Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 731
  • 770
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, днес бях на лекар, защото над 2 седмици съм с кървене и от вчера ме започнаха болки в кръста. Оказа се, че имам останало нещо в матката 1-2 см, което не са изчистили при кюретажа. На някой случвало ли му се е и веднага ли предприехте хистероскопия или изчакахте цикъла?

# 691
На мен не ми се е случвало, но не бих го бавила повече аз - директно захождам към хистероскопия.

# 692
Щом имате и болки и според мен не е добре да се чака.

# 693
Обясниха ми, че болките в кръста са заради контракции на матката, защото се опитвала да го изхвърли. И да изчакам още 10 дни. Чудя се да търся ли спешно и друго мнение. Действително ми намаля кървенето, имам зацапване вечер. Имате ли и препоръки за място, на което мога да го направя бързо, предвид че за добрите се чака месеци .... не ми се ще и някой случаен съвсем да ме "оправи"

# 694
Момичета, днес бях на лекар, защото над 2 седмици съм с кървене и от вчера ме започнаха болки в кръста. Оказа се, че имам останало нещо в матката 1-2 см, което не са изчистили при кюретажа. На някой случвало ли му се е и веднага ли предприехте хистероскопия или изчакахте цикъла?
[/quot

Да, на мен ми се случи. На 21 март вакум аборт, след което на 22ри април ми дойде цикъл, супер обилен 7 дена. И след него едно непрестанно кафеникаво зацапване. Което така и не спря, видя се 1см нещо което докторката каза,че може да е полип но може и е да е остатък от бременноста. Направих хистероскопия, не исках да чакам повече. Защото 3 месеца не мога да си отдъхна психически. Оказа се наистина остатък от бременност.

# 695
Блябля, направи хистеро според мен след следващия цикъл, ако е в първите дни най-добре ще огледате нещата. Вецев супер бързо вмъкна една съфорумка скоро, на лично мога да ти дам номер негов да се разберете, ако му обясниш , мисля че ще те вмъкне! 
Тъкмо този месец ми отстраниха плацентарни остатъци от след аборта на хистеро (при друг доктор) и не е шега работа, защото най-малкото с тях няма начин да забременееш. Да не говорим инфекции и прицапвания. Твоя доктор каза ли от какво естество са нещата, които е видял?
Извинявай, но твоето прекъсване в коя седмица беше? Имаше ли формирана плацента?

# 696
От аборта нещо е останало. В 9г.с +2 беше прекъсването. Ще съм благодарна да ви пратиш телефона на Вецев на лично, благодаря. Твоето прекъсване кога беше и коя г.с.?

# 697
В 14 г.с, 30 януари тази година. Имаше плацента, тя най-трудно се изчиства и за това питам как е било при теб. Моето прекъсване беше при Вецев, мисля че свърши добра работа, но плодът беше голям и се случва , когато доктора е по-щадящ да остане нещо. За това е хубаво хистерото, защото е много лека манипулация, а дава полезно инфо. Ще ти го пусна иначе Simple Smile

# 698
Обясниха ми, че болките в кръста са заради контракции на матката, защото се опитвала да го изхвърли. И да изчакам още 10 дни. Чудя се да търся ли спешно и друго мнение. Действително ми намаля кървенето, имам зацапване вечер. Имате ли и препоръки за място, на което мога да го направя бързо, предвид че за добрите се чака месеци .... не ми се ще и някой случаен съвсем да ме "оправи"
Aз лично не бих чакала. Може да се развие инфекция и според мен си е опасно. Според мен в спешния кабинет на Надежда ще те приемат. Аз не бях техен пациент, но отивайки в спешния кабинет с липса на сърдечна дейност на плода, веднага ме вмъкнаха в график за абразио. Потърси и второ мнение.

# 699
Мога да кажа - само не в Майчин дом. Надежда или Шейново са добри опции според мен.

# 700
Благодаря, момичета. Записах един час за понеделник при моя си АГ, той попринцип е добър специалист и има часове. Мисля, че ще може да ме вмъкне за една хистероскопия. Ще го проверя и Вецев за по-натам. С Надежда нямам добри спомени. За втори път ме неглижират в спешното дни преди аборт (първият път бях техен пациент от инвитрото). И този път отидох там при първото прокървяване с черни съсиреци (хем имах неприятни спомени, но в паниката беше най-познатото нещо, което можах да измисля). Чаках над половин час пред спешния кабинет, а отвътре се чуваше някакъв безумен смях. Реших да звънна на телефона (въпреки че се бях регистрирала горе на регистратурата и им бяха звъннали) и след 5 минути излязоха двете дами, които бяха на преглед в смешния ... прощавайте спешния кабинет. С голяма досада пациентките по спешност ме попитаха дали аз съм за преглед и ако да - да влизам. Вътре пак ми казаха, че всичко е тип топ и да си ходя да си почивам. След 3 дни историята е ясна.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 23:48 от Blqblq_

# 701
  • Ст Загора
Съжалявам бля бля .
Имам подобен случай. Отивам на жк бях с изтекли води но аз ддз. И тя ме преглегда в друг кабинет.  Мм чака в нейния.
Връща ме в нейният, аз ни жива ни умряла. Тя се спря да говори с жената от регистрация.. Посмяха се ..

# 702
Нямам опит в София, но тъй като IVF ми беше в Турция, бих направила хистероскопия там. Мисля, че часовете се записват по-бързо.

# 703
  • София
Момичета, сила сте! Измънках за цикъла и взе,че ми дойде. Супер ми олекна! Стискам палци на всички, където и да се намирате по пътя си.🤗

# 704
Момичета, ъпдейт от мен за сагата ми с Яначкова. Втори път й оставих съобщение и отново не ми върна обаждане. В сряда казах на моята докторка и се разбрахме, че тя ще говори с нея. Днес ми връща обаждане гинеколога и ми казва, че Яначкова ме била търсила няколко пъти, но аз не съм вдигнала и тя не можела да ми звъни постоянно. Имам едно пропуснато обаждане от днес, от непознат номер, на който върнах обаждане след три минути. Чух съобщение, че говори по другата линия, т.е. тя е получила сигнал, че я търся. Не съм звъняла втори път, защото все пак очаквам, че ще върне обаждане, когато й приключи разговора. Не разбирам защо трябва да предоставя грешна информация. Не е вярно, че ме е търсила няколко пъти. Направо съм в шок. И на моята докторка се е случвало да не успея да вдигна. После връщам обаждане и се чуваме.

Общи условия

Активация на акаунт