Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 37 547
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Денис здравей ,аз съм 44г.,искам да попитам нещо,Подготовка съм на ЗЕТ
Скрит текст:
,имах проблем с лигавицата ,но слагам лепенки и за сега се повлиява добре ,вчера при преглед беше 7,3 ,но се оказа че ми е висок Естрадиола ,проблем ли е за трансфер ,до сега не е бил никога така висок..2000pg/ml.Благодаря предварително.
Здравей!
Малко е висок, но лекаря трябва да прецени. Малко по-високите нива при ЗЕТ не са проблем, но има риск за самата имплантация. Предполагам е от самите лепенки и това, че се ползват в момента... т.е. малко се е понатрупал и дано нивата да се нормализират до трансфера. Може да е и лабор. грешка - случвало се е ... като при последващи изследвания нивата са оптимални.
Браво за МЛ - дано още малко да нарасне ... от мен успех! Peace

Скрит текст:
Здравей, denis. Имам малко по- различен въпрос. Вчера бях на профилактичен преглед при АГ. Беше ми дванадесети ден от цикъла и имах по един доминантен фоликул във всеки яйчник- 23мм. и 17мм. Имаме две деца, но ми се иска трето. Ние обаче сме с мъжки фактор (и синът ми, и дъщеря ми станаха след инсеминация), но все се надявам на чудо по естествен път. Тези размери ок ли са за този период от цикъла?
Здравей!
Колко дни е дължината на МЦ?
Между 28 и 32 дни. Най-често ми идва максимум до 30- ти ден. Последния го предизвиках, защото ми пропусна, но иначе е редовен.
При по-къс МЦ, напр. 28 дни е възможно това да са два ДФ - действайте и дано да се получи.
ДФ 23мм е пред О., но на ДФ17мм му трябват поне още 2-3 дни.
ПП.
При по-дълъг МЦ, единият от двата може да е ЗФ, киста от предходния МЦ, още повече, че не е имало естествена М. Не е проблем, така че не се притеснявай... и при този случай може да има О. и зачеване.
След 3-4 дни е добре да те видят отново на УЗ... който да покаже дали и двата ДФ са се спукали, защото когато са два и се разминават в размерите, по-често се пука само единия, а другият се превръща в ДФ/киста.
Дано да има О. и чудото да стане Peace

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 18:24 от denis©

# 421
Благодаря за отговора Денис ,няма смисъл да се рискува предвид че са ми последни ембрион ,нямам други по добре да пропусна другия месец пак .Така е най добре ,за първи са толкова високи.Благодаря пак.

# 422
  • София
Благодаря за отговора Денис ,няма смисъл да се рискува предвид че са ми последни ембрион ,нямам други по добре да пропусна другия месец пак .Така е най добре ,за първи са толкова високи.Благодаря пак.
Да, по-добре не рискувай.
Пиши какъв е коментара на лекаря, моля.

# 423
Денис здравей ,аз съм 44г.,искам да попитам нещо,Подготовка съм на ЗЕТ
Скрит текст:
,имах проблем с лигавицата ,но слагам лепенки и за сега се повлиява добре ,вчера при преглед беше 7,3 ,но се оказа че ми е висок Естрадиола ,проблем ли е за трансфер ,до сега не е бил никога така висок..2000pg/ml.Благодаря предварително.
Здравей!
Малко е висок, но лекаря трябва да прецени. Малко по-високите нива при ЗЕТ не са проблем, но има риск за самата имплантация. Предполагам е от самите лепенки и това, че се ползват в момента... т.е. малко се е понатрупал и дано нивата да се нормализират до трансфера. Може да е и лабор. грешка - случвало се е ... като при последващи изследвания нивата са оптимални.
Браво за МЛ - дано още малко да нарасне ... от мен успех! Peace

Скрит текст:
Здравей, denis. Имам малко по- различен въпрос. Вчера бях на профилактичен преглед при АГ. Беше ми дванадесети ден от цикъла и имах по един доминантен фоликул във всеки яйчник- 23мм. и 17мм. Имаме две деца, но ми се иска трето. Ние обаче сме с мъжки фактор (и синът ми, и дъщеря ми станаха след инсеминация), но все се надявам на чудо по естествен път. Тези размери ок ли са за този период от цикъла?
Здравей!
Колко дни е дължината на МЦ?
Между 28 и 32 дни. Най-често ми идва максимум до 30- ти ден. Последния го предизвиках, защото ми пропусна, но иначе е редовен.
При по-къс МЦ, напр. 28 дни е възможно това да са два ДФ - действайте и дано да се получи.
ДФ 23мм е пред О., но на ДФ17мм му трябват поне още 2-3 дни.
ПП.
При по-дълъг МЦ, единият от двата може да е ЗФ, киста от предходния МЦ, още повече, че не е имало естествена М. Не е проблем, така че не се притеснявай... и при този случай може да има О. и зачеване.
След 3-4 дни е добре да те видят отново на УЗ... който да покаже дали и двата ДФ са се спукали, защото когато са два и се разминават в размерите, по-често се пука само единия, а другият се превръща в ДФ/киста.
Дано да има О. и чудото да стане Peace
Благодаря, denis. Няма да ходя пак на АГ. Просто сега така се получи, без да съм го планирала. Нямах намерение тези дни да имаме контакти, защото съм като пребита, но тази сутрин събудих мъжа ми, преди да са станали децата, защото покрай тях ни е доста трудно да сме интимни.
Ох, ако стане, ще съм на седмото небе, макар че лекарката ми каза, предвид проблемите на съпруга ми, да не се радвам на евентуална бременност, защото сигурно ще я загубя. Но на мен така ми казаха и за двете инсеминации, а все пак успяхме. Особено с дъщеря ми- там не даваха почти никакви надежди.
Преди на фоликулометриите често съм имала по един доминантен фоликул на всеки яйчник. Децата и те много искат трето. Дано стане.

# 424
Скрит текст:
Здравей Денис,
Направих си табличка с резултатите от изследвания, когато преди около 10-11 месеца посетих ендокринолог и след
Скрит текст:
това 2 контроли при увеличаване на дозата. На своя глава започнах хормон, но сякаш нещата още не се случват. В момента съм на 67,5 мг. Дали да пусна допълнителни изследвания, за да търся причината за тези резултати? Не знам, може би кортизол или друго, което влияе? Симптомите ми преди хормона - постоянна сънливост, чувство за студено, много сухи длани и стъпала, покачване на тегло. В момента тези симптоми ту изчестват, ту се появяват редувайки се, с изключение на кг. Нещо ново за мен е чувствителност на върха на езика - същата като при изгаряне, но в моя случай без да е изгорен реално и отново е на приливи и отливи.
Моля посъветвай ме на какво да обърна внимание, къде евентуално бъркам. Много ти благодаря Simple Smile
Скрит текст:
Здравей!
За по-високия ТСХ - ако скоро си била болна - грип, настинка, друг вирус, бактерия... може това да е причината ( ...и от там, да са причина и за тази чувствителност на езика ?!)
Може да провериш цинк, мед, селен - те участват в синтеза на хормоните на ЩЖ, феритин - също... В12 и ФК са важни, били са ниски
Вит. Д е добре, може да приемаш само поддържаща доза ( 1-2000IU)... включи магнезий.
Биотин, вит. А .... вит. С, Е ... В1, В5, В6...
Денис, позволявам си да пиша пак с молба за коментар на новите изследвания. Съвсем скорошни са, защото това са ни профилактичните прегледи от фирмата и са от друга лаборатория. Тук имам ПКК, чернодробни, занижени стойности и ми се иска да знам нещо от тях влияние ли на хипофункцията и ниските нива на FT3. Поне тук съм с по-добри TSH и FT4, но все пак лабораторията е друга. Слагам и урината, не знам има ли отношение към ЩЖ, за всеки случай Simple Smile
Много ти благодаря Green Heart
Скрит текст:

# 425
  • София
Скрит текст:
Здравей Денис,
Направих си табличка с резултатите от изследвания, когато преди около 10-11 месеца посетих ендокринолог и след
Скрит текст:
това 2 контроли при увеличаване на дозата. На своя глава започнах хормон, но сякаш нещата още не се случват. В момента съм на 67,5 мг. Дали да пусна допълнителни изследвания, за да търся причината за тези резултати? Не знам, може би кортизол или друго, което влияе? Симптомите ми преди хормона - постоянна сънливост, чувство за студено, много сухи длани и стъпала, покачване на тегло. В момента тези симптоми ту изчестват, ту се появяват редувайки се, с изключение на кг. Нещо ново за мен е чувствителност на върха на езика - същата като при изгаряне, но в моя случай без да е изгорен реално и отново е на приливи и отливи.
Моля посъветвай ме на какво да обърна внимание, къде евентуално бъркам. Много ти благодаря Simple Smile
Скрит текст:
Здравей!
За по-високия ТСХ - ако скоро си била болна - грип, настинка, друг вирус, бактерия... може това да е причината ( ...и от там, да са причина и за тази чувствителност на езика ?!)
Може да провериш цинк, мед, селен - те участват в синтеза на хормоните на ЩЖ, феритин - също... В12 и ФК са важни, били са ниски
Вит. Д е добре, може да приемаш само поддържаща доза ( 1-2000IU)... включи магнезий.
Биотин, вит. А .... вит. С, Е ... В1, В5, В6...
Денис, позволявам си да пиша пак с молба за коментар на новите изследвания. Съвсем скорошни са, защото
Скрит текст:
това са ни профилактичните прегледи от фирмата и са от друга лаборатория. Тук имам ПКК, чернодробни, занижени стойности и ми се иска да знам нещо от тях влияние ли на хипофункцията и ниските нива на FT3. Поне тук съм с по-добри TSH и FT4, но все пак лабораторията е друга. Слагам и урината, не знам има ли отношение към ЩЖ, за всеки случай Simple Smile
Много ти благодаря Green Heart
Скрит текст:
Според мен си с ЖДА - консултирай се с Хематолог ( в Специалистите говорят има, може да го попиташ за мнение)
На ЩЖ и другите изследвания са добре.
Д-р Наум Симоноски - хематолог

# 426
Денис,може ши да те питам при хемоглобин 118 реф 120-160
Желязо 13 реф 6-35
Тжск 60 реф 44-77
Феритин 112 реф.стойностти 34-377 pmol

Ниско ли е желязото имам косопад изследвала съм другите неща са наред?благодаря ❤

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 22:26 от Lili222

# 427
Здравей, много благодаря за помощта.
След изследвания,  вит Д от 19 на 35
Вит Б от 150 на 350
Желязо 14.5
Магнезий -0.84
Пуснах на трети цикъл днес от моларната бременост изследвания  АМХ И Fsh
Amh-1.03
FSH 11.30
Фолиева- 44.8
Т4- 16.20
Т3- 4.75
Тsh- 2.52
Има ли шанс, добре ли е??? Нещо да добавя ли?

# 428
Здравей Денис,

Може ли да те помоля за коментар на изследванията ми. Първите са правени на 3-ти ден от цикъла,  а вторите на 7-ми ден след доказана овулация. Моля да вземеш предвид резултата на пролактина от второто изследване, тъй като на първото не съм стояла в покой преди изследването. Как ти се струват нивата на АМХ и Инхибин Б за евентуална бременност?

# 429
  • София
Скрит текст:
Желязо 13 реф 6-35
Тжск 60 реф 44-77

Ниско ли е желязото имам косопад изследвала съм другите неща са наред?благодаря ❤
Според мен е ниско, отиваш към ЖДА и е добре да го приемаш... то е много важно за косата.
Провери и вит. Д, че те са взаимозависими... т.е. възможно е и при него да има дефицит.
ПП
Феритинът трябва да е 200 - 250, там някъде. Хемоглобин около 135 ( 130-140-145 дори)

Скрит текст:
Вит Б от 150 на 350
Желязо 14.5
Магнезий -0.84
Amh-1.03
FSH 11.30
Фолиева- 44.8
Т4- 16.20
Т3- 4.75
Тsh- 2.52
Дай рефер. граници, моля.
Колко МЦ-а, след моларната са АМХ и ФСХ?

# 430
Скрит текст:
Желязо 13 реф 6-35
Тжск 60 реф 44-77

Според мен е ниско, отиваш към ЖДА и е добре да го приемаш... то е много важно за косата.
Провери и вит. Д, че те са взаимозависими... т.е. възможно е и при него да има дефицит.
ПП
Феритинът трябва да е 200 - 250, там някъде. Хемоглобин около 135 ( 130-140-145 дори)

Скрит текст:
Вит Б от 150 на 350
Желязо 14.5
Магнезий -0.84
Amh-1.03
FSH 11.30
Фолиева- 44.8
Т4- 16.20
Т3- 4.75
Тsh- 2.52
Дай рефер. граници, моля.
Колко МЦ-а, след моларната са АМХ и ФСХ?

4 месеца след моларна бременост

# 431
  • София
Здравей Денис,

Може ли да те помоля за коментар на изследванията ми. Първите са правени на 3-ти ден от цикъла,  а вторите на 7-
Скрит текст:
ми ден след доказана овулация. Моля да вземеш предвид резултата на пролактина от второто изследване, тъй като на първото не съм стояла в покой преди изследването. Как ти се струват нивата на АМХ и Инхибин Б за евентуална бременност?
Здравей!
АМХ и Инхибин В, за годините ти, са дори много добре.
Вит. Д и В12 са ниски, трябва да ги приемаш.
Пролактинът е добре.
Прогестеронът показва, че е имало О., но е малко нисък и най-вероятно не е изследван точно на 7-ми ден след О.
Другите са добре. Не виждам проблем или пречка за зачеване. От мен Peace

# 432
Здравей, Денис! На 26 години съм, от месец сме започнали опити за бебе и исках да разбера дали всичко е наред с
Скрит текст:
хормоните ми, някой лекари ми казват, че имам ПКОС, но сега последното мнение беше, че нямам. Цикъла ми е редовен.  При пускане на изследването бях в покой около 5-10мин, но бях доста неспокойна и се надявам на това да се дължи високия резултат. За първи път си пускам хормонални изследвания, скоро ще посетя и ендокринолог. Искам да знам, че всичко е наред за да си правим спокойно опити или ако трябва да приемам някакви добавки. Преди години съм имала нередовен цикъл и с Иногинол се оправих. И сега на своя глава си поръчах Ovasense, но не съм започнала да го приемам. Ако може да ми дадеш мнение за резултатите? Благодаря

Здравей!
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ... при опити и желание за бебе, трябва да се държи около и под 1.0.
ЛХ, ФСХ и Е2 са високи - според мен има ЗФ/киста... възможно е, да са високи и от ПКЯ, но в момента не показват ПКЯ, най-вероятно защото има ЗФ/киста.
Пролактинът е висок - трябва да се следи... той се повишава при Хипофункция на ЩЖ... при ИР... трябва да е около 250-300.
Инхибин В и АМХ са добре, има шанс за зачеване.
Другите са добре.

Това са и останалите изследвания, правени са на чист ден. А за пролактина стоях 5мин само в покой и бях доста напрегната, ще си го пусна отново. Би ли ми ги разчела заедно с останалите, освен дефицита на вит. Д, друго би ли било пречка за бебе?

# 433
Скрит текст:
Желязо 13 реф 6-35
Тжск 60 реф 44-77

ПП
Феритинът трябва да е 200 - 250, там някъде. Хемоглобин около 135 ( 13

Благодаря❤Ще пия един месец сорбифер по 1 и витамин ц и ще докладвам.наистина благодаря,че ми помагаш винаги

# 434
Здравей Денис,

Може ли да те помоля за коментар на изследванията ми. Първите са правени на 3-ти ден от цикъла,  а вторите на 7-
Скрит текст:
ми ден след доказана овулация. Моля да вземеш предвид резултата на пролактина от второто изследване, тъй като на първото не съм стояла в покой преди изследването. Как ти се струват нивата на АМХ и Инхибин Б за евентуална бременност?
Здравей!
АМХ и Инхибин В, за годините ти, са дори много добре.
Вит. Д и В12 са ниски, трябва да ги приемаш.
Пролактинът е добре.
Прогестеронът показва, че е имало О., но е малко нисък и най-вероятно не е изследван точно на 7-ми ден след О.
Другите са добре. Не виждам проблем или пречка за зачеване. От мен Peace

Благодаря ти, Денис! А малко занижените стойности на FT4 и FT3 значат ли, че имам хипо на щитовидната жлеза? Предстои ми скоро преглед при ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт