Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 816
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
  • Замък сред облаците
За коя нискорискова мутация се пие аспирин, моля? Че понякога ако назначават АГ не назначават най-правилното лекарство Simple Smile
За качеството влияят - дефицити на витамини, недостиг на хормони (на щитовидната), завишени други хормони (пролактин, кортизол, щитовидни и други), липса на чувствителност към хормони (инсулин), некачествено хранене, недостиг на сън, липса на движение.

# 241

Честно казано, дори не съм сигурна на кое казват нискорискова но виждам, че и заключението е, че няма нищо притеснително. То и ‘нискорискова’ беше подхвърлено от доктор, който заместваше репродуктивната ми за едни преглед, но предписанието за аспирин си е от нея.

За коя нискорискова мутация се пие аспирин, моля? Че понякога ако назначават АГ не назначават най-правилното лекарство Simple Smile
За качеството влияят - дефицити на витамини, недостиг на хормони (на щитовидната), завишени други хормони (пролактин, кортизол, щитовидни и други), липса на чувствителност към хормони (инсулин), некачествено хранене, недостиг на сън, липса на движение.

# 242
  • Замък сред облаците
Да, ок е назначението на аспирин заради потенциален риск от прееклампсия, но доста доктори в този случай го предписват даже след 12 седмица.

# 243

Честно казано, дори не съм сигурна на кое казват нискорискова но виждам, че и заключението е, че няма нищо притеснително. То и ‘нискорискова’ беше подхвърлено от доктор, който заместваше репродуктивната ми за едни преглед, но предписанието за аспирин си е от нея.

А правили ли сте имунологични изследвания?

# 244
Пускали сме НК клетки, да - и там всичко е наред.

До момента, освен редовното следене на хормони сме правили и проходимост на тръби, хистероскопия, НК клетки, тромбофилии, фертилити тест, уреаплазма, микоплазма, безброй микробиологии. На мъжа ми са му правени много спермограми (винаги перфектна подвижност, брой и морфология), HBA test,  24-часа преживяемост, ДНК фрагментация. Единственият проблем, който са открили до момента е в ДНК фрагментацията и пак я намалиха със зимота на миналото ин-витро. Абсолютно нямам обяснение защо не се получва естествено и защо ни се случи и това с мисед-а.

# 245
  • Замък сред облаците
Повишената ДНК фрагментация е достатъчно обяснение. Дори със зимот, първо никой не ти гарантира реалното ДНК ок ли е, второ дори и при ок ДНК понякога има и грешки в деленето, от които се получават чисто морфологични проблеми несъвместими с живота и пак може да се стигне до мисед.

# 246
Момичета, минах на прегледа днес, има пулс 125, нисък е, но има. Но цялостната картинка изглежда зле. Много голямо жълтъчно мехурче, минимално увеличаване на размерите, заедно и с прицапването и изоставането, Гогова каза, че всичко това я насочва към сериозна хромозомна аномалия. Та така. Прибързала за с говоренето за м.а, тя според мен имаше други очаквания за прегледа днес, но въпреки това в момента чакаме абсолютно чудо нещата да се подобрят. Според мен бобчето се бори, но природата не му е дала много добри шансове.
Ох, болно ми е, мъчно ми е, че така става, че в момента сме в това положение на изчакване, аз се чувствам сякаш се гледам отстрани и не мога да повярвам,че това се случва.
Благодарна съм, че тук мога да споделя, но ми е тъжно, че има и такава тема и толкова от вас са преживели нещо подобно. Истински ужас е.
Благодаря пак за куража и думите, исках само да разкажа за прегледа и се надявам да не съм ви натоварила много.

# 247
  • Замък сред облаците
Кураж, Кате! Природата си знае работата (банално, знам), но ако не сега, вярвам че душичката щом е дошла веднъж при теб, пак ще дойде, ако не успее да се пребори сега ❤

# 248
Съжалявам, Кате 😞

Стискам палци за чудо и се надявам бобчето да се пребори и навакса. Споделяй си с нас да ти олекне мъничко, ако имаш нужда. Кога пак си на преглед?

# 249
Ех, колко тъжно, но и колко вярно. Знае си работата и  е факт. Аз все се успокоявам и може би самозаблуждавам, че тези събития ни помагат да избегнем по-големи мъки и тревоги за в бъдеще. Знам ли къде е истината.. Факт е обаче, че щом нещо не върви, значи има причина. Я хромозомна аномалия, я друга гадория. Съжалявам, че трябва да преминеш през това. Силно вярвам, че след дъжда изгрява слънце и се появява дъгичка.

Кураж, Кате! Природата си знае работата (банално, знам), но ако не сега, вярвам че душичката щом е дошла веднъж при теб, пак ще дойде, ако не успее да се пребори сега ❤

# 250
Кураж, Кате ❤

# 251
Съжалявам kattes, дано се развият нещата в най-добрия вариант, какъвто и да е той!

Аз също идвам с леко кофти настроение. Излязоха резултатите ми:
Скрит текст:

Според докторката, която ми се обади от клиниката всичко е нормално.
Звъннах на АГ, каза да отида сряда с всички изседвания...
Пак съм изходна позиция, май май ще си чакам прегледа при Калчев през март и това е.. Sad

# 252
Ех, Кате! Пожелавам ти най-благоприятната развръзка, пък дано видим някое чудо. Аз винаги повтарям (и на себе си го повтарях също), че по-добре в по-ранен етап да приключат нещата, ако нещо не е наред с ембриончето.
Кога ще ходиш пак на преглед?

# 253
Думите ви,много ми помагат. Знам че се повтарям, но благодаря искрено!
Лина, Дудъл, в понеделник съм при нова докторка за второ мнение, а при моята в сряда. Не искахме и двете да се виждаме на петък 13, макар че нищо не се знае и може и тогава да се видим, нямаме контрол над нищо, за съжаление. Но планово е това.

# 254
Кате, имаш силни прегръдки и пожелания скоро да имаш развръзката, от която се нуждаеш! Моите палци още са стиснати, докато не се каже твърдо, че има някаква аномалия и не може да се пребори. Чакаме със затаен дъх прегледите ти следващата седмица и сме винаги тук, ако имаш нужда да споделиш болката и страховете си! Heart

Общи условия

Активация на акаунт