Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 19

• 35 328
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
О не, цяла година ви чета глупостите с Гого, баш на Нова Година айде не, мерси! А и да не дава Господ някое улично куче да се заяде с Пенко, ще трябва и в спешното да вися.

# 541
Хора, никой няма да гърми по Варна. Те, руснаците в Украйна повечето от целите им са военни или свързани с военните.
Ако ще ни стрелят, ще целят военни заводи, складове, стратегически бази и американските бази. Никой няма да пуска ракети върху Варна, още повече че тук има и много руснаци, които си живеят постоянно

# 542
Не мога да кажа за цяла Германия, но за района около Франкфурт, Баден Вюртенберг (особено на юг ) цените не са паднали, само има лек застой.
В големите градове като Франкфурт, Мюнхен , Берлин и в радиус 50км.не са паднали, но в по-средните градове и села- паднаха и падат цените постоянно. Но, за да съм честна става въпрос за цените предимно на къщи с енергиен клас Н например. Цените на апартаментите са като в България. Но при къщите с нисък енергиен клас се забелязва тенденция рязко надолу. Това е така, т.к. до 10г. собствениците им ще бъдат буквално принудени от държавата да направят скъпо струващи подобрения и сега те бързат да ги продадат. Наблюдавам пазара отдавна, доста отдавна, затова съм в течение.
А относно Варна, за мен наистина са абсурдни цените там. Имам жилище във Варна, стои заключено. Все по-често се замислям дали да не го продам, с парите ще си купя къща в Германия и дори и за основен ремонт ще стигнат.
И подкрепям Penkoman относно бездомните кучета във Варна. Как не можаха да намерят начин да освободят града от тях. Хапали са ме, едвам остах жива. Господ ме спаси. Виждала съм и други нападения над хора, това е ненормално. Като се прибера във Варна не излизам от вкъщи без кучегон и спрей.  Не мисля, че това е нормално.

# 543
Съгласен съм с Гого че е неуместно да се сравнява Бг със Щатите въпреки че и там има градове като Остин където са паднали цените с над 20%. Остин е не лош пример защото там доста хора се преместиха от други градове и цените скочиха над разумни нива които могат да се поддържат от нормалините работещи хора и сега падат от две години без никакво дъно. Попринцип мисля че е по- уместно да се гледа как реагираха цените в Канада когато вдигнаха лихвите понеже там структурата на ипотеките повече наприличава Бг.

# 544
Няколко страници чета само разговори присъщи на пенсионери пред някой блок. Бонус - админа нищо не трие, явно той още по-зле.
Понеже е декември, може да обобщите в личен план годината каква беше - отлична за инвестиране, средна хубост или добра за осребряване на инвестициите  Wink

# 545
Нека да се върнем към имотите в Варна нищо, че дъвчем едно и също, на мен ми е интересно да спорим и както пиша за милионен път хубаво е човек да чете различни мнение от неговото има кво да научи  Wink

# 546
  • Варна
Много добро включване на Rambibi относно енергийните класове на къщите в Германия.

В момента в който имаме силно и стабилно неолиберално правителство тук в България, гледайте какво става. Всички по панелките ще бъдат принудени да минат на тая схема да реновират и.т.н., спомнете си преди да падне ГЕРБ, че имаха такива заявки.

Е, разбира се хората масово ще продават жилищата си на безценица ( както явно става в Германия ) защото няма да имат пари за ремонти. Пък после компании като Blackrock ще изкупи панелките от тях, ще ги ремонтира по стандарта и ще им ги отдаде под наем. Ще има разбира се и кредити за всички. Ей така се създава послушен електорат.

И един въпрос към опитните във форума защото аз пиша само в тази тема. Искам да пусна тема за градска среда във  Варна, това първо в кой раздел да стане и второ дали ще ни оставят да пишем там, тъй като в темата ще има критики, които не са политически коректни, а бизнесите (какъвто е този форум) не се кефят много на такива неща?

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 09:42 от Penkoman

# 547
Много адекватно включване. На 100 % се покрива мнението ми с това на Рамбиби,

# 548
Няма ли някаква тема за бомбоубежища и т.н. По-рано ни плашеха с "Топол"-и дето Путин щеше да "засажда", после "Сармат"-и, сега разни орехи предлага. Крайно време е да разберете, че сме тук временно. Може и кола да ви блъсне и кучета да ви нахапят до смърт. В тоя ред на мисли не съм се обаждал, но Пенко си е напълно прав. Да благодарим на Рамбиби за включването за немския пазар на НИ. И за примера с "кученцата".

# 549
  • Варна
Прясно, прясно от FB групата на Виница, а само преди 2-3 седмици имаше друг такъв пост за скитник с две кучета, които нападали хората. Нещата струва ми се започват да ескалират сериозно.

"Здравейте! Колко от вас са подавали сигнал за глутниците бездомни кучета в квартала? Стават все повече и по-настървени и е въпрос на време да стане беля.
P. S. Знам че много защитници ще скочат сега, че куче не напада без повод и т.н., но е достатъчно стресово да ти изкочат 9бр големи кучета на път към спирката или дома, особено ако си с малко дете или домашен любимец."

# 550
  • Варна
Ескалират Пенко. Моя мъж също миналата седмица за захапа едно улично куче, добре че през дънките не е успяло да направи големи поражения, но да имаше следи и кръв от 4 зъба. Бяхме при ОПЛ за тетанус, че ваксината за бяс била по някакъв дълъг протокол. Редно е да се погрижи някой за уличните. Ние също имаме 2 малки кучета у нас, но без повод навън не! Да не кажа, че едното налита на бой и изяде такъв от по- голямо куче и пак си е куче и не му увря главата. Та така както имаме 2 кучета ето на! Никой не е застрахован, просто не трябва да са на улицата, а за домашните са нужни още по- големи мерки и контрол.
И за да не спамя, че аман от кучета в тая тема….
Тези дни ще ходя да гледам проект на сграда до нас, да видя какво ще ми обявят за партерен гараж или тристаен. Смятам, че малко не му е времето да го правя но ще проверя.

# 551
В България, ако го въведат това с енергийния клас на жилищните сгради /да е задължително/, сетете се - ще има “имам един човек да разпише”. Тъй че ко се притеснявате, свиркайте си даже. Страната на неограничените възможности сме, а дойде ли време да спазваме закони, сме много креативни.

# 552
  • Варна
Те ако го въведат това там играта ще е на съвсем друго ниво, няма да има мърдане. Всичко което е с "имам човек" е с благословията на властимащите, а когато се тръгне по тоя път те ще имат съвсем друг огромен финансов интерес, както и такъв от заробването на хората и поставянето им в неравностойно положение и няма да се интересуват от кокошкарски подкупи. Кое е по-добре - да вземе едни пари сега или да притежаваш жилището на някой и да му го отдаваш до живот под наем? Но, това ще стане само ако има много стабилно правителство, което е готово на сериозни репресии, иначе ще има бунтове. Исторически погледнато това към момента е невъзможно, даже точно обратно - другите сили започват да вземат превес.

# 553
Е то правителство няма да има скоро, така че спокойно:))). Иначе относно кучетата, ако има глутници в дадено  населено място/квартал, все ми е тая какъв е енергийният клас на жилището, не мисля да живея там. Това се отнася и за плаващи плочки по тротоарите, улици без асфалт, ако не се събират кофите за боклук всеки ден и т.н., обезсмисля се вида на жилището, лъскаво ли е, не е ли.

# 554
Виница граничи с няколко вилни зони, няма как положението с кучетата да е друго. До офицерския плаж слизат лисици и чакали, че кучета във Виница ли няма да има. Това е един от минусите на периферията. Но пък конкретно Виница има и плюсове, така че...

Общи условия

Активация на акаунт