Как обичат мъжете?

• 55 906
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 720
  • У дома... някъде
Наистина мъжете в днешно време не знаят какво е  кавалврство и как да се държат.
На мен са ми идвали на първа среща с една роза и са ме черпили едно кафе или каквото пия обикновено през деня за 1-2часа.
Важно е отношението, важен е начина по който този мъж, който ме е поканил  се е погрижил с жест към мен.
От там нататък,на база първите впечатления, отношение,чист и спретнат вид, добра комуникация жената си преценява дали да излезе пак и пак и така нататък,за да се задълбочат отношенията и да прерастнат във нещо повече.

Въпрос за 10 лв и малко повече ум,но по лесно е да коментират как не били длъжни.
Разбира се.
Никой никого не може да накара и да научи как да се държи с жена.
И после четем теми на мъжете как не им се получавало с жените и  много сме били искали.

Тук колкото и жени обясниха подобни неща,никой от пишещите форумци в мъжки род не се замисля какво всъщност им се казва.

# 721
На някои роза сигурно им се свиди и за майката на децата им, ти за първа среща говориш Joy
Сега ще ти изкарат ценоразпис колко струва една роза.

# 722
  • France
Аз пък нямам никакво желание за роза на първа среща. Много задължаващо.

# 723
  • София
Ама ето, казвам ви - толкова съм добричка, че измислих опция за среща без заплащане - в кафето горе. Само че нито една, ама нито една от тези срещи не е имала никакво продължение.

# 724
Аз, като цяло не разбирам.
Разни хора. Защо трябва да мислим еднакво ?
И защо ако някой има друго мнение , трябва да е лошия.

Кой казва, какви са правилата в целия свят, за всички хора.

Отиваш на среща.  Той не плаща. Няма втора среща. Явно не е твоя човек.
Търсиш си друг. Той друга и така.
 Не мисля, че е хубаво да се демонизират някакви хора, защото нямат твоя начин на мислене.

Незнам, кога от споделяне на лично мнение по въпросите, тук стана нещо, като другарски съд. И кой има полза от това ?

# 725
Хубаво - нормално е всяка жена да очаква това. И как го разбира от първа среща, ако той не иска да плаща за скъпи вечери, докато още не му е никаква?

п.с. ето когнитивен дисонас:
1. кани я на среща
2. на скъпа вечеря
3. не плаща, защото му е никаква
= гъз

Да доразвия още малко тази си теза, какво ще се случи ако някой от [мъжете/условно такива] тук, покани Хейзъл на среща и всеки държи на принципите си:

м: Хейзъл, искаш ли да излезем
х: (със сантимент към 23-годишния опел на м., тъй като дядо и е имал такъв) - ами добре, да излезем
м: Искаш ли да ходим на брънч в Джуно (неделния излиза около 100лв за двама)
х: ок, става
м: обаче от сега да ти кажа, че всеки си плаща сметката, защото имам такива принципи и още си ми никаква
х: (без да показва пръст, разположен централно на дланта) супер, нека ти звънна аз

звъни на 32 юли.

# 726
Ние много добре го разбираме, но изтъкваме когнитивния дисонанс, когато една жена каже "аз съм силна и независима, не ми трябва мъж да се грижи за мен", докато очаква той да й плати сметката, за да демонстрира, че може да се грижи за нея.

Нямаме нищо против да плащаме сметката на жени, които признават, че имат нужда от мъжка грижа. Обратното ни дразни.
Но това означава, че ти предпочиташ една жена да е с теб, водена от нужда, а не от желание?
Аз съм с даден мъж, не защото имам нужда от него, не защото искам да ми плаща сметките, да ме издържа или да ми поправя кранчето. С него съм, защото ми е приятно и ми носи радост в живота. И когато ме покани на вечеря за пръв път, ми се иска да плати сметката не защото имам нужда от това, а защото на него му е приятно да го направи. Аз лично не го очаквам на всяка цена, но ми харесва кавалерското. Нямам нужда и вратата да ми се отваря, но и там ми е приятно кавалерството.
Обратното също е валидно - бих предпочела мъжа да е с мен, не защото има нужда някой да му готви, а защото му е приятно с мен. От своя страна аз с удоволствие бих му сготвила, защото ми е приятно да го направя.

Изобщо, идеята двама души да бъдат в една връзка, водени от нуждата, лично за мен не предвещава нищо добро.

# 727
ДА НЕ Я КАНИ ТОГАВА
повтарям - ДА НЕ Я КАНИ на въпросната първа среща.
Ма защо така с викане, Хейзъл? Та аз съм напълно съгласен. Нали аз ви предложих да ги питате като ви канят дали ще платят, та да си спестите губенето на време, ако не.
А в профилите си в Тиндър може да напишете "Не ме кани на среща, ако няма да платиш вечерята".

Само че има един проблем - като съдя по опита на всички ви, явно има немалко мъже, които са стиснати*. Всяка тука се оплаква, че е попадала на такива. Колко са не знам, но да речем 30%? Това значи, че за 30% от жените няма да останат никакви мъже - дори и стиснати. Това ОК ли е?
---------------------
* А те може даже да не са стиснати, а да им е омръзнало да плащат вечери само за да ги резнат после защото не слушали нейния тип музика. Ето например този младеж:
С един пък много си допаднах след три срещи, но на четвъртата ме покани да го придружа на сватба на приятел и това не го приех за нормално и прекратих.
Три вечери е платил, и сега? Ако пита теб, сигурно ще му кажеш "Е няма нищо, бъди мъж, избери си някоя друга, плати 3 вечери, пък може и да стане. А ако не стане, мини пак на друга, плати 3 вечери, и..."
А пък ако пита мен, бих му казал "другия път я заведи на едно кафе или барче, виж как се държи, и ако се харесвате и работата отива на добре, тогава кани пак - а вечерите си ги запази като/ако станете гаджета."

# 728
А защо вие не напишете в профилите си в Тиндър (мен не ме мислете, аз съм бракувана)
"Не плащам вечеря на първа среща, нищо че съм те поканил"

Какво да питаме? Пак ли да пресъздавам ситуация?
М: каня те на вечеря в японския ресторант
Х: аз трябва ли да си платя половината вечеря
М: да, защото си ми никаква
Х: ок, ще ти звънна

# 729
  • София
Ей, Хейзъл!
Бях го забравила, ама ме подсети.
Писахме си с един преди лятото някъде. И на всеки чат едни намеци как аз ще черпя. Ха познай, дали съм го виждала на живо и дали не изтрих чата?

# 730
Аз на някого да съм казал да кани жени на скъп ресторант, ако няма намерение да плати?
Всичките ми мнения назад ако искаш рови, и все това ще видиш: за първи срещи, когато хората не са гаджета, е подходящо нещо неангажиращо, и канещият е редно да го плати.
Вечери, грижи, закрила и такива работи са за близки хора - а не за такива, с които си на интервю и се чудят за какво да те отрежат.

# 731
Еми, Крис, аз те цитирах. Първа среща, вечеря, не му била никаква, следователно нямало да плати.

# 732
Ебаси, чета и се кръстя. На първа среща с приятеля ми от кафе отскочихме и в ресторант.
Една стотинка не ми позволи да платя. Изпрати ме до вкъщи и не пожела отплата в "натура".
Боже колко мъка има по света... Боже.

# 733
  • София
Това, между другото, си е психологически проблем на съвремието. То не е първа, а така наречената даже "нулева среща', иначе казано запознанство. Едно време, запознанството се е осъществявало в приятески кръгове, училище, университет, работа и така нататък.
Преди седмица излезе изследване как са паднали процентите на "живите нулеви срещи" спрямо онлайн запознанствата.
Например 2000 та година да били 80% на живо спрямо 20 % онлайн. /горе долу казвам/. 2024 са 80 % онлайн спрямо 20 % на живо.
20 години са малко време и като цяло на хората все още им е трудно да се приспособят.

# 734
  • Обран бостан ;)
Аз на някого да съм казал да кани жени на скъп ресторант, ако няма намерение да плати?
Всичките ми мнения назад ако искаш рови, и все това ще видиш: за първи срещи, когато хората не са гаджета, е подходящо нещо неангажиращо, и канещият е редно да го плати.
Вечери, грижи, закрила и такива работи са за близки хора - а не за такива, с които си на интервю и се чудят за какво да те отрежат.

Точно !

За пръв път съм на мнение, че потребителките са откровени са на 100%.

За тях срещата е "инвестиция", която трябва да носи печалба, разбирай кеш (за благозвучие - внимание). Колкото повече е кеша, толкова по-затворени са очите за червени флагове. После "Оуууу влюбена бах, не ги видях". Разбира се, че не си, при толкова "внимание".
Накратко, искат "внимание" и се мисли за момента, защото много добре виждат, че ДСА (дълготрайните сексуални активи) се амортизират и в един момен пазарната им стойност ще е нула.

Иначе дисонанси да искаш:
Аз съм силна, независима, сама си плащам сметките и не ми трябва мъж.
- А така, браво маце. Знаеш си цената. Дръж така. Мачкай ги мъжете и не се продавай за празни приказки и романтика.

Аз съм силен, независим мъж, сам си плащам сметките и не ми трябва жена.
- Никоя не ти пуска, а. Уууууууу смотаняк.

Дежа вю - темата е как обичат мъжете, но в същност се разбра как "обичат" жените.

Общи условия

Активация на акаунт