Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 116
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Не знам колко грама са, но хапа е по-голям от първата фаланга на показалеца ми. Огромни са!

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 04:28 от Sysly

# 586
И моят цитрат е толкова голям, макар и на друга марка. Чупя го на 2 и гълтам с повечко вода. Свиква се.

# 587
  • Стара Загора
23 мм са дълги моите. Нямам проблем с гълтането 😁

# 588
По около грам цитрат са моите, когато изобщо вземам капсули де. Съвсем нормален размер капсула, като на повечето добавки или лекарства които са в капсула. 150мг магнезий съответно в една, просто се взема повече като искаш по-голяма доза.
Аз през повечето време и тях не пия ами си разтварям на прах, но ако не съм си вкъщи ми е по-удобно да взема капсулите с мен и гледам все да ми се намират някакви.

# 589
Докато си намеря час за преглед, ще питам тук, при вас - малко по-назад писах, че 15 дни след МЦ получих кървене и то като на цикъл, като особеното е че на превръзката няма толкова кръв, колкото изтича като ходя по малка нужда... Всичко започна петък срещу събота. Нямам болки или други оплаквания, но от притеснение, място не можа да си намеря. Чакам отговор от АГ за час, но дотогава да се допитам да вас, случвало ли ви се е такова нещо.

# 590
На мен горе-долу веднъж в годината ми се случва цикъл двукратно за месец, обикновено когато съм под напрежение. Вторият път по-краткотрайно, и след това минава малко повече време до следващ цикъл.

# 591
Да, под огромно напрежение съм и аз от един месец. Отдавам го на това, но изтичането, при уриниране, при напъването, ми притеснява.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 12:01 от Ani888

# 592
  • София
Здравейте,
чета ви от известно време...почти 47 г. съм.
До юли тази година всичко се случваше по график, но установих, че съм на път да остана без коса. Винаги ми е падала, но никога не съм се впечатлявала, тъй като коса си имах.
Пуснах хормони в определения ден от цикъла и се установиха високи нива (отговарящи за менопаза) на LH и FSH.
Цикълът ми спря. Задържан фоликул.
Пих Дуфастон - без ефект, след това фемостон 2/10 - 28 дни, накрая ми дойде. Минах ехограф - всичко нормално.
Следващ  цикъл - зацапване. Пуснах пак хормоните - пак са високи.
Заключението - хормоните отговарят за менопауза. Точка. Как така скочих там, не разбрах.
Боря косопада, мисля успешно. Не расте нова коса, но поне спря да пада старата.
Качих колограми, въпреки спорта...
Рязко се сдобих с проблеми със зъбите...
Въобще, имам чувството, че тялото ми се е повредило, всичко вътре си прави каквото реши.

Ще сменя лекарката, ще се обърна и към ендокринолог.
Не ме устройва това заключение.
ОК -  организмът е разстроен по някакъв начин, подготвя се за затихващи фунции, но очаквам, че има механизми, с който да се премине през периода без голями драми, добавки, лекарства, които да спомогнат за това. И очаквах лекарката да ме насочи...
Аз ли съм в грешка?

# 593
  • София
Дъвчи го или го счуквай. Не е с бавно действие. И аз имам проблем с големи таблетки и купувам на прах. Само "филмираните" не са ок да се дъвчат.

# 594
  • Бургас
Зацапване по няколко дни,  без нищо друго, брои ли се за цикъл или не

# 595
Зацапване по няколко дни,  без нищо друго, брои ли се за цикъл или не

Ако си е около дата на цикъл може и да минете само с това. Ще видите следващ месец как е, но ако е извън датите на цикъл най-вероятно е от нещо друго.

https://trud.bg/%D0%B4-%D1%80-%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0% … 1%87%D0%B8%D0%B5/

Статия за миомите....

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 15:17 от Lotus32

# 596
Тина, пила съм го преди изследване, това не е за пробване, използва се за пълно прочистване на червата.
Значи ще го използвам внимателно, само при спешни положения. Мерси Simple Smile

# 597
От тая статия разбрах, че пиеш ли турта и бял равнец, рискуваш миома 5 килограмова Joy. Ама много ясно, че бодро те засилват на операция , обаче…. Като е ясно, че дори това не те спасява от рецидив, и то след кратко време, какво остава - решението с матка или без.

# 598
Тина, пила съм го преди изследване, това не е за пробване, използва се за пълно прочистване на червата.
Значи ще го използвам внимателно, само при спешни положения. Мерси Simple Smile
При всяко положение пробвай когато ще се позадържиш у вас и евентуално с по-малко отколкото препоръчват. Че не се знае доколко драматично ще ти подейства.
Скрит текст:
Сещам се за случка от преди няколко години, но то такъв смях падна че няма да го забравя това. Работи Натка в една аптека по него време, не особено натоварено дежурство и съм излязла отпред в търговската зала поне да си лафим с фармацевтката. Минават хора на неделни разходки, някои си оставят книжките и се връщат по-късно да си вземат лекарствата, същото направиха и две кокони на доста след пенсионна възраст. Големи сладурки, хванали се под ръчичка, бъбриви такива, обясняват как те все ходели да се разхождат заедно, дали не казаха и всеки ден.
И едната я чувам как пита за слабителните шоколадчета, чувала тя че имало такова нещо. Съответно й се обяснява - разбира се, има със захар, има и без захар, ядете половин шоколадче вечер и на сутринта готова работата.
При което жената попита ами какво ще стане ако изяде цялото шоколадче а не половинката?
Моя милост не се стърпя и само се подхили и рече - Ами, какво да стане, най-много точно нея сутрин да не излезете на разходка! Joy
Единодушно решихме че съм права, ама тя и вероятно след като ги е опитала, сама не е искала да яде повече от нужната доза Grinning

# 599
  • загубено
Момичета аз съм онази с Дуфастона.
След като ми идва през 10 дни и док ми изписа схемата сега направи пауза 34 дни.
Дойде ми миналата събота като до сряда беше много леко, розово запазване. От сряда до днес лек цикъл( или на мен ми се вижда такъв след кръвоизливи) но не върви към спиране.
Сега съм в чуденка ,как да броя дните?
Хелпнете ме моля ви.
Док каза 14 дни от 1ят ден и пия 14 дни.
После ми идва и пак тъй. Януари изследвания да няма нов полип.
Този цикъл взе да ме побързва.

Магнезий когато пия го режа хапчето.

Общи условия

Активация на акаунт