Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹‍♂️🧚‍♀️(тема 19)

• 22 258
  • 764
  •   1
Отговори
# 735
Имаме Зим , на това боледуване не съм го ползвала, на 3 месечния сопол не помогна, ама тогава нищо не помагаше. Ще пробвам пак с него.

# 736
  • Бургас / Славейков
Ох,Лизи бързо оздравяване.На пулмолог водила ли си ги.Да не би да има бактерия в носа с тез гъсти сополи?Аз също още продължавам да съм болн а.Пия поредните лекарства.Продължавам да съм със запушен нос.Ухото ми заглъхна от духане на сополи.Правих тест за ковод тъй като нямам обоняние .Беше отрицателен.Въобще само пари на вятъра за тез лекарства и нищо Неми помага.

# 737
И на мен ми изглежда , като бактерия, но правихме секрети , нищо не излезе. Вече за трети път се случва Сами да има зелен гъст сопол и да излезе ,че няма бактерия. Всеки път се чудя как е възможно. Аз също съм със сопол , не минаващ, вече две седмици. Миналата седмица бях по същия начин , нямах нито вкус , нито мирис. Въобще не знам как готвех , не можех да усетя ,добре ли е на сол дори. Мукуназал плюс , на мен ми облекчава, преди това бях на африн спрей, и той облекчаваше , но не минава.
На пулмолог не съм ги водила , защото и двамата лекари казват ,че няма нужда. А и пулмолога е в София , тия тук за нищо не стават. Все казвам ,че трябва да ги заведа и като ги заведа при педиатъра, ме разобеждават или те да се подобрили малко. И така, ще видим , попринцип искам да ги заведа.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 11:31 от Lizi:) :)

# 738
Когато заведох нашият на пулмолог в София не беше напълно здрав и по-добре, че Док чу свиркането.
Ако ЛЛ не ти даде направление за пулмолог.
Поискай за УНГ и той да ти даде за пулмолог като се прави на интересна.

# 739
Dizzy Face Dizzy FaceDizzy Face  мрън мрън, за това влизам!
Сега пък Яна започна да повръща, цял ден не е яла , казваше че има нещо в корема и се свиваше , преди два часа повърна на фонтан , само стомашни сокове , то друго няма и после изяде две солети и пак повърна. Сега се чудя да я мъча ли да яде нещо, като повръща дори след солети , тя днес не е яла нищо.
Вчера ходихме на разходка в парка , единствено се пуснаха на една пързалка веднъж, как по дявоlите , хвана вирус, не сме се събирали с хора.  При Всяко излизане ли ще хващат нов вирус?

# 740
Не , нищо да не яде няколко часа.После много внимателно със солета/ бисквита.Само вода и чай шипка по глътка на всеки няколко минути.Вомакур свещичка помогна на Ади последния път при повръщане.Нищо през устата не помагаше.
Сигурна ли си , че не е погълнала нещо щом казва " имам нещо в корема" или просто тояа и е обяснението , че има болка/дискомфорт?

# 741
Според мен къркорене усеща и болка. Защото по едно време казваше ,че има вода в корема. И точно преди да повърне първия път , пак започна да казва ,, мамо какво имам в корема, имам нещо в корема,, и се свиваше и прегъваше, все едно я прерязва корема и повърна. Не мисля, че е глътнала нещо, тя вече не си слага нищо в устата, а и щом не яде цял ден , явно и е било некомфортно нещо.
Натриев цитрат дадох , преди сън ще сложа вомакур, ако се налага. Нарочно оставих свещичката за по късно, за да спим. Иначе разстройство няма, което ми е странно.

# 742
Лизи моите две момичета го изкараха този вирус в четвъртък, буквално само в четвъртък, обаче заразиха мен. И аз го изкарах за няколко часа, но през цялото време имах чувството, че ми е тежко на корема. За целия ден бях яла 2-3 супени лъжици варен ориз, 1 кебапче и 1 шишче. Хвана ме към 17ч следобяд, а това го бях обядвала. Значи обяснението "имам нещо в корема" е много близко до усещането. Малката се оплакваше от предния ден от корем, тя повърна веднъж и нищо не съм и давала. Не искаше да яде абсолютно нищо и цял ден се оплакваше, че я боли корем и я натиска корема (аз го разбирам, че и е тежко). На каката и давах вомотосхил, но тя повърна няколко пъти и каза, че след като е повърнала вече не я боли коремче. В градината казаха, че е започнала да реве, че я боли много корем и почти веднага е повърнала.

Малката ми вдига висока Т ( над 39⁰) от 2 дни. Днес бяхме при лекарката, гърлото е добре, ушите са добре, гърдите са добре, причина няма, но Т има. Избива и зъб, и не че е невъзможно, но е много рядко срещано такава Т от зъб. Утре мисля да взема от аптеката комбиниран тест за грип и Ковид да видим какво ще покаже.

# 743
Дано както казваш , само днес да е повръщането.

Виж ако има тест грип+ковид+рсв, вече май рядко се намират , че все са изчерпани , но питай.
На мойта приятелка детето беше 3 дни с температура без друго , после почна кашлица , теста беше положителен за рсв.
Според педиатрката децата са изкарали сега рсв, ама кой знае , само предположения.

# 744
Според сайта на Софармаци в аптеката им дето е до вкъщи имат поне 2 вида, другите не ги проверих.

# 745
Лизи, край няма 😮‍💨...
Аз да ти кажа приключих с детските площадки.
Два пъти ги водих без да има деца на площадката тази година и на другият ден болни.
Нямам обяснение как, но явно се заразяват от докосване на замърсена повърхност...

# 746
Да, и при нас се е случвало.  Уж взех антибактериални мокри кърпи, ама кой знае колко помагат. Това дългото боледуване започна след като ги водих да играят в двора на яслата , там скачаха на батута, не е имало други деца , само ние бяхме. Просто всичко ги хваща, не знам какво е това чудо, имунитета е 0.

Лизи, край няма 😮‍💨...
Аз да ти кажа приключих с детските площадки.
Два пъти ги водих без да има деца на площадката тази година и на другият ден болни.
Нямам обяснение как, но явно се заразяват от докосване на замърсена повърхност...

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 11:10 от Lizi:) :)

# 747
Направих и тест, няма нито грип, нито Ковид. Явно все пак зъб съчетано с чревния вирус ми прави мизерията.

# 748
Лизи ,моя Вики при чревния вирус  с повръщането след първата доза на Вомакур веднага спря да повръща. Пробвай да сложиш,ако й помогне ще си й спестила няколко повръщания ,няма нужда да чакаш .

# 749
Тя спря да повръща, само това снощи си беше, но явно не и е ок на корема , че днес пак нищо не яде , само две , три солети .

Редактирам: избързах, започна втори тур повръщане...
Лизи ,моя Вики при чревния вирус  с повръщането след първата доза на Вомакур веднага спря да повръща. Пробвай да сложиш,ако й помогне ще си й спестила няколко повръщания ,няма нужда да чакаш .

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 17:25 от Lizi:) :)

Общи условия

Активация на акаунт