Как да се впиша в млад екип?

• 4 500
  • 107
  •   1
Отговори
# 90
Ако групата е нарочила някого за излишен, към началника се подава невярна, но злепоставяща информация за нарочения и тогава той взима страна. В такъв случай изглежда, че зависи от него, но всъщност той просто следва посоката на вятъра.
За мен такива началници не заслужават шанса да бъдат такива. 🙂

# 91
Запазването на работата не зависи ли основно от началника? Не се заяждам, питам.

Зависи дали началника е "мека Мария" или не. Моята шефка например е такава. Ако целият екип "скочи" срещу някой, тя ще го изгони.

# 92
Не само мека Мария. Моят началник ми е споделял, че му е писнало да се занимава с офисни интриги и ако има как, ще си вземе едно куфарче под мишница и ще си работи сам.

# 93
Именно, зависи от началника. Досега все съм попадала на такива, които си тежат на мястото.

# 94
  • Melmak
Човек трябва да си избира битките.

# 95
Тая битка за заплата от три цифрички е смехотворна.

# 96
Емоционалният момент също е много силен в тоя случай. Тя е част от  тези, които са създали организацията, поставили са стандартите, доброто име на фирмата се дължи и на нейния труд. И в един момент идват девойки, които с лека ръка рушат всико постигнато. В допълнение - работят и с хора, като не показват нужното отношение към тях.

# 97
От един момент нататък, човек само може да смени работата, няма друг вариант да се оправят нещата. Може би авторката е стигнала до там.
Ако не можеш да смениш в момента, се концентрирай върху бъдещето. Проучване и прдварителен подбор на следващия работодател, допълнителна квалификация, или каквото ти е необходимо, влагай си енергията в нещо полезно и перспективно.

# 98
Тая битка за заплата от три цифрички е смехотворна.
Така е. Но не сме в обувките на авторката. Може да се има причини - например, близо е до дома й и само от тази работа, може да взема по-голямото дете от училище. Може шефката да се пенсионира скоро и да се надява да я повишат. Важно е, че авторката точно сега иска да запази точно тази работа.
И три цифрички са малко, но са повече 0.
Освен това след майчинство се връща на старата заплата, затова е ниска. И ако е държавна работа, могат да я увеличат само след атестация, която се прави по нова година.

# 99
Така е, не сме в обувките и.
Но и оправданието е  като задника, всеки си го носи със себе си.
Съсредоточава се върху неща,  които реално не са нещо кой знае какво, вместо да си гледа интереса.
Има хора са твърде много зависими от хора, които не са им важни в живота.

# 100
Емоционалният момент също е много силен в тоя случай. Тя е част от  тези, които са създали организацията, поставили са стандартите, доброто име на фирмата се дължи и на нейния труд. И в един момент идват девойки, които с лека ръка рушат всико постигнато. В допълнение - работят и с хора, като не показват нужното отношение към тях.

Е, изкарвате я сякаш фирмата ще загине без нея. Никой не е незаменим.

# 101
И аз мисля, че тази битка би си заслужавала при поне двойно по-голяма от споделената от авторката заплата. На нейно място бих се оглеждала за по-добре платена работа и в момента, в който намеря - пускам предизвестие и болничен и ги зарязвам като прани гащи тия отворковци мамини.

# 102

Е, изкарвате я сякаш фирмата ще загине без нея. Никой не е незаменим.
Никъде не говоря за фирмата. Опитвам се да си обясня лоялността и желанието й да се бори с лошите практики. Вече и авторката си дава сметка, че борбата не си струва за тия пари и че само едното удовлетворение не е достатъчно.

# 103
Това предизвестие с болничен май вече не важи, ако на работодателя му се занимава. Да споделят запознати.

# 104
Това предизвестие с болничен май вече не важи, ако на работодателя му се занимава. Да споделят запознати.

Може да мине номера, може да не мине.
Може да те прати на комисия, ако реши да се заяде. Да ти направят проверка болна ли си наистина. Особено ако вземеш за дълъг период.
Имах колежка го направи, но не за целия период.
Просто там беше малко като робство. Извънреден труд много, не се заплаща. А тя живееше и в друг град.
Тя си метна молбата, писна и да не си вижда семейството и да се прибира по нощите.
Та два пъти си взе по 4-5 дни по време на предизвестието.
Единия път  каза разстройство, повръщане, три дни я нямаше.
Втория път грип. И наистина си беше грипозна, тя имаше навика да работи и болна, ама си вика, защо да се мъчи и си взе болничен цяла седмица. Вика и  по телефона шефката, ама ти и друг път си работила настинала, защо сега. Вика и - ми защо да се мъча да работя болна, айде стига съм ви робувала.
Но за първия път за разстройството си призна, че е излъгала. Ама то ние се смяхме, нямаше да я издадем.
И аз съм взимала, но си беше истински болничен две седмици. Средата беше доста отровна, та си метнах молбата. Не ми и пукаше, беше работа за през студентските години.
Получих някакъв странен огромен мехур на крака и не можех да стъпвам.
Сигурно толкова много не съм искала да ходя там, че тялото сякаш е реагирало и решило да образува нещо Joy
Тя и кожната беше шокирана от това образувание.
Но не са ми пращали проверка.
Даже като отидох, ми казаха, че ако иска може повече да не идвам и няма да ми удържат нищо.

Общи условия

Активация на акаунт