Как обичат мъжете?

• 56 150
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 240
Окей, докато е майчинство доходът ѝ е по-малък в общия случай, нормално е мъжът да покрие разликата. Няма да ги оставяме тия деца да мрът от глад в крайна сметка. Но те ще пораснат, майката отново може да започне работа. Пък в крайна сметка ако парите не стигат, няма да ходя на маникюр и масаж и толкоз.
Не знам дали си чела този раздел във форума по-назад, ама има няколко теми, в които доста жени настояват, че мъжът трябвало да покрива тази разлика и да дава пари не за да не мрат от глад децата и за да ходят на маникюр майките им (тук във форума нямаме недохранени деца и майки без маникюр). Ами за да си ги скътала жената в лична сметка, та да има да започне нов живот ако мъжът й реши да я зареже когато остарее/погрознее.

# 241
Не съм го чела това, от сравнително скоро съм активен потребител на форума, преди това съм го ползвала само за препоръки и информация.
Ама те хората всъщност и такива договори си правят. Историята познава такива случаи. При първо дете - еди колко си, при второ - още отгоре. Ма що тук не се правят легално такива неща, ми все с хитрост, не знам 😅

# 242
  • По света и у нас
Всички започваме от 50/50 и алтруистично и с еманципирано самопожертвование раздаваме от женския лагер. Ок той мъжа и той е човек. Само да те светна Пипи, че бебчо като дойде и този твой нов мъж си го научила на 50/50, ще даваш 90/10, като 10% е от мъжа и 90%ще е от тебе. Затова сега започваме от 100 от него / 0 от тебе, та като стане по сериозно положението нещата да се изравнят до 50/50 натурално.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 17:37 от PriMadonna

# 243
Prinadonna, ти намери ли такъв, който да започне, от 100 на 0, че аз такова нещо, дори не си го представям, нито съм виждала по нашите ширини.
Зле съм с математиката и такива сметки, не ми се отдават.

# 244
  • София
Окей, докато е майчинство доходът ѝ е по-малък в общия случай, нормално е мъжът да покрие разликата. Няма да ги оставяме тия деца да мрът от глад в крайна сметка. Но те ще пораснат, майката отново може да започне работа. Пък в крайна сметка ако парите не стигат, няма да ходя на маникюр и масаж и толкоз.

В крайна сметка, ако парите не стигат, жената ще спре да ходи на маникюр, мъжът на фитнес, и нещата ще наредят Wink

Иначе майчинство удря жената много отвъд тези 1-2 години, защото и напред във времето грижата за децата не е балансирана, в общия случай. Затова и за мен е нормално мъжът да поеме повече от обичайното. Иначе е смешно да се бие в гърдите какъв е провайдър Joy Разбира се, ако мъжът намери начин да участва сравнително равностойно (например, да поеме цялото домакинство, докато жената гледа детето), тогава финансовата тежест може да се разпредели по друг начин Wink

# 245
То и обичта стана избирателна.
Обичам те затова и затова, искам това и това, ама аз давам всичко за теб и семейството. Но не виждам в същото време нещата, които ти даваш. ПОд формата на време, безсъние, грижа, внимание, възпитание. Ето това е тъжното. Много мъже не прозират, че за да имат семейството, което имат като атмосфера, дом, място да си у дома, стои човек/жена, която създава и поддържа това място с енергията си.

# 246
  • По света и у нас
Те изобщо си нямат и понятие, някои зацепват че са станали бащи месеци след като бебето е родено.
Happy Doc, аз не съм намирала такъв  (не броя последното ми гадже защото живеехме в отделни апартаменти в отделно градове и той искаше да прави 100 на 0 , но аз да заживея с него не можеше да стане, а той нямаше да ми плаща наема за 2ри апартамент) имам приятелки с такива мъже - съществуват.
Когато бях мома за женене имах промит мозък - да съм 50/50, точно както повечето  българки са объркани от медиите в Бг. Да не би случайно да натежа на мъжа си, да не би на съм несамостоятелна. Еми накрая това се оказа проблем, защото не можех да се отдам на майчинските грижи, а трябваше да блъскам и в работата и вкъщи. Сега вече знам, защо има 100/0 и защо не трябва да е 50/50 още от началото. И други проблеми излизат от това партньорите да са равностойни, или жената да работи а мъжа да гледа бебето, но е тема за друга дискусия.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 19:22 от PriMadonna

