Този, който няма да предложи да плати сметката на първа среща, няма и да предложи да изхвърли боклука, нито да гледа детето, за да идеш да си купиш едни гащи с твоите пари.
Надявам се, съм била разбрана правилно.
Алис, признавам, че нямам опита на много от вас, но отказвам да приема подобно опростенческо мислене.
Стиснат мъж в ресторант на първа среща, не дай си боже, без да е купил подарък = стискане в любовта/ финансите/домакинството/леглото и т.н.

Все си мисля, че животът - и особено любовта - са доста по-сложни уравнения с много неизвестни. Ами може пък точно този ден мъжът да си е забравил/загубил портфейла например. Какво трябва да направи - да ме отреже за вече уговорената среща само защото няма да може да ми плати сока?!
Мен от това би ме заболяло повече - значи не копнее просто да ме види, а държи да изглежда като "мъжкар" (извинете за противната дума), който как така ще остави жената да си плаща - нали трябва да покаже дебелия си портфейл, после новото бмв и т.н. (за мен зад това желание да се покажеш колко голям мъж си, всъщност се крие огромна комплексарщина). Като цяло, смятам, че е нормално първите срещи да са проучвателни - и за двете страни. Така че, след като аз самата все още имам емоционални резерви, защо пък мъжът да не може да има своите си финансови резерви на първа среща?

Ясно ми е, че изглеждам като абсолютна женомразка, защити критикувам само своя пол до тук, но сякаш мъжете (поне във форума) наистина са по-толерантни към чуждата гледна точка, отколкото жените. 30 страници тропате с крачета как трябва да ви се покриват нуждите (основно финансовите, емоционалните рядко ги споменавахте
) и стиснатостта ви е червен флаг, а се цупите, ако мъжът също си прави сметката.. Но мъжкото и женското сметкаджийство мога да ги оправдая само за кастингите по срещи. Когато си истински влюбен, не мога да си представя да правиш някакви кроежи как да не се минеш случайно с някой лев покрай половинката си - независимо дали е мъж или жена. А когато чувствата са взаимни, тогава и на двете страни не им тежи, дори искат да дават за любимия, всеки според възможностите си, и никой от двамата не го прави на въпрос.

Всичко останало просто е обръщане на любовта в някакъв емоционално-финансов алъш-вериш (моделът на Ревоукър) - ще ти дам Х, но в замяна искам У.
Та така, нали темата беше за това как обичат мъжете - ами, ако обичат истински, значи като истински обичащите жени, мисля аз..