Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 34 692
  • 707
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте! Какво мислите за ТСХ -1.41, Прогестерон- 41 nmol/l (на 18ден от 24 дн цикъл) Имало ли е овулация ?

# 661
  • София
Здравейте! Какво мислите за ТСХ -1.41, Прогестерон- 41 nmol/l (на 18ден от 24 дн цикъл) Имало ли е овулация ?
Здравей!
ТСХ е добре.
Прогестеронът показва, че е имало О.

# 662
Здравейте, може ли коментар за тези изследвания? Жена на 31, правени на 3ти ден от МЦ, като търсим причина за акне. През януари вит. Д беше 47, Б12 - 325, а желязото - 6.4, така че там има подобрение и ще продължавам да си ги пия/бях ги спряла месец преди изследването/. По-скоро дали при другите има нещо нередно?
Скрит текст:

Щитовидни сега не съм пускала, това са от януари:
Скрит текст:

# 663
Аз съм също с акне в областта на брадичката, което се смята за хормонално, защото изчезна изцяло по време на бременност и при прием на противозачатъчни но съм с нормални стойности на хормоните. Причината е, че космените фоликули под кожата и кожните рецептори като цяло са силно чувствителни и реагират на (нормалната) флуктуация на хормоните и се получават/избиват пъпки. Едното лечение е с роакутан, другото е с изключване на всички млечни и преработени храни плюс локално лечение на кожата с третиноин
На теб инсулина ти е малко висок, ако си с ИР също се получава въпросното акне от въпросните храни.

# 664
И аз забелязах инсулина, не съм правила обременяване досега и не знам дали имам ИР. Може би ще е добре да направя? За храненето съм направила промени, но ще трябва да съм още по-сериозна. Аз и при бременността нямах разлика в кожата, горе-долу еднакво си е положението от 15 години.

# 665
Здравейте с Хашимото, ИР и ПКЯ съм.
Но напоследък се съмнявам, че имам и проблем с надбъбречните жлези.
Мисля да изследвам кортизол в слюнка - 3 пъти през деня и кръвни изследвания DHEA-S, ACTH, 17-OH Progesteron. Нещо друго да добавя ли към изследванията?
за 17-OH Progesteron разбрах от първа страница, че трябва да е на трети ден от цикъла, а за другите има ли значение кога?

# 666
Мога ли да пусна хормони LH, FSH. E2 на втори ден от цикъла, защото третия ден се пада в събота и в града, в който живея няма работеща лаборатория в този ден.

# 667
  • София
Здравейте с Хашимото, ИР и ПКЯ съм.
Скрит текст:
Но напоследък се съмнявам, че имам и проблем с надбъбречните жлези.
Мисля да изследвам кортизол в слюнка - 3 пъти през деня и кръвни изследвания DHEA-S, ACTH, 17-OH Progesteron. Нещо друго да добавя ли към изследванията?
за 17-OH Progesteron разбрах от първа страница, че трябва да е на трети ден от цикъла, а за другите има ли значение кога?
Здравей!
Само 17-OH Progesteron да е точно на 3 ден от МЦ , за другите няма значение.

Мога ли да пусна хормони LH, FSH. E2 на втори ден от цикъла, защото третия ден се пада в събота и в града, в който живея няма работеща лаборатория в този ден.
Да, може на 2-ри ден от МЦ

# 668
Denis, ще помоля за коментар и на моите хормони, благодаря предварително 😊.

# 669
Здравейте, може ли мнение за тези резултати ? Правени са на 3-ти ден.Благодаря предварително, не знам какво следва от тук нататък, но виждам че има проблем.. Предстои да запазя час при лекар.

# 670
Здравейте,

Направих 3-кратен тест на инсулин и глюкоза с обременяване, тъй като нивата на глюкоза на гладно винаги са ми били на горна граница.

Прикачвам резултатите - много ще съм благодарна ако някой разясни на какво се дължи това понижаване
 на инсулина? Има ли нещо, което трябва да имам предвид или да изследвам допълнително?

# 671
Ако цикъла дойде следобяд, този ден брой ли се за първи ден?
Chunki101, ти спази ли изискването през тези два часа да седиш на едно място и да не се движиш? Например легнала или седнала в лабораторията.
Аз имах изследване с нисък инсулин, но никой не ме беше предупредил и аз се разхождах до вкъщи в тези два часа.

# 672
  • София
Здравейте, може ли коментар за тези изследвания? Жена на 31, правени на 3ти ден от МЦ, като търсим причина за акне. През януари вит. Д беше 47, Б12 - 325, а желязото - 6.4, така че там има подобрение и ще продължавам да си ги пия/бях ги спряла месец преди изследването/. По-скоро дали при другите има нещо нередно?
Скрит текст:

Щитовидни сега не съм пускала, това са от януари:
Скрит текст:
Здравей!
ФСХ и Е2 са високи, възможно е да има ЗФ,киста...?! Желателно е да се провери ЯР.
Инсулинът е малко висок, много вероятно да си с ИР - желателно е да се направи тест за ИР
Тестостеронът е добре, но ДХЕА ми се струва малко висок - добре е да се провери Андростендион и 17ОН Прогестерон ( точно на 3-ти ден от МЦ) ... като причини за акнето.
Феритинът е нисък - трябва да се приема желязо
В12 може да е по-висок  ... добави вит. В6, защото приема на В12, може да провокира акне
Вит. Д е доста нисък - трябва да е около 175 . Дозата, която приемаш е ниска - увеличи я 2-3 пъти.
Магнезият е нисък - трябва да се приема, а ако се приема, дозата да е 400мг/дн
На ЩЖ са добре, но, показват тенденция към Хипофункция ...т.е. добре е да се следят периодично , 1-2 пъти в годината.
Изследванията са актуални 3 до 6 месеца, няма смисъл да пускате стари за коментар. Ако през януари си била в лека форма на Хипофункция, сега може положението да е доста по-сериозно ... а търсите причина за проблем?!
Хормоните, освен че не са константи, но са и много динамични във времето - влияят се от много фактори.

# 673
Ако цикъла дойде следобяд, този ден брой ли се за първи ден?
Скрит текст:
Chunki101, ти спази ли изискването през тези два часа да седиш на едно място и да не се движиш? Например легнала или седнала в лабораторията.
Аз имах изследване с нисък инсулин, но никой не ме беше предупредил и аз се разхождах до вкъщи в тези два часа.

На мен док ми е казвал ако дойде следобед да не го броя за първи ден.

Иначе за инсулина - да, доколкото беше възможно опитах да съм в покой по време на тези 2ч - единствено се прибирах пеша вкъщи, но разстоянието е кратко.

# 674
Абсурд, изобщо не трябва да се ходи на никакво разстояние. Стои се в лабораторията. Резултатите не са реални в момента

Общи условия

Активация на акаунт