# 247
  • Далечният изток
Бази, бързо го разбират, когато останат сами. Жената създава уюта, това е ясно, но винаги съм смятала, че жената въобще като цяло крепи семейството.

# 248
Само да те светна Пипи, че бебчо като дойде и този твой нов мъж си го научила на 50/50, ще даваш 90/10, като 10% е от мъжа и 90%ще е от тебе.
Светни ни също как и защо става тази трансформация в процентите. Обикновено жените в майчинство разчитат на доходите на мъжа, пък ти твърдиш обратното. Или не си добра с математиката или с подбора на мъже.

# 249
  • Out of the Mix
Още преди да се е появило детето, ако, има достатъчно спестявания (да се разбира десетки хиляди) и в двете сметки - и на мъжа, и на жената, за да няма после кой колко дал, напълно, изцяло, допълва и т.н. Аз без пари не оставам. Съответно и с разумна жена бих градил, ако въобще. Слепи Недели няма при мен, нито пък нещо да е на всяка цена. Комфортът, рахатът и кефът от живота не се нарушава току-така.

# 250
Ревокър деца няма да разбере защо мъжа трябва да се грижи за жената на 100 процента финансово и без уговорки, а ти Пипилота имаш ли?

Каквото и да пиша, явно ще се коментира като агресия, то вече да погледнеш жена в очите, а не да се взираш в земята като пън, си е направо 5 години по наказателния кодекс. Без право на съкращаване на срока при добро поведение.

Ще бъда изцяло позитивен:
Наслука!
Желая ви късмет. Щото си е необходим, да не кажа задължителен. Тоя вид дивеч, който сте тръгнали (не само Primadona) да отстрелвате, даже в Червената книга трудно ще го откриете.
Освен да пробвате качествата си на изкусителки върху идеалния мъж на бг-мамата Wink

# 251
Още преди да се е появило детето, ако, има достатъчно спестявания (да се разбира десетки хиляди) и в двете сметки - и на мъжа, и на жената, за да няма после кой колко дал, напълно, изцяло, допълва и т.н.
Оле, оле, ще се отписвам от този подфорум, докато не съм загубила чувството си за нормалност.
Revoker, ти си огледалният образ на Primadona. И двамата обитавате света на фантазиите. Финансовите.

# 252
  • Out of the Mix
Не знам, Елифф.
Всеки работещ човек след 30-35, ако няма никакви пари и поне нещо зад гърба си, проблемът е негов, а за мен е червена лампа. Имам една колежка почти милионерка, още от ~35 годишна дръпна много с материала. Но стана мега меркантилна и не се издържа, кариерата, та кариерата. Разбира се мъж и семейство не можа да създаде и задържи. Беше хубавелка преди 10-на години, вече е как да кажа "на възраст", но поне осигурена. Нахална, но поне сама е постигнала всичко.

Гореизложеното е свързано с това, че дете не се създава без обезпеченост в 2024 г. и занапред.

Ти от заплата до заплата ли живееш?
Съмнявам се, изглеждаш ми разумна.
Та, не знам кое е ненормално, и кое нормално.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 21:57 от Revoker

# 253
  • Somewhere beyond the moon and stars
Сметки, сметки, само че любовта и щастието не могат да се пресметнат.
Факториел от любов.

А, между другото, децата развалят и комфорта, и рахата за известно време. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 254
  • Out of the Mix
Така е Смарагд, знам. HugFlowers Cherry Blossom
Не и без сметки не може, поне за сериозни неща. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт