Как обичат мъжете?

• 56 034
  • 2 520
  •   1
Отговори
# 435
На мен не ми се струва срамно или странно за една жена да е меркантилна.
Ако каже - аз съм нежния пол, а ти си силния, амбициозния, борбения пол; освен това смятам да родя и гледам деца, така че нямам да имам толкова време и енергия да изкарвам пари колкото теб, така че покажи ми отсега можеш ли да изкарваш пари, ако искаш да бъдеш с мен (може да започнеш с плащането на една вечеря).
Странно ми е обаче ако каже - аз съм силна и независима жена, всичко което умеят да правят мъжете го умея и аз, даже по-добре; не ни трябват мъже в наши дни; но ако искаш да бъдеш с мен, плати ми вечерята, моля.

Много точно казано! Smile
Жените открай време си мерим с двойния аршин, според случая. Wink Така ни изнася най-много. Мъжете сте изтеглили късата клечка с пола, какво да се прави. Жалко, че много от жените не разбират в каква привилегирована позиция са, а изписват десетки страници с мрънкане.. Smile

# 436
  • По света и у нас
Кой е изтеглил късат клечка викаш 😂😂😂😂???!??!
Какво му е късото на клечката му - да ходи на работа в заменяна на всичко това, което жената е нагърбена да прави + да ходи на работа.

Истината е , че човек ти е нужен ако ти е полезен с нещо. Ако ще ти тежи и той върху 100те ти други задължения, можеш да си спестиш енергията и да го оставиш да се оправя сам. На мен така ми е оптимално.

# 437
Боже, събери си вересиите, че да не се налага аз. Smile
То логика, то любов и чудо струи от някои постове.

А защо аз като мога всичко трябва да съм мъж.
Тук на някои логиката не им е силна страна. Ама ич.

# 438
Кой е изтеглил късат клечка викаш 😂😂😂😂???!??!
Какво му е късото на клечката му - да ходи на работа в заменяна на всичко това, което жената е нагърбена да прави + да ходи на работа.

Истината е , че човек ти е нужен ако ти е полезен с нещо. Ако ще ти тежи и той върху 100те ти други задължения, можеш да си спестиш енергията и да го оставиш да се оправя сам. На мен така ми е оптимално.

А не си ли задаваш въпроса доколко ти си нужна на този конкретен човек (който ти е нужен на теб) и дали на него му е оптимално?
Не се ли получава така, че ако ти си му нужна, то на теб той не ти е нужен?
Или смяташ, че от всеки има какво да се вземе, макар и недостатъчно?

# 439
  • София
Крис, накрая и жената, дето вика, че е нежният пол, и тази, дето вика, че е силна и независима, и двете ще раждат децата Wink

# 440
Само дето тази независимата няма да избере такъв пандишпан за баща на децата си.
Представям си как ми брои памперсите и ми вика – ти нали имаш спестявания, високи доходи, вземи от тях.

# 441
  • По света и у нас
На когото съм нужна той си го показва. Както и обратното - ако някой ми е нужен той/ тя ще го разбере.

Не мога да ти разбера Джеймс философията - жената трябва като някакво общо дойно добиче да си раздава ресурсите за зелена трева  докато накрая я заколят ли? Това ли  ти е точно идеята? раздавам безвъзмездно само на децата си, на другите ако си заслужават.

Като те чета тебе - имаш деца, но нямаш жена. Значи са ти били шута и на теб.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 19:19 от PriMadonna

# 442
На когото съм нужна той си го показва. Както и обратното - ако някой ми е нужен той/ тя ще го разбере.

Не мога да ти разбера Джеймс философията - жената трябва като някакво общо дойно добиче да си раздава ресурсите за зелена трева  докато накрая я заколят ли? Това ли  ти е точно идеята? раздавам безвъзмездно само на децата си, на другите ако си заслужават.

Като те чета тебе - имаш деца, но нямаш жена. Значи са ти били шута и на теб.

Значи, ако заместим в твоите постове мъжкия род с женски и женския - с мъжки - ами,... ще получим моите постове Simple Smile Simple Smile
Така че не разбирам какво не разбираш.
Wink

# 443
  • По света и у нас
Значи си женски мъж.

# 444
Joy Тук детска градина Слънчо ли е?

# 445
Не-е, тук е темата на мъжките момичета Wink

# 446
Някои хора тук упорито сочат треската в чуждото око, а не виждат клона в своето...
Досега се ограничавах само да воайорствам по темите, но вече взе да ми  става неудобно, че съм жена Sweat Smile Направо се плаша - сериозно ли всички жени сме толкова ограничени, или нарочно се правим на ударени с мокър парцал? Rolling Eyes Според мен мъжете във форума доста ясно и многократно обясниха какво имат предвид и то, в повечето случаи, доста по-възпитано от някои потребителки.
Не ми трябва да ми плащат хобитата/козметичните процедури/чантите/ екскурзиите, за да се чувствам обичана. Предпочитам мъжът ми да ми предложи да ме отмени с някоя домакинска задача - ако ще да е и да изхвърли боклука - когато съм уморена след дълъг работен ден например, вместо да ми плесне (поставете тук нужната сума според "капацитетките" в бгмама) лв. и да ми каже "Марш на шопинг и да не си се върнала, докато не похарчиш всичко"!  Никога не си позволявам да преценявам даден човек само по това дали на първа среща се е бръкнал с 50 лв. за ресторант -  дори ако той ме е поканил, по-скоро бих предложила да си платим всеки своята част от сметката.
Мога да изреждам още доста примери, защото просто съм потресена от преобладаващите мнения на дамите тук. Още по-странното е, смятах, че този меркантилен начин на мислене е присъщ по-скоро за по-младите, а се оказва че и тези на възрастта на майка ми явно ви е хванала болестта на съвременната еманципирана жена, която може да се справя сама с живота и не й трябва мъж, но очаква подаръци и се сърди, ако трябва да си плати водичката в кафенето Satisfied
Ами, изказах си възмущението, нека хейтът започне... сега! Laughing

# 447
  • here and now
Личи си, че си много млада, нямаш деца и не си имала до себе си стиснат мъж. Това последното, може само да те радва.
Този, който няма да предложи да плати сметката на първа среща, няма и да предложи да изхвърли боклука, нито да гледа детето, за да идеш да си купиш едни гащи с твоите пари.
Надявам се, съм била разбрана правилно.

# 448
  • София
Ще се обърна лично към една от критичките ми, която смятам за жена със силен характер: Лъвице, ти би ли живяла доброволно живот, в който друг еднолично решава какво да правиш и какво не? Всеки твой отказ бива посрещнат от заклеймявания, манипулации и обвинения за нещо, което ти си имала право и още имаш право да направиш. "Истинската жена трябва да прави това, истинската жена трябва да е такава, истинската жена никога не би направила онова, в гроба ли ще си носиш добрината, че я къташ, един жест не може да ти се откъсне от сърцето, ти не ме обичаш, защото не искаш да направиш това..." Полът не е уточнен - може да ти го казва мъж, може и да е жена, важното е, че ти си тази, която винаги е обявена за злодей в историята, а причината е, че можеш да казваш "не" и да отстояваш себе си.

Птица, въпросът ти няма общо с темата. Всъщност, самият той е зададен манипулативно. Това, жените да имат мнение относно плащането на сметката не е манипулация, нито е казване на мъжа какво да прави и какво не. Всеки има право на оценка за действията на другия, особено ако го преценява като потенциален партньор .

Скъпа ми Лъвице, когато позволено действие се заклеймява като непозволено и "мнението" цели да ни убеди в това, си е точно манипулация. Добавете и тия връзки между новооткрития статус на "стиснат габровец" и разни там други диагнози, които четем в темата! Слабите духом ще се пречупят и ще почнат да плащат винаги само, за да не търпят негативи от това, че правят това, което искат и имат право. Такива като мен няма да се повлияят в действията си, а и ще станат нещо като просветители.

Всеки има право да знае какво му е позволено и какво - не, а после сам да вземе решение въз основа на тази информация. Това е ключовото за мен - каквото и да е решението, то да се вземе от него самия, а не под натиск и в търсене на нечие одобрение! Плащаш, не плащаш - твоя си работа, а не на целия свят или на даден пол! И без бури в чаша вода в резултат от решението ти, на което ти имаш и винаги ще имаш право!

Каринела, радвам се, че си прочела и разбрала какво пишат хората! Пожелавам ти всичко най-хубаво в този живот и ти благодаря за включването в темата!

# 449
изобщо, ама изобщо не мога да приема тезата ти

мъжете обичат рационално, а жените - емоционално
ако някой мъж се метне на емоционално обичане, то обикновено той е тотал щета
от друга страна ние, жените, като цяло искаме да сме обичани емоционално, а не рационално
рационалното обичане е докато вършиш работата, за която са те избрали - после си аут
емоционалното обикновено е някакво вкопчване и запълване на най-разни дефицити и опити за заличване на травми чрез нанасяне/получаване на други травми

и отново стигаме до онова с различните планети - мъже от..., жените от...

Аз малко се обърках тук с тия емоционални и рационални любови. Аз никога не съм обичал жена заради това, че нещо ще ми върши. Всичко мога сам да си свърша. Обичал съм и обичам жена  за това, че ме уважава и държи на мен. Че ме разпознава като глава на семейството и че има привличане двустранно.

Общи условия

Активация на акаунт