Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 34 671
  • 707
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Направих консултация с ендокринолог, тъй като не се чувствам добре от края на лятото - изпитвам силна умора, напрежение в главата, замаяност, нервност и раздразнение, косопад и от време на време болки в ставите. Появиха се и неразположения по време на цикъл. На 32 години съм. След направени изследвания(ще ги прикача) и консултацията с ендокринолог, се установи ниско вит Д и АМХ, както и понижен DHEA-S. Щитовидните хормони каза, че са в норма. Изписа ми
единствено вит. Д спрей по 1 впръскване на ден за 3-4 месеца. От около месец го използвам, но все си мисля, че дозата е ниска... На опаковката пише препоръчотелна доза 3 х 1 впръвскване на ден. Дали мога да увелича малко дозата? И възможно ли е всичките неразположения да са само от ниския витамин? Забелязвам, че при повече стрес и физическо натоварване симптомите се обострят повече..
Бих ви посъветвала да изследвате и желязо ако не сте. Много често е причина за такива оплаквания, а дефицитите са скрити. При мен ПКК и хемоглобин са в норма, желязото вървеше към долна граница. Откакто приемам чувствам огромна разлика в тонуса.

# 706
В едно впръскване пише, че има 1000IU. Относно желязото, изследвах го лятото и беше в норма.

# 707
  • Melmak
Дозата е много ниска. Подобен дефицит съм оправяла с дози над 10 пъти по-големи. Има тема за витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт