Как обичат мъжете?

• 56 134
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз теглих от спестяванията ми - около 9 месеца за да съм 50/50 с мъжа ми докато гледах бебчо вкъщи. А с второто бебе не ми дадоха да отсъствам за повече от 3 месеца и се върнах на работа… да опъвам каиша.
Такаче изобщо не ми говори за 50/50. Това е сметката на най- загубените, за да можело на него да му е комфортно аз ще се стрелям в крака, не мерси. пък и мъжа взима повече пари от жената точно уж с идеята, че семейство имал да храни…. Въртят го както си искат и вие им припявате.

Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1

Е за това говоря толкова теми вече, ама на много мъже не им е изгодно жените да се усещат за тея работи. Много си е права Примата за някои неща.

Бази, бързо го разбират, когато останат сами. Жената създава уюта, това е ясно, но винаги съм смятала, че жената въобще като цяло крепи семейството.

Крепи го, когато мъжът се скатава и реално тя носи цялата отговорност, като Атлас света на раменете си. Тъжна реалност за много.

# 271
  • По света и у нас
И какво като го разберат после… докато той се сети тя вече го мрази и е готова да се маха.

# 272
И какво като го разберат после… докато той се сети тя вече го мрази и е готова да се маха.

Ако може да се махне. Имах приятелка, която в стремежа си да е 50 на 50 фалира и да искаше нямаше къде да отиде. Оплакваше ми се, че пари дори за детето не давал. Ама си натискаше парцалите. Нали 50 на 50. В края на месеца тя беше на червено, а оня даже спестяваше.

# 273
  • По света и у нас
Ето това е 90/10 за тези които се чудеха на моята математика…

# 274
Ето това е 90/10 за тези които се чудеха на моята математика…

И аз съм била овца и аз съм делила с мъже на същият принцип. Добре, че при такива сметки не са се появявали деца, че не знам.
Не съм вярвала, че мъж може да се цигани да не иска да дава пари за собственото си дете, ама света вече се изроди.

# 275
Ако в едно семейство единият фалира, значи семейство няма, а съдружие с интерес.
А защо се навивате да раждате от мъже, които не само не ви обичат, но и не искат да поемат отговорност като глава на семейството?
Не съм вярвала, че мъж може да се цигани да не иска да дава пари за собственото си дете, ама света вече се изроди.
Как го избра този мъж, какво му хареса, с какво те привлече?

# 276
Ако в едно семейство единият фалира, значи семейство няма, а съдружие с интерес.
А защо се навивате да раждате от мъже, които не само не ви обичат, но и не искат да поемат отговорност като глава на семейството?
Как го избра този мъж, какво му хареса, с какво те привлече?

Като всички манипулатори и нарциси в началото на връзката са много ларж докато не щракне капана. После край - особено, ако вече те е вързал с дете. Аз имах невероятният късмет да не забременея от такъв човек, но други жени не са. И това не ги прави тъпи или каквото се сетиш. Просто са изтеглили късата клечка. И като си вързана вече с дете опъваш каиша цял живот.

# 277
пък и мъжа взима повече пари от жената точно уж с идеята, че семейство имал да храни….
Коя е тази фирма, в която на мъжете плащат повече от на жените? Да ида да им стана консултант, веднага ще им кажа как да си вдигнат печалбата - да изгонят мъжете и да ги заменят с жени, на които се плаща по-малко за същата работа.
В моята фирма отдавна да сме го направили ако ставаше - постоянно СФО-то спуска меморандуми да търсим начини да намалим разходите и да вдигнем печалбата. Що не сме се сетили за това нещо, толкоз лесно...

Иначе за плащането от мъжа на повече от разходите съм съгласен, и аз винаги така съм правил. Къща, кола, храна, почивки и разни сметки за парно, ток, вода и т.н. аз ги плащам в къщи.
Е вярно, плащам ги с парите, които мога да изкарвам само защото жена ми ми е създала възможност да ходя на работа, понеже ми е родила и кърмила децата, така че плащам ги всъщност с нейни пари (според някои съфорумки), ха-ха.

# 278
Нейни/твои....
а децата? те на кого са?

# 279
Този казус на авторката го разбрах така - попада на мъже, които искат да си живеят като ергени, а само жените с тях да са "във връзка". Беше писала за някакъв, който не искал да живеят заедно, искал тя регулярно да ходи в неговия град, но не отчитал, че за нея това е време, в което губи пари от неработене и от плащане на наем, хотел или каквото там беше. Иначе да се водят във връзка, но основно тя.

Така. Това, което тя търси - единият да се съобразява с графика и свободното време на другия, но да не кара на хляб и маргарин, - съществува във всички общества, но когато и двамата са на един акъл.
Когато единият си стиска своя живот, но изисква от отсрещния несъразмерно съобразяване и жертви - не става.

# 280
  • София
Във фирми с такова мислене, жената автоматично се смята за по-некомпетентна, защото е жена, така че не биха наели повече жени за по-малко пари, защото не смятат, че могат да свършат работата. Отделно да, докато жената ражда и е в майчинство, а твоята работа не страда, Крис, работодателят не е доволен, че си губи кадрите, и това да си жена автоматично те прави по-нежелан кадър. И спиралата е завъртяна.

Между другото, наскоро една съфорумка даде точно такъв пример, как работодателят с това обяснил разлика в заплатата й с тази на мъжете - те трябвало да издържат семейство.

И да, ако жената е поела отглеждането на децата ви, значи ти си поел изкарването на парите ви Wink Ако тя гледаше децата ти, логично трябваше ти да изкарваш парите й. Wink Не е ли така?

# 281
Никога няма да забравя как същата приятелка, за която писах се оплакваше, че останала без пари за памперси на детето, оня не давал. Бях шокирана.

# 282
@Лъвица - Това е така, и затова парите ни отиват за издръжка на дома и семейството ни, а не в лична сметка на жената, за да си имала тя за един ден, когато реша да я изгоня и сменя за по-млада и хубава.
Но това е дълга тема, за която сме писали много в миналото, та не ми се връща на нея.

Да се върна на заплащането - а защо тогава жени се съгласяват да работят в такива фирми, нима няма достатъчно други фирми, които ценят наравно мъжете и жените? А има и много фирми, в които собственика и ръководните кадри са жени (например моята - CFOто глобално е жена, шефката на българския клон е жена) - да работят там, където ги ценят според уменията им? А фирмите, които плащат повече (непазарно) на мъжете само защото са мъже, ще бъдат изместени от конкурентите си, които са по-ефективни?

# 283
Ти на Луната ли живееш? Защо се съгласява според теб?

# 284
Отде да знам? Питай тях.
При положение, че всички работодатели се оплакват как нямало читави кадри, да се съгласиш да работиш за по-малко заплащане, отколкото заслужаваш и колкото плащат на другите, които извършват същата работа, си е твой проблем. То и мъже има такива - и тях ли да ги мисля?

Общи условия

Активация на акаунт