СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 3 - Седмокласник входните изкара, мама кашон с вино си докара...

• 27 606
  • 778
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Разгледах пробния по математика на Междучасие. Хубави задачи, но нищо общо с реалния НВО.
Не разбирам кому е нужно да го правят така и каква информация носи на родителите. Като за контролно на частна школа, е ок.
Затова никак не юркам сина ми да ходи на пробните. Евентуално на някое от следващите. Те правят и в училище, и май там са по-близки до реалното НВО.

Какво имате предвид пред реалното НВО?

# 766
Разгледах пробния по математика на Междучасие. Хубави задачи, но нищо общо с реалния НВО.
Не разбирам кому е нужно да го правят така и каква информация носи на родителите. Като за контролно на частна школа, е ок.

Защото са по-трудни ли нямат нищо общо или има и друга причина?

# 767
Моят опит с chat gpt не е много добър. Дъщеря ми се чудеше по какъв сложен начин да реши една изключително елементарна задача. Аз не успях да я убедя, че това е лесна задача и се решава само с поглед. Пуснах задачата в chat gpt с цел да потвърди моето решение, но той я реши по някакъв много сложен и напълно грешен начин. Трябваше девойката да отиде на урок и учителката да потвърди, че задачата се решава по моя начин.

Моят седмокласник установи, че chat gpt обяснява по-добре от мен и ги пуска тези изрази на него. Наистина добре са структурирани, стъпка по стъпка.

# 768
  • София
Зависи как се зададе въпроса на chat gpt, трябва да е подробен, най-добре отговаря на английски, правих си майтап, поисках картинка за презентация за водите на Европа, даде картинка с Европа, добре, но Средиземно море беше написано Черно море,

# 769
Добре е пробните да са по-трудни, за да се отчете фактора стрес. Иначе, който иска лесен пробен, това са на Примерно.

# 770
  • Бургас
Има ли деца в Образователни технологии, които вече да са правили пробни НВО? Дъщеря ми е в бургаския филиал и твърди, че техните ще са другия месец.

Иначе браво за споделените тук резултати. 80 точки ми се вижда много добре като за два месеца учене и първи изпит.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 10:16 от selleste

# 771
  • София
Бързичко ми кажете дали искате да добавям още нещо в първия пост, че до следобяд ще пусна новата тема, а след известно време не мога да правя редакции.

# 772
  • София
"Реалното" = същинското НВО.

# 773
  • София
Предлагам да се добави сайтът на Дидева https://dideva.alle.bg/ има и страница във facebook

# 774
  • София
"Реалното" = същинското НВО.

Ясно е, че под реалното се има предвид същинското НВО, но какво се има предвид нищо общо с реалното?

Форматът ли е различен, материалът ли е различен, трудността ли е различна?

Материалът е ясно, че ще покрива само наученото до момента ( на Образователни Технологии например, дъщеря ми каза, че първата част е била основно върху 6-ти клас, но няма гаранция, че няма да има такива задачи и на реалното НВО). Учителката ни по математика ( тя е частен учител, който готви само за НВО, не работи в училище) изрично препоръча Междучасие за математиката като пробен, тъй като са трудни...затова ми интересно какво точно Грета Ей има предвид "нищо общо с реалното" .

# 775
Да се отчета и аз. На пробния от Междучасие по БЕ - 85 т. Хем съм доволна, хем се ядосвам за недоглеждането и. Тя като го видя и почна да се радва, като за първи пробен бил супер. Щяла да се стегне. На това се надявам! Другата седмица, като излезе по математика, ще ме е страх да отворя мейла. Каза, да не очаквам много, били и трудни. Първия модул смята, че се есправила, но за втория. Аз в интерес на истината я записах, защото мисля, че много се е отпуснала. Мисли, че като в училище се справя и всичко е наред. Записах я, за да слезне на земята и да види, че трябва да работи повече. Да решава задачи, да прави преразкази. Да видим дали ще има ефект и ще постигна целта си.

# 776
По труден е пробния на междучасие. Това иска да каже Грета Ей

# 777
Не е много по труден, нормално по-труден е като за пробен. Винаги е по-добре да се упражняваш с леко по-трудни задачи, защото не се знае как ще те сюрпризират МОН. А и трябва да се презастраховат, не може да отрежеш винаги точно, трябва да има един аванс от знания

# 778
  • София
Заповядайте в НОВАТА ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт