Изследване на ХОРМОНИ – 28 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 35 213
  • 716
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Направих консултация с ендокринолог, тъй като не се чувствам добре от края на лятото - изпитвам силна умора, напрежение в главата, замаяност, нервност и раздразнение, косопад и от време на време болки в ставите. Появиха се и неразположения по време на цикъл. На 32 години съм. След направени изследвания(ще ги прикача) и консултацията с ендокринолог, се установи ниско вит Д и АМХ, както и понижен DHEA-S. Щитовидните хормони каза, че са в норма. Изписа ми
единствено вит. Д спрей по 1 впръскване на ден за 3-4 месеца. От около месец го използвам, но все си мисля, че дозата е ниска... На опаковката пише препоръчотелна доза 3 х 1 впръвскване на ден. Дали мога да увелича малко дозата? И възможно ли е всичките неразположения да са само от ниския витамин? Забелязвам, че при повече стрес и физическо натоварване симптомите се обострят повече..
Бих ви посъветвала да изследвате и желязо ако не сте. Много често е причина за такива оплаквания, а дефицитите са скрити. При мен ПКК и хемоглобин са в норма, желязото вървеше към долна граница. Откакто приемам чувствам огромна разлика в тонуса.

# 706
В едно впръскване пише, че има 1000IU. Относно желязото, изследвах го лятото и беше в норма.

# 707
  • Melmak
Дозата е много ниска. Подобен дефицит съм оправяла с дози над 10 пъти по-големи. Има тема за витамин Д.

# 708
Здравейте! Не съм сигурна дали са били 7 дни след овулацията, може и да е 6 ден, нормална ли е тази стойност?

# 709
Здравей, denis,

Моля за коментар на следните изследвания.
Втори месец след първи опит инвитро съм, след неуспешен СЕТ. Приемам акутирокс 90мкг, достинекс, добавки опти ова пия от месец (последно пих добавката 40часа преди кръвните изследвания). Витамин Д преди месец беше 160, но осъзнах че 6впръсквания от зеления спрей на бетърю реално са 18000IU, малко се стреснах, намалих дозата. Мисля да я върна. От червения спрей с к2 нямах ефект, затова ендокринологът изписа зеленият спрей, който е чисто Д. Ден6 от цикъла, ако е от значение.
Благодаря предварително!

# 710
  • София
Здравейте! Не съм сигурна дали са били
Скрит текст:
7 дни след овулацията, може и да е 6 ден, нормална ли е тази стойност?
Здравей!
Нисък е за 7-ми ден, след О. .. най-вероятно не е изследван в правилния ден.
Иначе показва, че е имало О.

Здравей, denis,
Моля за коментар на следните изследвания.
Втори месец след първи опит инвитро съм, след неуспешен СЕТ. Приемам акутирокс 90мкг, достинекс, добавки
Скрит текст:
опти ова пия от месец (последно пих добавката 40часа преди кръвните изследвания). Витамин Д преди месец беше 160, но осъзнах че 6впръсквания от зеления спрей на бетърю реално са 18000IU, малко се стреснах, намалих дозата. Мисля да я върна. От червения спрей с к2 нямах ефект, затова ендокринологът изписа зеленият спрей, който е чисто Д. Ден6 от цикъла, ако е от значение.
Благодаря предварително!

Здравей!
На ЩЖ са добре.
За ИР - добре я контролираш, макар че инсулинът остава висок на 120 мин. може би трябва да ти пускат и на 180, но това, лекар го преценява.
Хемоглобинът е добре, но все пак го следи... защото и Феритинът е нисък, т.е. трябва да се приема Желязо - опитай чрез храните да си го набавяш, на този етап.
АСАТ-ът отива към горната граница... следи го, но засега не се притеснявай.
Вит. Д трябва още да се повиши.
В12 може да е по-висок... за да падне още малко Хомоцистеинът.
Другите са добре.
Най-общо, нищо притеснително.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 17:46 от denis©

# 711
Благодаря, denis!
Нямам диагноза ИР. За първи път правя обременяване с глюкоза, защото съм имала 2-3 пъти инсулин около 10-14 на гладно и с ендокринолога решихме да я изключим.
Хемоглобинът цял живот ми е бил в интервала 118-128. Асат за първи път го виждам толкова висок, обикновено е 18.
Благодаря още веднъж, ще имам съветите предвид. Simple Smile

# 712
Здравейте!
Прилагам резултати от изследванията, които правих днес. Витамините ще са готови в понеделник след 18 ч. чак, но до тогава ми беше интересно дали желязото не е прекалено ниско въпреки, че е в референтните стойности. Пускани са по повод много обилен косопад, но така или иначе планувам бременност ми беше интересно какво е настоящото положение в тялото ми. Също имам спомен, че ТСХ трябва да е под 2, а точно преди 3 месеца ендокринолога ми ми намали дозата на Л Тироксина от 75 на 50 и ето го пак е отхвръкнало…

# 713
  • София
Здравейте!
Прилагам резултати от изследванията, които правих днес. Витамините ще са готови в понеделник след 18 ч. чак, но
Скрит текст:
до тогава ми беше интересно дали желязото не е прекалено ниско въпреки, че е в референтните стойности. Пускани са по повод много обилен косопад, но така или иначе планувам бременност ми беше интересно какво е настоящото положение в тялото ми. Също имам спомен, че ТСХ трябва да е под 2, а точно преди 3 месеца ендокринолога ми ми намали дозата на Л Тироксина от 75 на 50 и ето го пак е отхвръкнало…
Здравей!
ТСХ е малко висок, Т4 показва, че дозата може да е малко по-висока.
Желязото е малко ниско, но хемоглобинът е добре - няма ли Феритин? ... той най-добре показва, дали трябва да се приема желязо.
Другите са добре.

# 714
Не, не ми е пуснала феритин. Освен в понеделник ще отида до Лина да ги попитам дали мога да платя за феритин и да изследват от същата кръв.

# 715
  • София
Не, не ми е пуснала феритин. Освен в понеделник ще отида до Лина да ги попитам дали мога да платя за феритин и да изследват от същата кръв.
Ако се съгласят -  става и така.

# 716
Съгласявали са се на следващ ден, но така са минали 2 дни и не знам дали е възможно. Ще пиша така или иначе като излезнат и другите резултати.

Общи условия

Активация на акаунт