Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 99

• 26 621
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
Наси, ти купувала ли си от този инозитол? Ако да, това е единственото обяснение, което ми идва наум. Виж при мен как е

# 121
  • Ст Загора
Не съм Мини!
Той е за около седмица 30 Табл.
Карай

# 122
Може да пробваш да го изтриеш от кошницата и после пак да го добавиш.

# 123
Привет, борбени момичета! Минавам да ви поръся с късмет и розов вълшебен прах. Sparkling Heart
Накратко моята история към момента - за първи път забременях месец след сватбата си през 2021. Заминахме на сватбено и през цялото време усещах че нещо не е както трябва. На следващият преглед очаквахме да чуем сърце, но се оказа че развитието е спряло към 8-9 седмица. Не се изчистих сама и ми направиха кюретаж. АГ ме отказа да правим каквито и да било изследвания. Смених АГ и клиниката, отидох в Щерев и проследихме една овулация, всичко нормално - започваме пак. Последва още едно спонтанно забременяване. Чухме пулс, всичко беше ок, но уви започна леко зацапване и развитието спря в 10та седмица. Още един кюретаж и този път генетично изследване на материала - момченцето ни е имало Синдром на Даун. Започна се едно лудо тестване -  кариотипи, тромбофилия, спермограми, клетъчен имунитет .... - всичко излизаше в норма или с пренебрежими отклонения. Витамини, спорт, здравословна храна... Последваха още две спонтанни забременявания - биохимична бременност и кухо яйце. Кухото яйце отново имаше генетични аномалии(различни) и това ни прати по посока на инвитро с ПИД.
Миналият декември, на рождения ден на ММ и точно година след биохимичната бременност, ми направиха трансфер с ембрионче шампион. Този септември се роди и нашето детенце, Ани Gift Heart
Знам че ви е тежко, но се надявам моята история да ви даде малко оптимизъм за бъдещето напред. Нека догодина по това време тази тема да е в дълбокия архив и да хваща паяжини!

# 124
Gelatto, благодаря ти, че ни припомни историята ви и ни вдъхна надежда! Да ви е жива и здрава Ани и да расте много щастлива, а на теб бързо възстановяване и щастливо родителстване! Sparkling Heart

# 125
  • София
Ей, Gelatto, честита рожба!
Да сте здрави и много щастливи заедно! 🍀♥️🌸
Поздрави твоето Ани от моето Ани ♥️

# 126
Gelatto, честито бебче!
Да е много здрава и щастлива Ани! 🥰

# 127
О, че хубаво! Да расте здрава и усмихната Ани! ❤

# 128
  • Ст Загора
Разбирах казуса с инозитола на мини! Имах друг тестер количка

# 129
Gelatto Heart Да ви е жива и здрава принцесата!

# 130
Здравейте бих искала да се запиша в темата . На 21 години съм с нередовна менструация. На 4 юни преживях един мисед аборт в 6 г.с. След три месеца почнахме с новите опити. Пия фолиева киселина и бих искала да попитам първият път успях да забременея след 6 месеца с по- наднормено тегло съм и бих искала да попитам дали може да затрудни теглото забременяването ми? Опитвам се да се храня по здравословно спрях тестените изделия, сладкото и газираните напитки.

# 131
Здравей, хоуп! Съжалявам за неуспеха, пожелавам ти повече никога да не ти се случва!
Въпросът по-скоро е каква е причината за нередовния цикъл и наднорменото тегло - изследвала ли си полови хормони, щитовидна жлеза, инсулинова резистентност? Отклонения в тези показатели могат да са причина за неуспехи, въпреки че си много млада.
Може да погледнеш изследванията на първата страница и да споделиш, ако имаш някои от тях.

# 132
[/b]quote author=theDoodLe link=topic=1701239.msg48742376#msg48742376 date=1729959854]
Здравей, хоуп! Съжалявам за неуспеха, пожелавам ти повече никога да не ти се случва!
Въпросът по-скоро е каква е причината за нередовния цикъл и наднорменото тегло - изследвала ли си полови хормони, щитовидна жлеза, инсулинова резистентност? Отклонения в тези показатели могат да са причина за неуспехи, въпреки че си много млада.
Може да погледнеш изследванията на първата страница и да споделиш, ако имаш някои от тях.
[/quote]
Да, изследвах ги преди да забременея лекарят ми каза , че всичките ми изследвания са в нормата,  той каза , че просто трябвало да отслабна , не знам дали е заради това , че отслабнах или е било просто на късмет наистина след като свалих 5 килограма успях да забременея. След аборта поисках лекарят ми да ми назначи изследвания отново и допълнителни изследвания, които се правят след аборт,  но той ми каза “ не засега няма да ти назнача тези изследвания понеже си много млада, ако до 6 месеца не забременееш ела и тогава ще ти помогна” след тези негови думи помислих да си сменя лекаря , но понеже съм в Германия си запазих час чак на 7- ми януари. Тук не мога да си пускам изследвания на свободно както в България и искам някакъв съвет от мами , които са минали през това. Как да се справя следя овулацията с базова температура, миналият месец за първи път цикълът ми беше 33 дни, този месец съм в очакване преди това в продължение на 2-3 месеца беше с различна дължина 40 -46-50 дни. Има ли някакъв начин по който мога да нормализирам цикъла си без лекарства? Влязох в режим както казах и се опитвам да се храня здравословно. Работя в болница на две смени и тренировките за сега са трудни за спазване задача. Извинете за дългия пост . Благодаря предварително.

# 133
  • София
Хоуп, съжалявам.

Без изследвания е много трудно да се определи какъв е проблема и има ли изобщо такъв.

Ако искаш качи тук изследванията, които си правила досега, и за които докторът е казал, че са нормални. Защото може да са в норма и да подсказват проблем.

Това с храненето е много хубаво - продължавай с ограничаване на въглехидратите, включи повече плодове, зеленчуци, месо, ядки, млечни. Също избягвай всякакви пакетирани храни.

Опитай да запазиш час за ендокринолог - той може също да помогне с изследвания на хормони.

# 134
Хоуп, съжалявам.

Без изследвания е много трудно да се определи какъв е проблема и има ли изобщо такъв.

Ако искаш качи тук изследванията, които си правила досега, и за които докторът е казал, че са нормални. Защото може да са в норма и да подсказват проблем.

Това с храненето е много хубаво - продължавай с ограничаване на въглехидратите, включи повече плодове, зеленчуци, месо, ядки, млечни. Също избягвай всякакви пакетирани храни.

Опитай да запазиш час за ендокринолог - той може също да помогне с изследвания на хормони.
Не мога да прикача изследвания , защото лекарят ми не ми даде копие от изследванията. Знам ,че са хормонални изследвания FSH , LH, Estradiol , Progesteron , Prolaktin, AMX, Inhibin B , също щитовидна жлеза. Каза ми в норма са ти.

Общи условия

Активация на акаунт