Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 36 290
  • 737
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Денис,  при мъжете, а може би и при жените , кой тестостерон се изследва свободния или и двата? Кой е по -важен и за какво
И двата се изследват... дори + SHBG.
Като маркери и двата са важни - интерпретацията се прави от лекар... могат да показват проблем с ЩЖ, Андрогените /НбЖ... ИР, СПКЯ/ПКЯ и т.н. ..наследств. болести като синдром на Клайнфелтер/мъже и синдром на Даун и т.н.

Ivito90
Благодаря, че сподели.
Е2, в случая, не е проблем, защото е висок от кистите... когато изчезнат и той ще се нормализира.

Скрит текст:
Здравейте направих си тези изследвания за щитовидната и хормоните бихте ли ми казали дали всичко е високо
Здравей!
ТСХ е доста висок - консултирай се с Ендокринолог... показва Хипофункция на ЩЖ.
Инсулинът  е висок - показва ИР... трябва режим на хранене, спорт, добавки, медикамент.
ЛХ е висок и показва ПКЯ ... от ИР и Хипофункцията на ЩЖ
Не е страшно, не се притеснявай - може да се контролира/коригира.

Здравейте, момичета. Моля за съдействие:
Скрит текст:
TSH Ultra -  3.28 µIU/mL
FT4 - 0.96 ng/dl
ANTI TG Ab 2 - 0.2 IU/ml
ANTI TPO Ab - 28.3 U/ml

Vit d - <10.5 nmol/L

Вит Д ми се струва много под нормата. Какво бихте казали?

edit: Жена на 23г.
Здравей!
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ.
Вит. Д - показва сериозен дефицит... трябва да се приема... трябва да е около 125 nmol/L

Здравей, Денис! Може ли коментар на тези изследвания и насоки. На 37г. и целта е забременяване. До колкото
Скрит текст:
знам TSH трябва да е под 2. Трябва ли ми консултация с ендокринолог? Нужни ли са още изследвания на щитовидната жлеза TAT и МАТ? Планирам да пусна и полови хормони на 3 ден от цикъла. Благодаря!
Здравей!
Изследванията показват Хипофункция на ЩЖ. Добре е да се проверят ТАТ и МАТ и да се направи консултация с Ендокринолог... при опити и желание за бебе, ТСХ трябва да се държи около и под 1.0.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 19:04 от denis©

# 241
Здравей, Denis. Искам да попитам за твоето мнение отностно връзката между хипофункцията на щз и репродоктивната система? Как хипофункцията влияе на амх и половите хормони? Възможни ли е при оптимални показатели на щз(чрез прием на хормон) и половите хормони да се повлияят положително? Благодаря.
П.с чета, че метаболизма влияе пряко на репродоктивната система и ми е много интервснто дали при добри хормони на щз, подходяща диета и запълване на дефицити може да се повлияе положително на женското репродоктивни здраве?

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 17:42 от Мечтателка 1

# 242
Здравейте, дами!
Какво ще кажете за тези резултати, направени са месец след абразио(зряло развитие в 9г.с) Интересува ме предимно тромбофилията, тъй като виждам, че имам мутации

# 243
  • София
Здравей, Denis. Искам да попитам за твоето мнение отностно връзката между хипофункцията на щз и
Скрит текст:
репродоктивната система? Как хипофункцията влияе на амх и половите хормони? Възможни ли е при оптимални показатели на щз(чрез прием на хормон) и половите хормони да се повлияят положително? Благодаря.
П.с чета, че метаболизма влияе пряко на репродоктивната система и ми е много интервснто дали при добри хормони на щз, подходяща диета и запълване на дефицити може да се повлияе положително на женското репродоктивни здраве?
Здравей!
Най-общо, Хипофункцията на ЩЖ, влияе пряко и непряко - чрез отклонения в някои хормони, напр. по-висок Пролактин ( потиска О. и синтеза на Прогестерон), Андростендион, Тестостерон, Инсулин ( респ. ИР) - те са причина за СПКЯ/ПКЯ, влияят негативно на кач-вото на яйцеклетките, на ЯР и т.н.
Да, ако се приема медикамент, за поддържане оптимални нива на хормоните на ЩЖ  ( респ. за нормална функция на ЩЖ) , ще се коригира/контролира този хормонален дисбаланс и това ще повлияе положително репр. функция и ще повиши шанса за зачеване и износване.

Здравейте, дами!
Какво ще кажете за тези резултати, направени са месец след абразио(зряло развитие в 9г.с) Интересува ме
Скрит текст:
предимно тромбофилията, тъй като виждам, че имам мутации
Здравей!
Да, имаш мутации, но при тези показатели не виждам проблем... дори Хомоцистеинът е супер.

# 244
Здравейте, преди шест месеца АМХ, изследван на 3 ден от МЦ беше 0.75. Сега е паднал на 0.4. Какво мога да направя или да не правя, за да се вдигне? Четох, че прием на повече витамин Д и Л аргинин, Омега 3, антиоксиданти влияе положително? Какви мг и марки ще ми препоръчате? От изброените взимам само витамин Д, 5000 мг през ден.

Терапията ми за забременяване и подобряване качеството на яйцеклетките включва 25 г хормон за ЩЗ, достинекс за регулиране на пролактина, 1/2 таблетка глюкофаж за ИР, дуфастон, Лутеин, фоликолин, витамин Д 5000 през ден, магнезий 400 гр, B12.
Някои от тези продукти да не влияе негативно на АМХ и затова така да пада?

За инвитро с фонд, към което вървим поради мъжки фактор, АМХ трябва да е над 0.5. Как да го вдигна? Заради ниския АМх сега ми беше предписан Трисеквенс (естрадиол ацетат), но като прочетох листовката и страничните ефекти ми се изправи косата и не мисля, че бих го приемала. Денис да ме посъветваш ти или някоя от останалите дами с опит в подобна ситуация?
Прикачам и последните изследвания

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 15:39 от Avi_

# 245
Здравейте може ли мнение за изследванията ,изобщо не очаквах тестостеронът да е толкова висок ,винаги е бил но малко над реф. стойности Sad

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 13:09 от didito_lp

# 246
  • Варна
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в разчитане на хормонални изследвания, направени са заради два пропуснати цикъла в рамките на година, предизвикани с Дуфастон. Според лекарката е налице предменопауза, и да пия противозачатъчни Медиана 28. На 39 години съм. Благодаря!

ХОРМОНИ/HORMONES
LH 11.47 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 2.4-26.0; циклов пик 14.0-95.6;лут.ф. 1.0-11.4; менопауза 7.7-58.5
FSH 20.03 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 3.0-20.0; циклов пик 4.0-21.0;лут.ф. 1.0-7.0; менопауза 25-134
Пролактин/Prolactin 190 mIU/l
ЖЕНИ: 102-496; при бременност се увеличава до10х от изходната стойност
Естрадиол/Estradiol 647.9 pmol/l
ЖЕНИ: фол.ф. 46-607; циклов пик 315-1828;лут.ф. 161-774; менопауза 18-201
Тестостерон - общ 1.29 nmol/l
0.12 - 1.78

# 247
При менопауза съм чувала, че намалява естрогена, а при вас ми изглежда, че е висок. Според мен си има хормонален дисбаланс, не сте още за менопауза. Потърсете друг лекар, трябва да се пуснат повече изследвания, да се види храненето какво е тн. Това е мое мнение. Изчакайте Денис да коментира .

# 248
  • Варна
Здравейте, Denis! Ще съм благодарна за мнение по моите изследвания.

# 249
  • София
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в разчитане на хормонални изследвания, направени са заради два пропуснати
Скрит текст:
цикъла в рамките на година, предизвикани с Дуфастон. Според лекарката е налице предменопауза, и да пия противозачатъчни Медиана 28. На 39 години съм. Благодаря!

ХОРМОНИ/HORMONES
LH 11.47 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 2.4-26.0; циклов пик 14.0-95.6;лут.ф. 1.0-11.4; менопауза 7.7-58.5
FSH 20.03 mIU/ml
ЖЕНИ: фол.ф. 3.0-20.0; циклов пик 4.0-21.0;лут.ф. 1.0-7.0; менопауза 25-134
Пролактин/Prolactin 190 mIU/l
ЖЕНИ: 102-496; при бременност се увеличава до10х от изходната стойност
Естрадиол/Estradiol 647.9 pmol/l
ЖЕНИ: фол.ф. 46-607; циклов пик 315-1828;лут.ф. 161-774; менопауза 18-201
Тестостерон - общ 1.29 nmol/l
0.12 - 1.78
Здравей!
На кой ден от МЦ са направени?

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 22:03 от denis©

# 250
  • Варна
Втори и последен. Днес и трети, отделни кафеникави капки и пробождане остро в яйчниците, вляво по-скоро. Както писах по-горе, предният цикъл дойде на 50 ден след дуфастон, много обилен. Не усетих да имам овулация този месец.

# 251
  • София
Втори и последен. Днес и трети, отделни кафеникави капки и пробождане остро в яйчниците, вляво по-скоро. Както писах по-горе, предният цикъл дойде на 50 ден след дуфастон, много обилен. Не усетих да имам овулация този месец.
Според мен, има ЗФ или киста. Желателно е да се направи УЗ преглед... сега.

# 252
Денис, може ли коментар и по моя въпрос от 9 март? Благодаря Simple Smile))

# 253
  • София
Здравейте, преди шест месеца АМХ, изследван на 3 ден от МЦ беше 0.75. Сега е паднал на 0.4. Какво мога да
Скрит текст:
направя или да не правя, за да се вдигне? Четох, че прием на повече витамин Д и Л аргинин, Омега 3, антиоксиданти влияе положително? Какви мг и марки ще ми препоръчате? От изброените взимам само витамин Д, 5000 мг през ден.

Терапията ми за забременяване и подобряване качеството на яйцеклетките включва 25 г хормон за ЩЗ, достинекс за регулиране на пролактина, 1/2 таблетка глюкофаж за ИР, дуфастон, Лутеин, фоликолин, витамин Д 5000 през ден, магнезий 400 гр, B12.
Някои от тези продукти да не влияе негативно на АМХ и затова така да пада?

За инвитро с фонд, към което вървим поради мъжки фактор, АМХ трябва да е над 0.5. Как да го вдигна? Заради ниския АМх сега ми беше предписан Трисеквенс (естрадиол ацетат), но като прочетох листовката и страничните ефекти ми се изправи косата и не мисля, че бих го приемала. Денис да ме посъветваш ти или някоя от останалите дами с опит в подобна ситуация?
Прикачам и последните изследвания
Здравей!
Възраст?!
Като цяло ЛХ, ФСХ и Е2, както и АМХ и Инхибин В ( най-вече) показват НЯР.
Добавките,  които приемаш, са почти нищо, ако искаш да се повлияе, поне малко, ЯР...
Трябват много и различни антиоксиданти, ЕМК, още витамини и минерали и т.н. + да са попълненят всички дефицити на витамини и минерали... защото ако не са - тази доза, напр. от 5 000 IU вит. Д, през ден, не ти върши много работа, не и дотолкова, че да повлияе репр. функция.
При НЯР е по-добре да се следват съветите на лекарите и да се приема каквото назначат... защото, те преценяват терапията на база индивидуални очаквания, като резултат.
Ако дадена терапия те притеснява - търсиш второ мнение от специалист ( репр. медицина)... защото добавките само подпомагат и не винаги, само те, са достатъчни.
Много е важно също, какви са продуктите, какви са дозите, как се приемат и т.н.

# 254

Здравейте, моля за мнение. Правен на 8 ден след положителен тест за О.

Общи условия

Активация на акаунт