Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 17 196
  • 362
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Здравей, по тези изследвания според мен имаш поликистозни яйчници и може би ИР. Добре е да си направиш и обременяване с глюкоза преди часа. Нищо фрапантно няма в резултатите според мен. Аз също бях с подобни преди година, вкарват се в норма. Най-вероятно ще ти предпишат добавки ( мио-инозитол) и според ИР - някаква диета. Лекарят ще ти каже повече, но бързо всичко ще е ок 🍀

# 46
Здравей, по тези изследвания според мен имаш поликистозни яйчници и може би ИР. Добре е да си направиш и обременяване с глюкоза преди часа. Нищо фрапантно няма в резултатите според мен. Аз също бях с подобни преди година, вкарват се в норма. Най-вероятно ще ти предпишат добавки ( мио-инозитол) и според ИР - някаква диета. Лекарят ще ти каже повече, но бързо всичко ще е ок 🍀
Здравейте, и благодаря за отговора. Simple Smile Аз действително съм с ИР от 6 месеца съм на “Метфогама”.. от тези изследвания обаче най-притеснително ми се видя АМХ .. И отделно моя позната спомена, че е доста ниско за моите години и за това реших да питам тук..

# 47
Здравейте,
моля за разчитане на резулатите, правени са на 3 ден от цикъла. На 45г съм, причина за изследванията са задържан фоликул. Резултатите доста ме стреснаха предвид, че все още нямам деца и до колкото ми става ясно резулатите говорят за предменопауза:

DHEA- S-78   , референтни (35,4-256)
тестостерон- 0,883 , референтни (0,084-0,481)- висок
TSH-   3,28  референтни (0,27-4,2)- висок
AMH- 0.14 референтни (0,010-1.79)
FSH- 4.92 референтни (3.5-12.5)
LH- 10.1 - референтни (2.4-12.6)
пролактин- 345 -референтни (102-496)
Естрадиол-  1914 - референтни (151-1461)- Какво означава това огромно завишение?
Прогестерон - 1,03 референтни (0,159-0,616)

За задържания фоликул ми предписаха дуфастон 10 дни по 3 бр.
Яйчници и матка мормални- по един антрален фоликул във всеки яйчник.
Жълто тяло - хеморалгично
Дебелина на лигавицата - 4,4 мм
Вече се записах за консултации в репродуктивна клиника, но трябва да чакам 2 седмици.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 17:19 от ElyTan

# 48
Здравейте,моля denis да си каже мнението за моите изследвания. Направих ги по повод спонтанен ранен аборт миналия месец и биохимична бременност февруари тази година.
Миналата седмица след консултация с АГ (др Ковачев,който е работил преди със Сигридов),ми назначи да пия само В комплекс,В12,селен,витамин с,витамин д,омега 3 и NAC и според него измененията в хормоните не били причината за аборта.
Започнах да пия Л тирозин и селен,като сега отивам да изследвам селен,йод и цинк.

# 49
Здравейте! При тези резултати може ли да има съмнение за Хашимото или Базедова болест? Че една лекарка ме вкара в някакъв филм…

# 50
Здравей Денис,
Може ли коментар на изследванията? 3 ден от МЦ, 38 години.
Благодаря предварително Simple Smile

# 51
happy.women, проверете се за тромбофилия, вижте и TSH, трябва да е до 1-1.5 за бременност.

# 52
Здравейте! Бих помолила за коментар на приложените изследвания. На 34 г.
Половите хормони са пуснати на 3ти ден от МЦ
Скрит текст:

Тези на щитовидната жлеза - 9ти ден.
Скрит текст:

Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 17:54 от tanya.pg

# 53
  • София
Здравейте,
моля за разчитане на резулатите, правени са на 3 ден от цикъла. На 45г съм, причина за изследванията са
Скрит текст:
задържан фоликул. Резултатите доста ме стреснаха предвид, че все още нямам деца и до колкото ми става ясно резулатите говорят за предменопауза:

DHEA- S-78   , референтни (35,4-256)
тестостерон- 0,883 , референтни (0,084-0,481)- висок
TSH- 3,28  референтни (0,27-4,2)- висок
AMH- 0.14 референтни (0,010-1.79)
FSH- 4.92 референтни (3.5-12.5)
LH- 10.1 - референтни (2.4-12.6)
пролактин- 345 -референтни (102-496)
Естрадиол-  1914 - референтни (151-1461)- Какво означава това огромно завишение?
Прогестерон - 1,03 референтни (0,159-0,616)

За задържания фоликул ми предписаха дуфастон 10 дни по 3 бр.
Яйчници и матка мормални- по един антрален фоликул във всеки яйчник.
Жълто тяло - хеморалгично
Дебелина на лигавицата - 4,4 мм
Вече се записах за консултации в репродуктивна клиника, но трябва да чакам 2 седмици.
Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ... трябва да е под 2,0, като идеалните граници, при опити за дете, са 0,5-1,0.
Тестостеронът е висок ... добре е да се направи тест за ИР.
АМХ е нисък и показва НЯР, но е нормално за тази възраст
ЛХ е висок и показва ПКЯ, може да е допълнително повишен и от ЗФ.
Е2 е висок и показва ЗФ, киста.
Пролактинът също е висок... може ЗФ да се е превърнал в киста... не е страшно, от Дуфастона ще изчезне.

Здравейте,моля denis да си каже мнението за моите изследвания. Направих ги по повод спонтанен ранен аборт
Скрит текст:
миналия месец и биохимична бременност февруари тази година.
Миналата седмица след консултация с АГ (др Ковачев,който е работил преди със Сигридов),ми назначи да пия само В комплекс,В12,селен,витамин с,витамин д,омега 3 и NAC и според него измененията в хормоните не били причината за аборта.
Започнах да пия Л тирозин и селен,като сега отивам да изследвам селен,йод и цинк.

Здравей!
ТСХ е висок и показва Хипофункция на ЩЖ.
ТАТ е малко висок - може да е нещо моментно.
Тестостеронът е нисък - да не си веган?! Хапвай повече месо, протеин... че е важен за кач-вото на яйцеклетките и нормалното развитие на ембрионите.
АСАТ-а е висок - лекар трябва да прецени каква е причината?! NAC и селен може да помогнат и за това.
Вит. Д е нисък, В12 трябва да е на горна граница... Хомоцистеинът е малко висок - трябва да е около 5... той се контролира от В12, ФК и В6 ( метилирани форми).
Другите са добре. Като цяло не виждам нищо, кой знае колко притеснително... отклоненията лесно могат да се коригират.

Здравейте! При тези резултати може ли да има съмнение за Хашимото или Базедова болест?
Скрит текст:
Че една лекарка ме вкара в някакъв филм…
Здравей!
Тези изследвания не показват Хашимото - антителата са добре, но диагнозата може да се постави и на база УЗ, а антителата да се повишат по-късно?!... ако съмнението е изказано след УЗ преглед.
За Базед - трябва да се изследват ТСХ рецепторни антитела/TRAK,TRAb
ТСХ, Т3 и Т4 не показват Хиперфункция?!
Потърси второ мнение... иначе изследванията ти са Ок., не виждам проблем.

Здравей Денис,
Скрит текст:
Може ли коментар на изследванията? 3 ден от МЦ, 38 години.

Благодаря предварително Simple Smile
Здравей!
ЛХ е висок, може да показва ПКЯ и от там и по-високия, за възрастта ти, АМХ .
Инхибин В също ми се струва висок за възрастта и тъй като Е2, дори и Прогестерона са високи, може да има ЗФ и от там и Инхибин В да е по-висок.
Пролактинът е висок - следи го.
Ако няма ПКЯ, ЗФ ... са ти просто идеални Simple Smile
Ако те гледат и на УЗ, ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря, моля.

Здравейте! Бих помолила за коментар на приложените изследвания. На 34 г.
Половите хормони са пуснати на 3ти ден от МЦ
Скрит текст:

Тези на щитовидната жлеза - 9ти ден.
Скрит текст:

Благодаря! Simple Smile
Здравей!
Добре са.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 21:41 от denis©

# 54
Здравей, Денис!
Може ли да погледнеш и моите резултати. Правени са на 3 ден от МЦ.

Здравей, Денис! Това са изследванията ми, може би не си ги видяла. Има ли нещо притеснително?

# 55
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис!
Може ли да погледнеш и моите резултати. Правени са на 3 ден от МЦ.

Здравей, Денис! Това са изследванията ми, може би не си ги видяла. Има ли нещо притеснително?
Здравей!
ФСХ и Е2 са високи, възможно е да има ЗФ, киста.
Добре е да те видят и на УЗ.

# 56

Здравейте, това са моите резултати! Всички са правени на 3ти ден от МЦ ( за щитовидните ми беше казано, че няма значение кога) консултацията ми с лекар е след няколко дни, а аз не знам дали ще изтърпя!
На 33 години съм от година правим опити...
Ако може за коментари по резултатите ❤️

# 57

Здравейте, може ли мнение? Това значи ли хашимото? 😭
През май месец бях на преглед и ми гледаха жлезата и беше наред, пуснахме и фт4, тсх и мат и отново бяха в норма.
Може ли да е инцидент само тази една стойност?

# 58
  • София
Скрит текст:

Здравейте, това са моите резултати! Всички са правени на 3ти ден от МЦ ( за щитовидните ми беше казано, че няма
Скрит текст:
значение кога) консултацията ми с лекар е след няколко дни, а аз не знам дали ще изтърпя!
На 33 години съм от година правим опити...
Ако може за коментари по резултатите ❤️
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 е нисък - показват Хипофункция на ЩЖ... това може да е причина и за по-високият Пролактин.
Ако се контролира функцията на ЩЖ ( с медикамент) - това може да оптимизира нивата на Пролактина.  
Другите са добре... няма пречка за незачеване.

Скрит текст:
Здравейте, може ли мнение? Това значи ли хашимото? 😭
Скрит текст:
През май месец бях на преглед и ми гледаха жлезата и беше наред, пуснахме и фт4, тсх и мат и отново бяха в норма.
Може ли да е инцидент само тази една стойност?
Здравей!
ТСХ е добре, но трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4... тълкуват се заедно.
ТАТ е малко висок, трябва да те видят на УЗ ... не е задължително да е Хашимото. Ако скоро си била болна - настинка, грип... може това да е причина.
Вит. В12 и вит. Д трябва да са по-високи.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 18:59 от denis©

# 59
Denis благодаря! Преди две седмици изкарах два вируса подред и бях на антибиотик, дано да е това! Записала съм час, но дотогава ще изперкам, така че благодаря за мнението🙏🏻 на УЗ досега всичко винаги е било наред. Тези изследвания ми бяха пуснати от психиатър заради паник атаки, ще подобрим и витамините ☺

Общи условия

Активация на акаунт