Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 328
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Sis_,пролактинът се пуска на 3-4 ден от цикъла.
Имате завишени стойности на тестостерон,който може да е причина за поликистозни яйчници и ендокринни нарушения.
Пролактинът е завишен също,посещение при ендокринолог и гинеколог съветвам.

# 271
  • Пловдив
Освен това, коефициентът LH/FSH показва СПКЯ/ПКЯ. Добре е да пуснете и глюкоза и инсулин, за да се провери инсулинова резистентност.

# 272
Денис, благодаря. На 38 съм. Започнах да приемам повече витамин Д, ЕМК, антиоксидант и др по своя преценка и АМХ, измерено преди няколко дни в Геника, а не в Бодимед, е 1.19. Но не на трети ден, а на 20-ти, ако има значение. Да, ще потърся и мнението на репродуктивния, към който съм се насочила Simple Smile Доста голяма разлика в показателите. Възможно ли е да се дължи на добавките?

Здравейте, преди шест месеца АМХ, изследван на 3 ден от МЦ беше 0.75. Сега е паднал на 0.4. Какво мога да
Скрит текст:
направя или да не правя, за да се вдигне? Четох, че прием на повече витамин Д и Л аргинин, Омега 3, антиоксиданти влияе положително? Какви мг и марки ще ми препоръчате? От изброените взимам само витамин Д, 5000 мг през ден.

Терапията ми за забременяване и подобряване качеството на яйцеклетките включва 25 г хормон за ЩЗ, достинекс за регулиране на пролактина, 1/2 таблетка глюкофаж за ИР, дуфастон, Лутеин, фоликолин, витамин Д 5000 през ден, магнезий 400 гр, B12.
Някои от тези продукти да не влияе негативно на АМХ и затова така да пада?

За инвитро с фонд, към което вървим поради мъжки фактор, АМХ трябва да е над 0.5. Как да го вдигна? Заради ниския АМх сега ми беше предписан Трисеквенс (естрадиол ацетат), но като прочетох листовката и страничните ефекти ми се изправи косата и не мисля, че бих го приемала. Денис да ме посъветваш ти или някоя от останалите дами с опит в подобна ситуация?
Прикачам и последните изследвания
Здравей!
Възраст?!
Като цяло ЛХ, ФСХ и Е2, както и АМХ и Инхибин В ( най-вече) показват НЯР.
Добавките,  които приемаш, са почти нищо, ако искаш да се повлияе, поне малко, ЯР...
Трябват много и различни антиоксиданти, ЕМК, още витамини и минерали и т.н. + да са попълненят всички дефицити на витамини и минерали... защото ако не са - тази доза, напр. от 5 000 IU вит. Д, през ден, не ти върши много работа, не и дотолкова, че да повлияе репр. функция.
При НЯР е по-добре да се следват съветите на лекарите и да се приема каквото назначат... защото, те преценяват терапията на база индивидуални очаквания, като резултат.
Ако дадена терапия те притеснява - търсиш второ мнение от специалист ( репр. медицина)... защото добавките само подпомагат и не винаги, само те, са достатъчни.
Много е важно също, какви са продуктите, какви са дозите, как се приемат и т.н.

# 273
  • Бургас
Момичета, с тези резултати има ли проблем за забременяване? След тях приемам Метфогама 3х1000 заради ИР и не съм пускала нови изследвания. Нямам и референтни стойности на епикризата, сямо моите резултати...

Пролактин - 461 mU/L;
LH (лутеинизиращ хормон) - 14.0 mU/mL;
FSH (фоликуло-стимулиращ хормон) - 7.0 mU/mL;
Testosteron - серум - 2.97 nmol/L; Дехидроепиандростерон (DHEAS) - 11.3 mkmol/I;
Естрадиол - 229.2 pmol/L;

Инсулинът на гладно вече е 22.7
КЗ е 5.3

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 11:31 от Simpliicity_

# 274
Здравей, Денис ще помоля отново да коментираш и тези изследвания. Направих ги  на 3-ти ден от цикъла. На 34г. съм и предния месец имах задържан фоликул.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 19:08 от Ivito90

# 275
  • София
Ако са приемани повече от 1-2 месеца, добавките може да са помогнали, ако ли не - просто е някакво съвпадение или един от двата резултата, не е много обективен. АМХ се влияе от много фактори и не е постоянен... затова е желателно да се изследва заедно с Инхибин В, точно на 3-ти ден от МЦ.
Вит. Д - попълваш дефицита и приемаш по 2000IU/дн.
Аргинин - 2х500мг
Омега 3 - 1500мг ( гледа се субтотал омега 3, не РМ)
Антиоксиданти - зависи какви са?!

Денис, благодаря. На 38 съм. Започнах да приемам повече витамин Д, ЕМК, антиоксидант и др по своя преценка и АМХ, измерено преди няколко дни в Геника, а не в Бодимед, е 1.19. Но не на трети ден, а на 20-ти, ако има значение. Да, ще потърся и мнението на репродуктивния, към който съм се насочила Simple Smile Доста голяма разлика в показателите. Възможно ли е да се дължи на добавките?
Скрит текст:
Здравейте, преди шест месеца АМХ, изследван на 3 ден от МЦ беше 0.75. Сега е паднал на 0.4. Какво мога да
Скрит текст:
направя или да не правя, за да се вдигне? Четох, че прием на повече витамин Д и Л аргинин, Омега 3, антиоксиданти влияе положително? Какви мг и марки ще ми препоръчате? От изброените взимам само витамин Д, 5000 мг през ден.

Терапията ми за забременяване и подобряване качеството на яйцеклетките включва 25 г хормон за ЩЗ, достинекс за регулиране на пролактина, 1/2 таблетка глюкофаж за ИР, дуфастон, Лутеин, фоликолин, витамин Д 5000 през ден, магнезий 400 гр, B12.

За инвитро с фонд, към което вървим поради мъжки фактор, АМХ трябва да е над 0.5. Как да го вдигна? Заради ниския АМх сега ми беше предписан Трисеквенс (естрадиол ацетат), но като прочетох листовката и страничните ефекти ми се изправи косата и не мисля, че бих го приемала. Денис да ме посъветваш ти или някоя от останалите дами с опит в подобна ситуация?
Здравей!
Възраст?!
Добавките,  които приемаш, са почти нищо, ако искаш да се повлияе, поне малко, ЯР...
Трябват много и различни антиоксиданти, ЕМК, още витамини и минерали и т.н. + да са попълненят всички дефицити на витамини и минерали... защото ако не са - тази доза, напр. от 5 000 IU вит. Д, през ден, не ти върши много работа, не и дотолкова, че да повлияе репр. функция.
При НЯР е по-добре да се следват съветите на лекарите и да се приема каквото назначат... защото, те преценяват терапията на база индивидуални очаквания, като резултат.
Ако дадена терапия те притеснява - търсиш второ мнение от специалист ( репр. медицина)... защото добавките само подпомагат и не винаги, само те, са достатъчни.

Момичета, с тези резултати има ли проблем за забременяване? След тях приемам Метфогама 3х1000 заради ИР
Скрит текст:
и не съм пускала нови изследвания. Нямам и референтни стойности на епикризата, сямо моите резултати...

Пролактин - 461 mU/L;
Testosteron - серум - 2.97 nmol/L; Дехидроепиандростерон (DHEAS) - 11.3 mkmol/I;

КЗ е 5.3

Каквито и проблеми да има, винаги има и шанс за зачеване ... целта на темата е, докато чакаме чудото да стане, да елиминираме всеки един проблем.
Инсулинът е много висок и от ИР, отиваш в преддиабетно ... защото и КЗ на гладно е много висока - вземи мерки... защото това уврежда яйцеклетките и създава проблем при зачеване и износване.
Тестостеронът е висок - предполагам от ИР... ДХЕА също...
Трябва режим на хранене, редуциране на теглото... спорт/движение... медикамент, добавки + повече воля и постоянство.

Здравей, Денис ще помоля отново да коментираш и тези изследвания. Направих ги  на 3-ти ден от цикъла. На 34г. съм и предния месец имах задържан фоликул.
Скрит текст:
Здравей!
Много вероятно, ЗФ все още да си е там... защото ФСХ и Е2 са високи.
Другите са добре.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 16:00 от denis©

# 276
Здравейте, моля ви за мнение, че вече ще откача. Sad притеснява ме да няма хашимото, при предните изследвания 30.11.24 Тат беше 7,43
Тсх беше 1.00, Мат беше 0,7

Тогава бях доста болна, чела съм, че имунната система може да даде отговор и там. Сега до миналата седмица отново бях болна. Ако има хашимото или нещо на щитовидната може ли само Тат да е повишен и дали ще пада или само ще се качва?

# 277
  • София
Здравейте, моля ви за мнение, че вече ще откача. Sad притеснява ме да няма хашимото, при предните изследвания
Скрит текст:
30.11.24 Тат беше 7,43
Тсх беше 1.00, Мат беше 0,7

Тогава бях доста болна, чела съм, че имунната система може да даде отговор и там. Сега до миналата седмица отново бях болна. Ако има хашимото или нещо на щитовидната може ли само Тат да е повишен и дали ще пада или само ще се качва?

Здравей!
Според мен, на база изследвания - нямаш Хашимото.
При Хашимото, ТАТ и/или МАТ доста скачат  ( 100-200).
Добре е да те видят и на УЗ, най-вече за да се успокоиш Simple Smile
ПП.
ТАТ и МАТ са антитела и понякога реагират и на настинка, вирус... някакво възпаление в тялото, т.е. дори малко да се повишат, това не е задължително да е Хашимото ( автоимунно заболяване)

# 278
Ами и аз така знам, и при двата пъти бях след прекаран вирус… но когато питах ендокриноложката дали тат се влияе от различни вируси и тя каза не. 😔 Пък в интернет намирам информация, че точно така може да стане.
Видя ме на Уз и каза, че е перфектна. Това беше преди 10 дни. Значи може да си отдъхна, че то все на нокти да си хич не е работа… благодаря за светкавичното мнение Денис!!❤

# 279
Благодаря, гледаха ме на ехограф и ми казаха, че нямам задържан фоликул този месец. Във вторник ще ми бъде инсеминацията. Утре ако си пусна Лх ще може ли да се разбере дали нараства и ще покаже ли дали наистина предстои овулация?
Ако са приемани повече от 1-2 месеца, добавките може да са помогнали, ако ли не - просто е някакво съвпадение или един от двата резултата, не е много обективен. АМХ се влияе от много фактори и не е постоянен... затова е желателно да се изследва заедно с Инхибин В, точно на 3-ти ден от МЦ.
Вит. Д - попълваш дефицита и приемаш по 2000IU/дн.
Аргинин - 2х500мг
Омега 3 - 1500мг ( гледа се субтотал омега 3, не РМ)
Антиоксиданти - зависи какви са?!

Скрит текст:
Скрит текст:

Здравей!
Възраст?!

Момичета, с тези резултати има ли проблем за забременяване? След тях приемам Метфогама 3х1000 заради ИР
Скрит текст:
и не съм пускала нови изследвания. Нямам и референтни стойности на епикризата, сямо моите резултати...

Пролактин - 461 mU/L;

КЗ е 5.3

Каквито и проблеми да има, винаги има и шанс за зачеване ... целта на темата е, докато чакаме чудото да стане, да елиминираме всеки един проблем.
Инсулинът е много висок и от ИР, отиваш в преддиабетно ... защото и КЗ на гладно е много висока - вземи мерки... защото това уврежда яйцеклетките и създава проблем при зачеване и износване.
Тестостеронът е висок - предполагам от ИР... ДХЕА също...
Трябва режим на хранене, редуциране на теглото... спорт/движение... медикамент, добавки + повече воля и постоянство.

Скрит текст:
Здравей!
Другите са добре.

# 280
  • София
Ами и аз така знам, и при двата пъти бях след прекаран вирус… но когато питах ендокриноложката дали тат се
Скрит текст:
влияе от различни вируси и тя каза не. 😔 Пък в интернет намирам информация, че точно така може да стане.
Видя ме на Уз и каза, че е перфектна. Това беше преди 10 дни. Значи може да си отдъхна, че то все на нокти да си хич не е работа… благодаря за светкавичното мнение Денис!!❤
Ако искаш потърси второ мнение от специалист ... или попитай в темите за Хашимото.
За нищо! Hug

Благодаря, гледаха ме на ехограф и ми казаха, че нямам задържан фоликул този месец. Във вторник ще ми бъде
Скрит текст:
инсеминацията. Утре ако си пусна Лх ще може ли да се разбере дали нараства и ще покаже ли дали наистина предстои овулация?
Скрит текст:
Здравей!
Другите са добре.
[/spoiler]
Може да пуснеш: ЛХ, Е2 и Прогестерон

# 281
Ще пусна утре ЛХ и Естроген и на 7-ми ден от овулацията Прогестерон. Благодаря много за мнението.
Ами и аз така знам, и при двата пъти бях след прекаран вирус… но когато питах ендокриноложката дали тат се
Скрит текст:
влияе от различни вируси и тя каза не. 😔 Пък в интернет намирам информация, че точно така може да стане.
Ако искаш потърси второ мнение от специалист ... или попитай в темите за Хашимото.
За нищо! Hug

Благодаря, гледаха ме на ехограф и ми казаха, че нямам задържан фоликул този месец. Във вторник ще ми бъде
Скрит текст:
инсеминацията. Утре ако си пусна Лх ще може ли да се разбере дали нараства и ще покаже ли дали наистина предстои овулация?
Скрит текст:
Здравей!
Другите са добре.
[/spoiler]
Може да пуснеш: ЛХ, Е2 и Прогестерон

# 282
Добър ден, момичета. Дали може някоя от вас да ми препоръча добър ендокринолог, който да прави онлайн консултации?

# 283
Здравей, отново Денис. Днес си пуснах изследвания на Лх, Естрадиол и Прогестерон. На 34г. съм и утре ще ми бъде инсеминацията, тъй като ми казаха, че утре се очертава да ми е овулацията. По принцип цикъла ми идва на 24-25 дена с 5 дена продължителност. Ще помоля за мнение как са според теб изследванията ми?

# 284
  • София
Здравей, отново Денис. Днес си пуснах изследвания на Лх, Естрадиол и Прогестерон. На 34г. съм и утре ще ми бъде
Скрит текст:
инсеминацията, тъй като ми казаха, че утре се очертава да ми е овулацията. По принцип цикъла ми идва на 24-25 дена с 5 дена продължителност. Ще помоля за мнение как са според теб изследванията ми?
Здравей!
Супер са, О. ще настъпи до часове.
Стискам палци и ще чакам новини. Peace

Общи условия

Активация на акаунт