането на сметка не е грижа, а показва отношение. Ако някой се държи страхотно на първа среща и изведнъж реши да не плаща сметката, бих се запитала с какъв мотив го прави?
Това ми се е случвало и оттогава нямам никакви претенции за плащането на първа среща. Намирам, че това не е никакъв лакмус за по нататъчните отношения. За сметка на това изискванията ми са се завишили

# 714
Хубаво - нормално е всяка жена да очаква това. И как го разбира от първа среща, ако той не иска да плаща за скъпи вечери, докато още не му е никаква?

Въобще, цялото определение "стиснат" се лепи малко по инерция.
Стиснатият човек не харчи и за себе си. Аз познавам такива. Яде евтина храна, носи стари дрехи, кара стара кола, а трупа пари и апартаменти - за къде, не знам.
След това има хора, които харчат, но си правят сметката какво получават срещу парите си. Повечето хора вероятно са в тази група. Пазаруват разумно, черпят хора, които са им близки по някакъв начин.
Има и ларж, т.нар. "с широки пръсти" - и такива познавам. Когато имат пари - пей, сърце! Угаждат си и на себе си, и на други хора вкл. използвачи около тях. После в един момент се оказва, че нямат пари да си платят сметките.

# 715
Аха, разбирам, когнитивен дисонанс било.
Ами да обясня - ние можем да сме силни и независими и можем и без вас.
Но е по-хубаво с вас.
Но не с всеки един от вас, а само с такъв, който харесваме, заслужава си и има добро отношение към нас и ИМА ЖЕЛАНИЕ да се грижи за нас, дори ние да можем да де справим сами.
Другите просто ги отсяваме.

# 716
Хубаво - нормално е всяка жена да очаква това. И как го разбира от първа среща, ако той не иска да плаща за скъпи вечери, докато още не му е никаква?

ДА НЕ Я КАНИ ТОГАВА
повтарям - ДА НЕ Я КАНИ на въпросната първа среща.

На никого не е притрябвал такъв, сметкаджия на дребно.

п.с. ето когнитивен дисонас:
1. кани я на среща
2. на скъпа вечеря
3. не плаща, защото му е никаква
= гъз

# 717
  • София
Нали мъжът кани, кой го кара да избира скъп ресторант?

# 718
Пак стигнахме до там, че той какво щял да получи.
И после ми говорят глупостите, че не било стиснатост.
Баш стиснатост си е, каквито и сладки приказки да я замаскират и много са си прави жените да отсяват по този критерий.

# 719
  • France
Аз отказвах поканите за ресторант. Обикновено избирах бар, който ми е удобен като разположение. И в който знам, че ще има хора. Нямах претенции мъжът да плаща, по-скоро гледах как точно реагира - много по-важен момент. Дали се притеснява (ако (не)платя дали ще я обидя), дали плаща с жест на баровец (червен флаг, особено ако почне да приказва за какъв ресторант знае), дали се прави на ударен (явно не го интересувам толкова), дали (като ММ) простичко казва, че сега съм на негов терен и той трябва да плати, но следващия път той ще дойде и ще ми предостави реда (индиректна заявка за нова среща).

Общи условия

Активация на акаунт