Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 37 537
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Извинявам се, пропуснала съм

LH - 2,60, реф 2,40 - 12,60
FSH - 8,20, реф 3,50 - 12, 50
Estradiol - 192, реф 45 - 854

# 451
  • София
Здравейте, момичета. На 40 г съм и с приятеля ми правим опити за бебе от няколко месеца, за съжаление
Скрит текст:
неуспешни.
Съвсем скоро ще посетя репродуктивен специалист. Пуснах изследвания на 3ти ден от цикъла.
LH - 2.60
FSH - 8.20
Estradiol - 192
AMH - още не е готов
------------

Можете ли да ми кажете, какво означават тези резултати. Четох доста и доколкото разбирам не са добри. LH винаги ми е бил около 4,80. Какво означава този спад?
За възрастта ти са добре.
ФСХ е по-висок, което е свързано с ЯР - показва, че е намален, което също е нормално за тази възраст.
По-ниския ЛХ може да показва по-късна О.

# 452
Здравейте, момичета. На 40 г съм и с приятеля ми правим опити за бебе от няколко месеца, за съжаление
Скрит текст:
неуспешни.
Съвсем скоро ще посетя репродуктивен специалист. Пуснах изследвания на 3ти ден от цикъла.
LH - 2.60
FSH - 8.20
Estradiol - 192
AMH - още не е готов
------------

Можете ли да ми кажете, какво означават тези резултати. Четох доста и доколкото разбирам не са добри. LH винаги ми е бил около 4,80. Какво означава този спад?
ФСХ е по-висок, което е свързано с ЯР - показва, че е намален, което също е нормално за тази възраст.

Благодаря за отговора. Днес излезе и AMH, за съжаление е изключително нисък - 0,356 ng/ml. Преди година беше 0,70. Пия доста добавки, включително и витамин Д. Най-вероятно с тези показатели, шансът да забременея естествено е нулев.

# 453

Здравей, Денис!Това са изследванията на 7 ден от предполагаемата овулация. И ако може да коментираш и останалите ми изследвания заедно в норма ли са за бебе.
Щитовидните са правени на чист ден, а дргугите на 3ти ден. Благодаря!  😊

# 454
Здравейте! Може ли мнение за изследванията?

# 455
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
неуспешни.
LH - 2.60
FSH - 8.20
Estradiol - 192
AMH - още не е готов
------------

Благодаря за отговора. Днес излезе и AMH, за съжаление е изключително нисък - 0,356 ng/ml. Преди година беше 0,70. Пия доста добавки, включително и витамин Д. Най-вероятно с тези показатели, шансът да забременея естествено е нулев.
Шанс за зачеване винаги има - важното е да си оптимист и да не се отказваш.
Провери и за други дефицити и ако има ги попълни - другото е работа на лекарите, просто им се довери.
От мен - Успех! Peace Ще чакам хубави новини.

# 456
  • Бургас
Може ли мнение? Бременна съм в 12+2 г.с

# 457
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис!Това са изследванията на 7 ден от предполагаемата овулация. И ако може да коментираш и
Скрит текст:
останалите ми изследвания заедно в норма ли са за бебе.
Щитовидните са правени на чист ден, а дргугите на 3ти ден. Благодаря!  😊

Здравей!
Прогестерон и Е2 са добре, показват че е имало О.
Инсулинът е нисък - не е проблем, не се притеснявай.
АМХ и Инхибин В са добре, респ. и ЯР е Ок.
На ЩЖ са добре, нямаш Хашимото.
В12 и вит. Д са ниски - трябва да ги приемаш.
Всичко друго е Ок. не виждам причина за притеснение или пречка за зачеване.
От мен - Успех! Peace

Здравейте! Може ли мнение за изследванията?
Скрит текст:
Здравей!
Хормоните на ЩЖ показват Хипофункция на ЩЖ. Антителата ТАТ и МАТ са високи, възможно е да е Хашимото, но това лекар го преценява... след преглед и на УЗ.
Инсулинът е висок - показва ИР... и това може да е причина и за по-високите нива на Триглицеридите.
Желязо и Феритин са ниски, показват че има дефицит на желязо.
В12 и вит. Д - нивата са ниски, трябва да се приемат.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 17:42 от denis©

# 458

Здравейте на 23 г. съм 3 ден от мц.
Как ви се струват?

# 459
  • София
Скрит текст:
Здравейте на 23 г. съм 3 ден от мц.
Как ви се струват?
Здравей!
Добре са.
ПП.
Малко е завишен Е2, не е проблем, но го имай предвид  и го следи, от време на време ( 4-5 МЦ, напр.,  заедно с ЛХ и Е2)

# 460
Здравейте, може ли мнение за тези резултати?
Правени са днес, очаквам цикъл на 7 число, поне миналия месец тогава ми дойде. Но не винаги е на 30 дни.
И с това амх може ли да се забременее по естествен път?
Благодаря

# 461
Имаш задържан фоликул. Иди на лекар. От амх не зависи дали ще се забременее

# 462
Днес бях, видя се задържан фоликул да. Миналия месец цикъла ми беше много слаб. А по - миналия беше силно течението.
Изписа ми дуфастон от 1 до 16 ден на цикъла. Щом има задържан фоликул не е имало овулация нали така?
Следващия цикъл пак ще ходя да видим.дали ще има задържан и ако има ще изпише инжекция за да се спука. Този месец не успях да отида на 12 ден да се види положението.

# 463
Има ли друг вариант при задържане на фоликул освен инжекции и хормони?

# 464
Днес бях, видя се задържан фоликул да. Миналия месец цикъла ми беше много слаб. А по - миналия беше силно течението.
Изписа ми дуфастон от 1 до 16 ден на цикъла. Щом има задържан фоликул не е имало овулация нали така?
Следващия цикъл пак ще ходя да видим.дали ще има задържан и ако има ще изпише инжекция за да се спука. Този месец не успях да отида на 12 ден да се види положението.

Пиенето на дуфастон от 1 ден на цикъла за какво е? По описание пише от 5ти ден до 25ти или втората половина на цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт