Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 22 079
  • 688
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, здравейте. Вероятно ще ми трябва нов ендокринолог и ще помоля за препоръка за Стара Загора, Пловдив или София. Посещавах д-р Яначкова, с идеята че е в същата клиника с гинеколога ми и да е по-лесно и за трите ни. Бях на преглед преди две седмици, за да види щитовидната жлеза на ехограф. Каза да изследвам TSH, FT4 и пролактин и ако има проблем в резултатите, да се обадя. При нея часовете за месеца се изчерпват много бързо и е трудно да запазя такъв в близкия месец. Та пуснах аз и въпреки достинекса, пролактина ми беше над горна граница. Тук предполагам оказа влияние предходния пациент, на който взимаха кръв. Дете на около 4 години, което се разплака толкова жално, че и аз се разревах с него. Но FT4 вече ми отива към долна граница. Обадих се в клиниката да оставя съобщение в петък, тъй като миналата седмица д-р Яначкова отсъстваше. Казаха ми да очаквам обаждане в понеделник след 14:30, когато на доктора й е удобно, но до днес не съм получила такова. Не мога да си представя да съм бременна (ако се случи), нещо да ме притеснява и лекаря да не ми връща обаждане и да не мога да запазя час и да отида на преглед в следващия месец. Наясно съм, че лекарите са заети и имат ангажименти, но и не желая да съм под стрес. В петък съм на преглед при гинеколога ми и ще говоря и с нея за връзка с д-р Яначкова, но по-скоро клоня към смяна на ендокринолога.

На 26.04.2025 FT4 беше 12.79 pmol/l

Това са ми резултатите от 17.01.2025

Виждам, че юни 2024 г. FT4 също ми е бил на долна граница 12.9 pmol/l
Границите са все тези от снимката. От АА знам, че това е ниско.

# 676
  • София
Мини, искаш ли номера и? Мен ме следя бременна когато бях с Гестационен диабет, говорили сме и в 22:00, по телефон и вайбър. По принцип винаги връща обаждане, нещо е станало явно. Ще те вземе без час за да коментирате резултатите, просто се чуй с нея и обсъдете кога да отидеш. Има тя вражда с рецепционистките, аз един път отивам, казвам че съм без час, те ми вдигнаха скандал че не можело, че тя им се карала когато идвали хора без час, аз им казах че имаме уговорка. Когато и споделих какво са ми казали, много се ядоса, каза аз нямам никакъв проблем без час да приемам, един път направих забележка че бяха записали много без часове, жени които не са обсъдили с мен да дойдат и за това... Вика абсурд да върна някой дошъл да се консултира, особено за резултати

# 677
Благодаря, Маце. Не мога да й звънна, когато не ми е дала лично тя номер. Тя каза да се обадя и аз звъннах на кол центъра, защото такава е практиката при тях. Така действаме и с гинеколога. Възможно е да е натоварена, особено когато не е била на работа една седмица. Ще помоля в петък гинеколога, ако може да й се обади и ако може да мина след моята докторка, за да коментираме резултатите. Ако не, ще търся друг и така. Сега вярно, че може би ме тресе хормона в момента, обаче се надявах ако не в понеделник, вчера да ми звънне. От теб съм чувала само хубави думи за Яначкова и това също беше фактор при избора.

# 678
  • София
звънни пак на кол центъра, не ги щади. Аз имам Love/hate relationship с нея хаха, не мисля че бих казала само суперлативи, но съм и безкрайно благодарна за проследяването и по време на бременноста, всичко ми даваше, даже и лекарства безплатно

# 679
Значи съм пропуснала лошите. Grinning

# 680
  • село в ямболско
Гойчева , аз съм била при Христо Христов в Нво

# 681
Момичета, искам да попитам на вас след премахване на полип изписвали ли са ви терапия с Дуфастон ?
Декември махнах полип, края на януари забременях. Март се установи мисед и се наложи премахване, вакум. Първият цикъл ми дойде 30дена след аборта,но за жалост след него кафеникаво зацапване без край. На прегледа се вижда пак полип и ще се наложи нова хистероскопия. Лекарката каза,че е или хормонално или може нещо от вакума да е останало и за жалост да се е образувало. Препоръча ми след премахването,ако всичко е наред да направя терапия 3 месеца, но просто предния път не ми беше предлагано и търся информация.

# 682
  • Замък сред облаците
Тъй като една от причините за полипи е хормонален дисбаланс прогестероновата терапия е първи неинвазивен избор за медикаментозно справяне. 2020 или 2021 си спомням че бе обсъждано в другата тема за забременяването (точно започнах да я следя). При част от жените се отразява добре и не се стига до хистеро. Според мен е хубаво да си видиш и половите хормони между 2-5 ден ит цикъла.

# 683
Тъй като една от причините за полипи е хормонален дисбаланс прогестероновата терапия е първи неинвазивен избор за медикаментозно справяне. 2020 или 2021 си спомням че бе обсъждано в другата тема за забременяването (точно започнах да я следя). При част от жените се отразява добре и не се стига до хистеро. Според мен е хубаво да си видиш и половите хормони между 2-5 ден ит цикъла.
Да, и това планирам да направя задължително. Благодаря ви за насоките.

# 684
Аз съм най-доволна от Гойчева от тукашните ендокринолози (от Стара Загора съм). Вчера имах много лош опит с Мариана Илиева, която буквално преди часа ми ми заяви, че са ѝ свършили вече часовете по ЗК и не получих смислен отговор защо тогава ми е дала час. Ама иначе на платено щеше да ме вземе… абсолютна наглост.

Момичета, здравейте. Вероятно ще ми трябва нов ендокринолог и ще помоля за препоръка за Стара Загора, Пловдив или София.

# 685
Благодаря, Soulshock и Насито. Записвам си я.

ПС. Soulshock, и аз мисля че е нагло такова поведение.

# 686
За ендокринолог съм много доволна от д-р Мариета Лазарова в УСБАЛЕ (София).

# 687
За ендокринолог с две ръце - Йоана Матрозова от МЦ Ориндж и Майчин Дом! Невероятна жена е! Има и онлайн консултации в Хийли!! Изключително компетентна и много мила и предразполагаща.

# 688
Благодаря, Luellis и Mockingbird за препоръките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт