Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 215
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Реално, ако няма изменения по лигавицата на хранопровода (както е при леките случаи) - и с нея не се доказва. Има разни изследвания за киселинност, но у нас рядко се правят.
Тъй че по анамнеза първо, малко лекарства, диета. Те ендоскопиите ги предписват за щяло и нещяло, ама невинаги е необходимо.

Благодаря ви, момичета! 🤗
Ами ще отида на гастроентеролог да проверим имам ли рефлукс…. Макар, че аз смята че знам какво е рефлукс, имам го според мен… защото усещам понякога, макар и рядко връщане на стомашно съдържимо към хранопровода… но това усещане в гърдите не съм сигурна дали е от това😒
А някой знае ли в Бургас добър гастроентеролог да препоръча?

# 451
Реално, ако няма изменения по лигавицата на хранопровода (както е при леките случаи) - и с нея не се доказва. Има разни изследвания за киселинност, но у нас рядко се правят.
Тъй че по анамнеза първо, малко лекарства, диета. Те ендоскопиите ги предписват за щяло и нещяло, ама невинаги е необходимо.

Благодаря ви, момичета! 🤗
Ами ще отида на гастроентеролог да проверим имам ли рефлукс…. Макар, че аз смята че знам какво е рефлукс, имам го според мен… защото усещам понякога, макар и рядко връщане на стомашно съдържимо към хранопровода… но това усещане в гърдите не съм сигурна дали е от това😒
А някой знае ли в Бургас добър гастроентеролог да препоръча?
Валя Градинарова. Преглежда в кооперацията на Макдрайв!
Мога да ти дам телефон на лични!

# 452
Записвам се този месец  с еднодневен цикъл на 37-мия ден. Rolling Eyes

Мисля, че ви казах, че ми установиха ИР.
От тогава се опитвам да си вкарам яденето в някакъв порядък, ограничавам доста неща. Също съм на Оземпик.
Може би всичко  това е дало отражение. Може би е от ЕГН-то. Един Господ знае..............

# 453
Абсолютно съм против да се отстранява орган само защото лекарят е некомпетентен, не може да открие какъв е проблема и действа на принципа "няма орган, няма проблем". Такива поразии могат да станат от едно безпричинно махане на матка, като да речем смъкване на тазова дъно, смъкване на други органи в малкия таз, пролапс на дебело черво и тн.
Според мен е хормонално и да се потърси трето, четвърто мнение, ако е необходимо.

# 454
И аз бях така с безсънието, но сега си спя. Не мога да хвана кога ми се случва. Но спрях алкохола, който според мен разгонва фамилията на нервната система. Не чаша, не половин вино..май и самото вино не ми действа добре. Вече пия само понякога чай с ром. Ето, сега се замислих, че снощи пих чай с ром и тази нощ спах само 4 часа. Може и от цикъла да е. Синята светлина ( монитори, телефони, сините енергоспестяващи лампи) също разбива нервната система. Спането на лампа, дори и отдалечена пречи на производството на мелатонин. М/у другото и на децата не давайте, защото води до репродуктивни проблеми.
Но за спане препоръчвам лавандула. Няколко часа преди лягане и да не се пие системно. Но на мен ми се отрази добре.
Малтонин...нещо ми се мотае, че действаше на миомите...може и да бъркам.

За кръвното си следете холестерола. Точно тези стойности 130/90, 140/100 според мен са от висок холестерол. Аз си пия бетаблокера и съм ОК. Няма пулс, няма кръвно.Пробвах да го спра и беля щях да направя.

# 455
Абсолютно съм против да се отстранява орган само защото лекарят е некомпетентен, ....... "няма орган, няма проблем". Такива поразии могат да станат от едно безпричинно махане на матка, като да речем смъкване на тазова дъно, смъкване на други органи в малкия таз, пролапс на дебело черво и тн.
Абсолютно вярно е това. Получава се кухина в таза и всичко започва да "танцува". Приятелка на моя приятелка е в болница в момента , възрастна е жената и не се знае дали ще преживее операцията,заради извадена матка червата й се заплитат, усукват, защото има място в таза и правят проблем. Представете си отворен чувал с картофи в ремарке - това се получава.

# 456
  • Русе
Влизам с въпрос, защото съм притеснена. На 50г. съм с все още сравнително редовен цикъл /пропусна да ми дойде 3 пъти за последната година и половина/. Последният път цикълът не ми дойде както обичайно на 26-ия ден , а на около 40-ия ден и тече вече 14 дни и не спира. Първата седмица едва цапаше, беше тъмна и гъста кръв, но вече цяла седмица си тече интензивно и няма изгледи да спре. По принцип ходя на гинеколог при две лекарки, но и на двете графикът им е запълнен до края на месеца. И двете пускат график за следващия месец в края на този. Все още нямат график за декември. Чудя се дали да чакам да излезе графикът, че да си взема час неизвестно за кога или да отивам при първия гинеколог, за който успея да си взема час? Не съм от София и нямам кой знае какъв избор с гинеколози.
Нормални ли са такъв тип продължителни кръвотечения по време на предменопауза? Не тече много силно,но в никакъв случай не е и слабо.

# 457
Нормални са. По време на цикъл, прегледът може да покаже евентуално дали ще спре скоро, дали се е пукнала някоя киста, такива неща. Аз също се бях паникьосала, след подобно изживяване, но знаех, че имам задържан фоликул, който евентуално се изтича.

# 458
  • Бургас
За лекар за мен е важно като ще се ходи , да се ходи при адекватен човек, но когото се има доверие. За 5 години опит с  проблемен цикъл, наистина е важно, защото повечето ще те стресират и наплашат. Може да е нормално, може и да не е. Базирайки се на информацията от темата е доста често срещано такива амплитуди и после по-дълго кръвотечение, защото се събира лигавица и когато хормоните са разбъркани не се дават регулирани и точни сигнали в тялото.  Опитай да го спреш с по-безобидни средства-калций фосфо с, вит.С течен, кръвоспиращи чайове.

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 16:53 от Галчудо

# 459
Няма спешност в ситуацията. Ако не сте анемична и кръвотечението не е много силно, идете за когато има час.

# 460
Е, аз разбрах, че и препоръчват да я махне - ако не е така, тогава не е редно да я маха просто така.

Главата и да ми тежи - без нея не мога, без матка обаче да. Сравнението и иронията са излишни.

# 461
Момичета, някой ползвал ли е биоидентичен прогестерон на Биовеа, и само след изследване на прогестерона ли го вземате или по симптоми. На 46 г. съм, определено имам естрогенова доминантност. Идва ми на 20-23 дена, с много тежък ПМС последния път, безсъние, обилен цикъл и болки в гърдите. Четох много за този крем и се двуомя, дали да направя изследване на прогестерона на 21 ден или да поръчвам и да пробвам дали ще има ефект.

# 462
По темата за безсънието при мен започна от година две трудно заспивам или се събуждам през нощта. Последните месеци редовно смуча мелантонин 3 мг. заспивам, но често се събуждам по никое време. От 10 дни пия вечерна иглика 1300 мг незнам дали мелантонина се е натрупал или и тя влияе, но не се събуждам, спя си до сутринта. Други плюсове или минуси от нея не съм видяла. Започнах я по препоръка на ендокринолог; няколко години цикъла ми се скъси, а сега от 3 месеца започна да ми идва през по дълги интервали. Дали тя влияе на съня?

# 463
Момичета, някой ползвал ли е биоидентичен прогестерон на Биовеа, и само след изследване на прогестерона ли го вземате или по симптоми. На 46 г. съм, определено имам естрогенова доминантност. Идва ми на 20-23 дена, с много тежък ПМС последния път, безсъние, обилен цикъл и болки в гърдите. Четох много за този крем и се двуомя, дали да направя изследване на прогестерона на 21 ден или да поръчвам и да пробвам дали ще има ефект.
Със същите оплаквания и след изследвания всичко беше в норми, та по-добре тест, не на своя глава.

# 464
  • Бургас
Аз ползвам. Не съм се тествала. То е ясно, че около 50-те няма как да сме на пика на прогестерона.
В комбинация с вечерната иглика се чувствам супер, няма безсъние, няма ПМС, няма болки в гърдите.
Бях спряла игликата за известно време, но с нея е по-добре и я върнах.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 19:49 от Tintina

Общи условия

Активация на акаунт