Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 27 106
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета, влизам доста притеснена.
Слагам в скрит текст заради неприятната тема.
Скрит текст:
Преди малко ходих до тоалетната и изпадна нещо като тъкан/съсирек/част от лигавица не знам какво. Беше големичко към 3-4см и беше жилаво.
Аз съм след кюретаж... Това нормално ли е?
Възможно е да не сте изчистена добре. Отивайте на лекар. Ако трябва, някакво спешно отделение. Аз с кръв влязох в АГ болница и ме държаха 3 дена. Не знаеха дали е извънматочна или маточна. Кървях отдолу и изхвърлих съсиреци на парчета. След абразиото имах леко кърваво зацапване, но не и съсиреци. Означава, че матката се доизчиства. Имах и малко кафеникаво зацапване, но всичко приключи за около 2 седмици. Имате право на контролен преглед в рамките на 1 месец след аборта.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 21:53 от eliapt

# 661
Еми, аз имах съсиреци след кюретажа, не бяха толкова големи, но си имах. Ако не е имало болки, според мен нямаш повод за притеснение, но за твое спокойствие може да отидеш възможно най-скоро при твоето АГ.

# 662
  • София
Има различни похвати при кюретажа, по-щадящо е да махнат ембриона само и да оставят останалото да се излющи само, отколкото да остържат всичко.

При мен в 13гс си имаше доста кървене и доста болезнено, в този срок плацентата е вече формирана.

# 663
Никаква болка нямаше и сега също няма. Просто усетих, че ми се ходи в тоалетната.

# 664
  • Замък сред облаците
Еми, аз бих отишла на АГ в сряда да ме види на УЗ. Разпитай  подробно за кюртажа и да видите има ли още лигавица за доизчистване. Щом нямаш болки и кървенето си върви без кръвоизливи или рязко секване, обикновено не е повод за спешен преглед.

# 665
Еми - Съсирек е. Жилаво и кафяво. Моят съвет е да посетите лекар.  При мен се получи след едно абразио и се наложи отново пак. Следете се и за температура.
АА- адмирации за труда! 🌻

# 666
При мен беше много много тъмно червено.
Мерих и температура днес - нямам
Сутринта видях, че вече няма ярко червено течение, а кафеникаво много малко.
Да, ще посетя доктор! Благодаря ви!

# 667
  • Замък сред облаците
Еми, ако има съсиреци, някой може да се заклещи в шийката и да възпрепятства изчистването. Случи ми се след втория аборт - АГ тогава го махна при прегледа, но при мен нямаше кюртажи, всеки път спонтанно изчистване и ме проследяваше 2-3 пъти да се увери, че матката се е свила и няма излишна тъкан останала. Изрично споменах за рязко секване на кървенето - обикновено това е един такъв сигнал за подобен сценарий. Но все пак не е спешно и няма да стане възпаление за 1 ден, ако отидеш утре вместо днес. Казвам го само като успокоение, ако заради празника днес докторът ти не е на разположение.

# 668
Еми, аз бях с МА, а не кюретаж, но и след преглед, в който АГ ми каза, че всичко е чисто и лигавицата е тънка вече, на два пъти имах големи съсиреци. Матката си се чисти и това е добре, колкото и до е стряскащо. Все пак е хубаво да те видят на ехограф. Вероятно лекарят ти е бил щадящ и не е искал да стърже много лигавицата.

# 669
  • Замък сред облаците
Съсиреците нямат общо с това колко добре се чисти матката, а просто понякога могат да “задръстят” шийката.

# 670
Пак се включвам ..  Още не е спряло кървенето при мен (на 30.04 беше абразиото). Тече си усилено, минах от ежедневни на нормални превръзки. Утре имам час, който ми беше преди пренатален тест. Не съм го отменила, защото реших, че може да си го ползвам за преглед след абразиото, но се чудя има ли смисъл да ходя, предвид че още не ми е спряло кървенето. Не ми се ходи много да се редя 2 часа с бременните мацки и пак да разказвам за аборта, но се притеснявам и да не си утежня положението, ако отложа преглед и има някакъв проблем. Следващият ми час е на 27.05. Какво мислите?

# 671
  • Замък сред облаците
Нормално е до към 2 седмици да имаш кървене като за нормална превръзка. Просто с времето трябва да намалява постепенно, а не да се усилва.

# 672
Вчера изчистиха при мен всичко с вакуум - имах леко тъмно-червено течение след процедурата, но днес нищо почти.. Вярно, че бях в 7 седмица и 6-ти ден, но чак пък съвсем никакво кървене да няма…

# 673
  • Замък сред облаците
Движи се и приемай достатъчно течности. Ако нещо те притеснява, иди пак да те видят Simple Smile

Еми, ти мина ли на преглед?

# 674
Не, вчера цял ден звънях никой не ми вдигна. Днес пак ще пробвам, ако не успея ще търся АГ в моя град.

Общи условия

Активация на акаунт