Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 37 540
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Денис, възможно ли е по време на бременността да спаднат глюкозата и инсулина. Родих преди пет месеца и днес си пуснах изследвания . Кръвна захар 4,9 и инсулин 7,5. Да уточня, че ги пуснах към 11 сутринта, няколко часа след ставане, на гладно.

# 436
  • София
Скрит текст:
Здравей Денис,

Може ли да те помоля за коментар на изследванията ми. Първите са правени на 3-ти ден от цикъла,  а вторите на 7-
Скрит текст:
ми ден след доказана овулация. Моля да вземеш предвид резултата на пролактина от второто изследване, тъй като на първото не съм стояла в покой преди изследването. Как ти се струват нивата на АМХ и Инхибин Б за евентуална бременност?
Здравей!
АМХ и Инхибин В, за годините ти, са дори много добре.
Вит. Д и В12 са ниски, трябва да ги приемаш.
Пролактинът е добре.
Прогестеронът показва, че е имало О., но е малко нисък и най-вероятно не е изследван точно на 7-ми ден след О.
Другите са добре. Не виждам проблем или пречка за зачеване. От мен Peace

Благодаря ти, Денис! А малко занижените стойности на FT4 и FT3 значат ли, че имам хипо на щитовидната жлеза? Предстои ми скоро преглед при ендокринолог.
Показват, ако скоро не си боледувала, че си с тенденция към Хипофункция, но ТСХ е добре и може да е нещо инцидентно. Ако си на терапия, ТСХ може още да падне и това е по-притеснително.
Да се консултираш с лекар е най-правилното решение. Ще чакам да споделиш какво е неговото мнение.
Попълни всички дефицити на вит. и минерали, защото и това може да е причина за тези несъответствия.

# 437
Скрит текст:
Здравей Денис,

Може ли да те помоля за коментар на изследванията ми. Първите са правени на 3-ти ден от цикъла,  а вторите на 7-
Скрит текст:
ми ден след доказана овулация. Моля да вземеш предвид резултата на пролактина от второто изследване, тъй като на първото не съм стояла в покой преди изследването. Как ти се струват нивата на АМХ и Инхибин Б за евентуална бременност?
Здравей!
АМХ и Инхибин В, за годините ти, са дори много добре.
Вит. Д и В12 са ниски, трябва да ги приемаш.
Пролактинът е добре.
Прогестеронът показва, че е имало О., но е малко нисък и най-вероятно не е изследван точно на 7-ми ден след О.
Другите са добре. Не виждам проблем или пречка за зачеване. От мен Peace

Благодаря ти, Денис! А малко занижените стойности на FT4 и FT3 значат ли, че имам хипо на щитовидната жлеза? Предстои ми скоро преглед при ендокринолог.
Показват, ако скоро не си боледувала, че си с тенденция към Хипофункция, но ТСХ е добре и може да е нещо инцидентно. Ако си на терапия, ТСХ може още да падне и това е по-притеснително.
Да се консултираш с лекар е най-правилното решение. Ще чакам да споделиш какво е неговото мнение.
Попълни всички дефицити на вит. и минерали, защото и това може да е причина за тези несъответствия.

Не съм била болна скоро, също и не съм на терапия, тъй като досега хормоните ми бяха горе долу ок, въпреки че на ехограф като съм ходила преди имам някакви данни за Хашимото. Но преди FT4 ми беше на горна граница, а TSH около 1, а сега имат тенденция надолу, което ме притеснява. Ще попълня липсите на витамини и минерали и дано да се пооправят. Задължително ще отида и на лекар. Благодаря ти за помощта! 🌹

# 438
Денис , привет!
Предписан ми е този инозитол по схема 2х2 преди хранене :
https://bg.iherb.com/pr/fairhaven-health-myo-d-chiro-inositol-120-capsules/103570
Имам поликистозна морфология на ехограф, както и следните хормони:
Скрит текст:
Ако разбирам правилно, за 4 капсули мио-инозитолът е 2000мг, а чета, че е необходим поне 4000мг за ефект. Твоето мнение и наблюдение какво е ?
Освен това за хипофункция на ЩЖ имам изписан л-тирозин 2х1 с храна този:
https://bg.iherb.com/pr/now-foods-l-tyrosine-500-mg-120-capsules/836 със следните хормони :
Скрит текст:
Според теб достатъчна ли е дозата за благоприятен ефект? Благодаря предварително Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 12:58 от Kat :3

# 439
Здравейте, коя лаборатория бихте препоръчали за щитовидни и полови хормони, до сега съм ги следяла в Цибалаб, но днес ги пуснах в Бодимед и има значителни разлики от тези които до момента са ми излизали, което доста ме притесни, а разликата примерно е от последните изследвания е 6м, не съм променяла доза на хормон и т.н.

# 440
  • София
Денис , привет!
Предписан ми е този инозитол по схема 2х2 преди хранене :
Скрит текст:
https://bg.iherb.com/pr/fairhaven-health-myo-d-chiro-inositol-120-capsules/103570
Имам поликистозна морфология на ехограф, както и следните хормони:
Скрит текст:
Ако разбирам правилно, за 4 капсули мио-инозитолът е 2000мг, а чета, че е необходим поне 4000мг за ефект. Твоето мнение и наблюдение какво е ?
Освен това за хипофункция на ЩЖ имам изписан л-тирозин 2х1 с храна този:
https://bg.iherb.com/pr/now-foods-l-tyrosine-500-mg-120-capsules/836 със следните хормони :
Скрит текст:
Според теб достатъчна ли е дозата за благоприятен ефект? Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Здравей!
Инозитолът е от полза, както при СПКЯ/ПКЯ, така и при ИР ( а виждам, че ти имаш, Инсулинът е висок) - дозата е 2х2 грама или от този продукт, 2х4 капс. Вземи си на прах, че излиза по-изгодно.
Приема се на гладно, час преди или 2-3 часа след хранене и кафе/кофеин.
ЛХ е висок - показва ПКЯ. Другите са добре.
За ЩЖ - имаш тенденция към Хипофункция на ЩЖ. Ако искаш опитай с Тирозин - приема се на гладно, поне час преди хранене

Здравейте, коя лаборатория бихте препоръчали за щитовидни и полови хормони, до сега съм ги следяла в Цибалаб, но днес ги пуснах в Бодимед и има значителни разлики от тези които до момента са ми излизали, което доста ме притесни, а разликата примерно е от последните изследвания е 6м, не съм променяла доза на хормон и т.н.
Здравей!
Няма значение, коя е лабораторията, гледат се рефер. граници.
Хормоните не са константи и постоянно варират, нормално е да има отклонения... а и 6м. е доста време Simple Smile
За ЩЖ - през лятото ТСХ може малко да падне, при една и съща доза.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 18:51 от denis©

# 441
Проблемът е че последните години поддържам ТСХ на 2, а сега излезе 6..

А относно темата на която сте за мио-инозитол, какво мислите за този: https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B8%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7% … _82_D0_BE_D0_BB-s

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 20:35 от MaRin4et0

# 442
  • София
Проблемът е че последните години поддържам ТСХ на 2, а сега излезе 6..
Скрит текст:
А относно темата на която сте за мио-инозитол, какво мислите за този: https://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B8%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B7% … _82_D0_BE_D0_BB-s
За ТСХ - колко са Т3 и Т4? Скоро да си боледувала?
Ако искаш, ги изследвай в друга лаборатория - аз ползвам Кандиларов от няколко години и съм доволна. Преди ползвах Цибалаб - и от нея бях доволна.
За Мио-Инозитола - става... за ФК може и да не е метилирана - това че е органична, не винаги означава, че е метилирана. Трябва да се попита производителя Simple Smile

# 443
TSH   S              6.22       mIU/L     0.27 - 4.20     ECL
Free Т4 (fT4)   S           14.39       pmol/L  11.90 - 21.60     ECL
Free T3 (fT3)   S           2.75       pmol/L   3.10 - 6.80     ECL
ТАТ (Tg Ат)   S           116.5       IU/ml     0 - 115     ECL
A-TPO (MAT) S            11               IU/ml     0 - 34     ECL

Това са всичките и ФТ3 е ниско, ТАТ висок.. а не съм боледувала в последно време изобщо и затова толкова се изненадах, но определено ще ги пусна пак. На ехограф всичко беше наред и пуснахме контролно изследвания.

# 444
Здравей, Денис! На 26 години съм, от месец сме започнали опити за бебе и исках да разбера дали всичко е наред с
Скрит текст:
хормоните ми, някой лекари ми казват, че имам ПКОС, но сега последното мнение беше, че нямам. Цикъла ми е редовен.  При пускане на изследването бях в покой около 5-10мин, но бях доста неспокойна и се надявам на това да се дължи високия резултат. За първи път си пускам хормонални изследвания, скоро ще посетя и ендокринолог. Искам да знам, че всичко е наред за да си правим спокойно опити или ако трябва да приемам някакви добавки. Преди години съм имала нередовен цикъл и с Иногинол се оправих. И сега на своя глава си поръчах Ovasense, но не съм започнала да го приемам. Ако може да ми дадеш мнение за резултатите? Благодаря

Здравей!
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ... при опити и желание за бебе, трябва да се държи около и под 1.0.
ЛХ, ФСХ и Е2 са високи - според мен има ЗФ/киста... възможно е, да са високи и от ПКЯ, но в момента не показват ПКЯ, най-вероятно защото има ЗФ/киста.
Пролактинът е висок - трябва да се следи... той се повишава при Хипофункция на ЩЖ... при ИР... трябва да е около 250-300.
Инхибин В и АМХ са добре, има шанс за зачеване.
Другите са добре.

Това са и останалите изследвания, правени са на чист ден. А за пролактина стоях 5мин само в покой и бях доста напрегната, ще си го пусна отново. Би ли ми ги разчела заедно с останалите, освен дефицита на вит. Д, друго би ли било пречка за бебе?
Повдигам въпроса 😊

# 445
Здравей, Денис!
Ще помоля за разчитане, правени са на 3 ден от МЦ (8ми поред МЦ след МА). На 28г.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 15:16 от ~Mockingbird~

# 446
  • София
Здравей, Денис!
Ще помоля за разчитане,
Скрит текст:
правени са на 3 ден от МЦ (8ми поред МЦ след МА). На 28г.
Здравей!
Добре са.
Пролактинът е малко висок - следи го.

# 447
Здравей, Денис!
Ще помоля за разчитане,
Скрит текст:
правени са на 3 ден от МЦ (8ми поред МЦ след МА). На 28г.
Здравей!
Добре са.
Пролактинът е малко висок - следи го.
Благодаря много!

# 448
Здравейте, момичета. На 40 г съм и с приятеля ми правим опити за бебе от няколко месеца, за съжаление неуспешни.
Съвсем скоро ще посетя репродуктивен специалист. Пуснах изследвания на 3ти ден от цикъла.
LH - 2.60
FSH - 8.20
Estradiol - 192
AMH - още не е готов

Можете ли да ми кажете, какво означават тези резултати. Четох доста и доколкото разбирам не са добри. LH винаги ми е бил около 4,80. Какво означава този спад?

# 449
  • София
Здравейте, момичета.
Скрит текст:
На 40 г съм и с приятеля ми правим опити за бебе от няколко месеца, за съжаление неуспешни.
Съвсем скоро ще посетя репродуктивен специалист. Пуснах изследвания на 3ти ден от цикъла.
LH - 2.60
FSH - 8.20
Estradiol - 192
AMH - още не е готов

Можете ли да ми кажете, какво означават тези резултати. Четох доста и доколкото разбирам не са добри. LH винаги ми е бил около 4,80. Какво означава този спад?
Здравей!
Дай рефер. граници, моля.

Общи условия

Активация на акаунт