Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 17 192
  • 362
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте
Никога до сега през живота не съм изследвала хормони.сега си запазвам други профилактични прегледи и реших да направя един тест.
Поемат ши се от здравната каса и гинеколог или личния лекар назначава изследване на женски хормони.
Видях че се правят на един на мц.нещо друго особено има ли? Спиране добавки,сутрин на гладно...?
Благодаря

# 31
Прочетете първата страница , първия пост, там са описани всички изследвания кога се правят.

# 32
  • Пловдив
Назначават се от ендокринолог или гинеколог.

# 33
Привет ,
не трябва да сте приемали вит. А и/ или добавка съдържаща бутирин поне 5 дена минимум преди изследване . Сутрин на гладно , без кафе .  Сега се връщам от лекар , само докато видя резултатите ми ме пита да не съм премала някое от двете  , а аз вземах в големи дози ден преди самото изследване . Споделям да не давате пари на вятъра като мен Simple Smile
Иначе Денис е пояснила кое кога се пуска на първа страничка много подробно и следвайте указанията за деня , да е точно на 3- ти и в комбинациите , които е посочила  Simple Smile

Здравейте
Никога до сега през живота не съм изследвала хормони.сега си запазвам други профилактични прегледи и реших да направя един тест.
Поемат ши се от здравната каса и гинеколог или личния лекар назначава изследване на женски хормони.
Видях че се правят на един на мц.нещо друго особено има ли? Спиране добавки,сутрин на гладно...?
Благодаря

# 34
  • София
Здравейте , може ли коментар на резултатите? Благодаря предварително!

# 35
  • София
Здравейте , може ли коментар на резултатите? Благодаря предварително!
Скрит текст:

Здравей!
Добре са.

# 36
Ще съм благодарна за мнение по резултатите от два последователни месеца.. първите са от септември, когато нямах възможност за ехограф, за да проследя какво се случва, но подозирам, че може би съм имала ЗФ (и МЦ в същия месец ми беше с няколко дни по-къс: 23 дни при норма около 27 дни). Вторите изследвания са от октомври. Към момента приемам само добавки, без каквато и да е медикаментозна терапия, назначена от АГ(приемам си л-тироксина за Хашимото, затова ей така си проследих и едни антитела, колкото да видя, че като цяло са се застопорили на едно ниво). Благодаря за мненията, момичета!

# 37
Здравейте, дами, Денис! Може ли да ми помогнете за разчитане на резултатите по-долу? Правени са на 4 ден от МЦ, жена на 37г. Много ви благодаря от ❤

# 38
Аз с един въпрос за фолиевата киселина. При планиране на бременност-фолат(метилирана форма) или фолиева киселина (синтетичната форма) се приема?

# 39
Аз с един въпрос за фолиевата киселина. При планиране на бременност-фолат(метилирана форма) или фолиева киселина (синтетичната форма) се приема?

# 40
Здравейте, имам нужда от коментар по изследванията ми.
Аз съм на 30г, съпруга ми на 35. Имаме едно дете на 6г,а от 2 години правим опити за второ, към момента безуспешни.
Последните 6+месеца  получавам някакво кървене/зацапване независимо кой ден от месечния цикъл е. Понякога е ръждиво зацапване, понякога е прозрачен секрет с 2-3-4 нишки кръв. Това зацапване продължава ден/два. Понякога се повтаря 2-3 пъти в месеца и после си имам цикъл. Цикъла ми е редовен на около 30дни.
Посетих АГ(даже двама) които са на мнение,че ми няма абсолютно нищо, нямам кисти, ранички и подобни.
Дори и двамата АГ видях много добре оформени фоликули, готови да се спукат.
Препратиха ме към ендокринолог. Той ми назначи изследвания. Искам да спомена,че за последната година качих почти 10кг, а аз дори се ограничавам в храната и се движа една идея повече от преди.
Та днес дойде заветния ден за изследвания на 4ден от цикъла. След 15дни имам час при доктора и дотогава ще си умра от притеснение. Може ли да погледнете изследванията и да дадете своето мнение?

Здравейте, отново съм аз.
Ендокриноложката ми назначи изследване след овулация. Проблема е, че не знаех какво точно , а то се оказа прогестерон. Доколкото знам е хубаво той да се съчетае с Естрадиол.
Та, днес едва след взимането на кръв разбрах какво ще ми изследват.
Прогестерона така показателен ли е? Изследван е на 23 ден от редовен 30дневен МЦ.

Какво показва той, освен че този месец съм имала овулация?

# 41
Метил фолат

# 42
Здравейте, имам следния въпрос. На 27 години съм. Започнах противозачатъчни през 2018 година, като ги бих 5 години заради много сериозно акне, което не се повлияе от никакво друго лечение и диети 3 години. Бях изпаднала в тежка депресия. От хапчетата лицето ми се изчисти, твърдяха, че нямам поликистозни ячници и тн. Хормоните ми бяха наред. Някак предпочетох тях пред роакутан, който е много вреден. Януари тази година ги спрях, защото исках да видя дали пъпките ще се върнат. За съжаление това се случи. Направих почивка от 8 месеца. Тъй като планирам да ги пия година и нещо и да спра, защото искам бебе пуснах хормони. Да уточня, хормоните са изследвани на третия ден от цикъла, като съм била изпила 2 хапчета противозачатъчни след 8-месечната пауза. Още едно уточнение - за първи път в този период цикълът ми закъсня страшно много - над 40 дни. Обикновено ми идва на 29-32. Това ме и накара да пусна изследвания. Резултатите сериозно ме притесниха, защото естрадиолоът е много нисък, не знам дали причината не е това инцидентно закъснение на цикъла. Изследванията ми за щитовидната жлеза са наред. Имам час за гинеколог след 2 седмици, започвам да се притеснявам да нямам проблем с яйчниците след толкова дълъг прием на противозачатъчни и да не мога да имам деца.. .Лошото е, че сега дори да повторя изследването вече няма да даде адекватни резултати предвид това, че пия отново хапчета.Ходя на гинеколог профилактично всяка година и правя цитонамазка.
Ето и резултатите:

# 43
Здравейте, скромни изследвания и от мен. С непрестанен косопад, изтъняла коса, акне в брадичката, студени крайници и т.н. Виждам, че желязото ми е на дъното, ТСХ мисля, че трябва да е до 1.0, нищо, че много ендокринолози знаят, че до 2 е в норма, това не е оптимално. Нещо друго притеснително виждате ли? Благодаря предварително! Бъдете здрави

# 44

Здравейте, с мъжа ми правим опити за бебе от 1 година… имам един спонтанен аборт преди 4 години… Преди месец посетих репродуктивен специалист, защото имах усещането, че нещо не е както трябва с мен ..( Не усещам овулация и тестовете за ОВ са отрицателни от месеци).. Докторката от клиника Малинов ми назначи тези изследвания плюс спермограма на съпруга ми.. Дали ще може да ми помогнете с разчитането на резултатите, защото не ми изглеждат много добри, а часа за консултация е след седмица..
Забравих да спомена, че съм на 27г.

Общи условия

Активация на акаунт