Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Да, правено е. Всичко е наред. Затова се и чудя защо иска да се маха. само, че не му харесвало кафявото белязане.

# 436
А на колко години сте?

# 437
# 438
Аз бих я махнала без да се замисля. За какво ми е? Само да ми тежи в корема.

# 439
Ако всичко е нормално, защо да си отвяря дерт с операции.

# 440
И аз не съм привърженик на махането на органи просто ей така. Разбира се, много хора си правят и съвсем доброволно операции без медицински показания (естетичната хирургия), но...
Накратко, форумът не може да ви каже на кой лекар да се доверите. Трябва вие да изберете. Ако вашият има някакви съмнения, да ги изясни конкретно, можете да направите консултация с гинеколог онколог. Хистеректомията не е като да си отрежеш ноктите.
А и вие сте млада, доколкото разбирам, въпреки нередовна от няколко години менструация още не отговаряте на норматива за настъпване на менопауза - 1 непрекъсната година без цикъл. Какво е състоянието на яйчниците, отделят ли фоликули?

# 441
  • Пловдив
Привет!
Минах през ЛЛ и обясних какво ми се случва напоследък...умора, сърцебиене, топли вълни, треперене, прималява ми. Пусна ми 2 хормона и глюкоза. Май са ок...

# 442
Ft 4 е ниско.Трябвало е да пуснете по подробни изследвания за ИР,Щитовидна,дефицити.

# 443
ЛЛ няма как да пусне повече от това по здравна каса. Други иследвания, за да са безплатни трябва да са от ендокринолог и той да ги разчете.

# 444
Няколко поста назад съм публикувала кои хормони могат да се пускат по НЗОК, все едно от какъв специалист. Не са много повече. Който иска подробности, платено. Аз с щитовидните не бих се занимавала в тази ситуация, кръвно-захарен профил обаче може, особено ако има висок холестерол и повечко килограми.

# 445
  • Пловдив
Нямам наднормени кг. Надали ще е хормонално, да...аз си мислех, че обременяване с глюкоза ще пусне, но даже и не ми предложи платено да ми каже какво да е.

# 446
Най-добре да ти даде направление за ендокринолог и той да пусне всички необходими изследвания.

# 447
  • Пловдив
Най-добре да ти даде направление за ендокринолог и той да пусне всички необходими изследвания.
ще пробвам, ама надали...

# 448
Какво значи да й тежи! Това е орган, с който се е родила, главата да си отрежем да не тежи?
Аз бих отишла при трети специалист, щом толкова се притеснявам, че един ми е казал едно, а друг друго. Но доводът “за всеки случай, да не стане нещо” ми се струва абсурден.

# 449
Нали гледат на ехограф, вземат цитонамазки. Могат и пробно абразио да направят и да изследват тъканта. От какъв зор ще махат здрав орган?
Това кафеникаво зацапване според моята гинеколожка е дефицит в яйчниците на хормони, затова не може да изкърви хубаво, а зацапва преди и след цикъл. Може би трябва да си видите хормоните преди да махате матката.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 13:11 от Lotus32

Общи условия

Активация на акаунт